maandag 31 december 2007

The 2007 survey!

*Standwerkersstem* Ja hoor, daar issie weer! einde standwerkersstem*

1. What did you do in 2007 that you'd never done before?
Work in a hospital.

2. Did you keep your new years' resolutions, and will you make more for next year?
No resolutions this year, but next year I’ll be doing 101 things in 1001 days, which is a sort of resolutionthing I guess.

3. Did anyone close to you give birth?
Nope.

4. Did anyone close to you die?
"I see dead people…all the time..."

5. What countries did you visit?
No travels this year unfortunately.

6. What would you like to have in 2008 that you lacked in 2007?
A better health, less stress and more flow.

7. What date from 2007 will remain etched upon your memory forever?
Drawing a definite blank here.

8. What was your biggest achievement of the year?
Keeping pretty calm, cool and collected despite adversity, finishing my course and finding a job.

9. What was your biggest failure?
I don’t believe in failure.

10. Did you suffer any illness or injury?
I was sick and/or injured for most of the year… When I said I wished I was more like Frank, I meant super nice, crazy, tiny and cute” not "f*cking sick all the time” ;-)

10bis. What was the best thing you bought?
My very pink photo camera.

11. Whose behavior merited celebration?
Everyone who tries to be a better and nicer person every day.

12. Whose behavior made you appalled and depressed?
The usual: people who whine, bitch and moan and try to burden you with their problems but refuse to change anything about their situation despite being perfectly capable of doing so. People who have no concept of personal space and come on too strong (aka stalker-ass f*ckers). People who are petty and mean.

13. Where did most of your money go?
Basic necessities.

14. What thing did you get really, really, really excited about?
Fall Out Boy, Emilie Autumn (‘s teapots), getting a job.

16. What song will always remind you of 2007?
Timbaland/FOB – One and only.

17. Compared to this time last year, are you:
a) happier or sadder? Happier.
b) thinner or fatter? Thinner.
c) richer or poorer? Richer. Finally!

18. What do you wish you'd done more of?
Inline skating, fun stuff, be healthy.

19. What do you wish you'd done less of?
Be sick and/or injured.

20. How will you be spending the Christmas break?
No break this year.

21. Did you fall in love in 2007?
I keep on tripping!

22. How many one-night stands?
N/a

23. What was your favorite TV program?
LA Ink.

24. Do you hate anyone now that you didn't hate this time last year?
I don’t hate anybody at all.

25. What was the best book you read?
I read Harry Potter and that was pretty much it…embarrassing really.

26. What was your greatest musical discovery?
Antique My Chem I guess. I’m so behind the times, I know.

27. What did you want and get?
My long lost old My Little Pony found it’s way back to me! A diploma. A job.

28. What did you want and not get?
I pretty much have everything I want.

29. What was your favorite film of this year?
Did I see any films this year? I seriously don’t remember.

30. What did you do on your birthday, and how old were you?
I was sick on my birthday, so I stayed in bed. I turned 32.

31. What one thing would have made your year immeasurably more satisfying?
Like I said before: a better health.

32. How would you describe your personal fashion concept in 2007?
Temporary secretary.

33. What kept you sane?
I’m pretty sure I’m not sane anymore, don’t know if I ever was though.

34. Which celebrity/public figure did you fancy the most?
I decided that in my next life, I wanna be Frank Iero, for reasons explained under 10. Or Emilie Autumn, if I end up a girl again. ;-)

35. What political issue stirred you the most?
I stopped following politics in 2001.

36. Who did you miss?
The ones that will stay missed.

37. Who was the best new person you met?
Several people at work are pretty cool.

38. Tell us a valuable life lesson you learned in 2007.
1) To take better care of myself when I’m sick.
2) To stop investing in things/people that lead to nothing/nowhere/only frustrate you.
and
3) that avoiding/refusing to deal with the kind of people listed under 12 makes your life so much better.

39. Quote a song lyric that sums up your year.
"I’m not O-f*cking K!", I guess ;-P

zondag 30 december 2007

Boem!

Het stomme geknal is alweer begonnen, wat er op wijst dat dit jaar met rappe schreden aan het aflopen is. Uiteraard heb ik nog geen eindejaarslot, is mijn 101 things in 1001 days-lijst nog lang niet af en moet ik morgen werken, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik zie het maar als een oefening in "calm, cool & collected" multitasken, een vaardigheid die ik in de komende maanden ernstig nodig ga hebben aangezien ik me ingeschreven heb voor 8 vakken VWO. De weekends zullen de komende 4 maanden gevuld zijn met boekverslagen, posters knutselen, het schrijven van onderzoeksdingetjes en het kennismaken met een geheel nieuw vak: Algemene Natuurwetenschappen. Ik ben zeer benieuwd en heb er helemaal zin in! *doet dansje en wiebelt richting bed*

dinsdag 18 december 2007

32 is not old... for trees*

In de laatste dagen leidend naar mijn verjaardag (32 jaar! Vandaag!) kreeg ik het zowaar voor elkaar om al mijn dringende levenskwesties (u weet wel) stuk voor stuk op te lossen. Ja, ik ben ook verbijsterd!

Op vrijdag knipte de coiffeuse een stuk van mijn haar af en gooide er bronzige highlights in. Hoewel ik zelf uiteraard liever voor roze haar of een groene mowhawk gegaan was, moet ik rekening houden met het feit dat ik een vrij conservatief beroep heb én binnenkort weer op sollicitatiegesprekken moet. Die insuline moet tenslotte érgens van betaald worden...

Op zaterdag ging ik al vroeg op pad richting The Big Kahuna. Wij hadden een expotitie gepland naar museum Natura Docet in Denekamp. Ja, dat is twee straten voordat je van de aardbol afvalt, maar een absolute must voor mensen die houden van wat men tegenwoordig een “objectgerichte tentoonstelling” noemt. Geen sprekende beeldschermen, epilepsieveroorzakende flikkerlichten en Luid Geluid, maar gewoon kasten met daarin stenen, trilobieten, Hele Oude Opgezette Dieren en nog veel meer moois.

Ik ben een groot voorstander van dit soort “saaie musea”, vooral als er bij de objecten nog met de typmachine getypte, of nog beter, met zwarte zwierige letters geschreven beschrijvingskaartjes staan. En als die beschrijvingen dan ook nog woorden als “Visch” en “Voogel” bevatten, ben ik helemaal gelukkig.

Waar ik ook heel gelukkig van werd, en waar we éigenlijk voor kwamen, was de tentoonstelling “De Geheime Tuin” van Othilia Verdurmen. Wóestverliefd ben ik op de twee méér dan levensgrote pauwen. Het was dat ze niet in mijn handtas pasten… (of in mijn huis, for that matter).

Als klap op de vuurpijl hakte ik zondag eindelijk een belangrijke knoop door met betrekking tot “wat ik ga doen als ik later groot ben”: aangezien het halen van extra vakken door de conversie naar de Tweede Fase niet meer mogelijk is, ga ik mijn Vwo-diploma opnieuw doen. Het wordt een gigantische klus, maar het geeft veel meer opties voor vervolgstudies, waardoor ik eindelijk eens kan stoppen met uit mijn nu zeer beperkte mogelijkheden “nou, vooruit”-keuzes maken.

Dus als iemand nog wat leesverslagen/schrijfdossiers heeft liggen, dan houd ik me aanbevolen!

* Wie graag wil weten waar de titel op slaat, moet even naar dit filmpje kijken, na 4 minuut 25 wordt het vanzelf duidelijk.

zondag 9 december 2007

Verzetje Extraordinaire: Emilie Autumn

Nadat de milde kaartenkwijtpaniek geweken was en zelfs de dread falls helemaal af waren (met dank aan Kattenfluisteraar T.) was er niets wat mij kon weerhouden van een fijn avondje Emilie Autumn!

Bepakt en bezakt (ik neem altijd evenveel mee, of ik nu een dag of twee weken van huis ga) verscheen ik bij Meneer de Poes thuis, waar we uiteraard eerst wat pizza naar binnen schoven en vervolgens aan het make-uppen sloegen. Het komt tegenwoordig niet meer vaak voor ik mezelf straffeloos helemaal dicht mag plamuren, dus ik ging loos. Dusdanig loos dat we ons uiteindelijk zelfs een beetje moesten haasten om op tijd te zijn.

Met de dread falls liep het wat minder voorspoedig: ze waren prachtig, maar veel en veel te zwaar. Ik weet nu eindelijk waarom sommige gothics zo gepijnigd kijken: haarpijn! Ik besloot dan maar om als een kruising tussen Jet Freggel en Nina Hagen te gaan. Uiteraard mét rat in de (hand)tas.

Eenmaal aangekomen bij Tivoli De Helling (niet te verwarren met Tivoli “gewoon”) speurde ik uiteraard eerst bij de merchandisetafel. Tijdens haar vorige bezoekje tijdens Summer Darkness scheen dat ze theepotten had meegenomen. Nu heb ik al 4 theepotten, maar een echte Emilie Autumn-theepot kan ik natuurlijk niet laten liggen. Ik had The Big Kahuna al voorzichtig ingelicht over het bestaan van theepotten en haar reactie was: “Zie maar wat je koopt.” Levensgevaarlijk, zo’n opmerking. Maar helaas, deze keer geen theepotten…

Dat was dan ook de enige (minieme) teleurstelling van de avond, want het concert was erg geweldig. Je moet er wel van houden, want het is dramatisch, pathetisch en theatraal, maar wel met een knipoog. Emilie zelf is té schattig en laat duidelijk horen dat je als je zo'n 24 jaar lang een behoorlijk boel uur per dag met die strijkstok over die viool blijft raggen, het op een gegeven moment best ergens naar gaat klinken. Ook het publiek was helemaal fijn: ik piepte tegen Meneer de Poes dat “ik ál deze mensen op mijn verjaardag wil!!!” Nou, dat zegt wat. :-)

Het hoe en het wat beschrijven heeft weinig zin, dat is net als een balletvoorstelling pasje voor pasje beschrijven; ik hou het bij het goede oude cliché “je moest erbij zijn”. Voor wie er niet bij was is er een herkansing, op 25 april staat ze in Eindhoven in de Effenaar. Dat geeft mij nog een paar maanden om een compleet geflipte outfit in elkaar te draaien. En om die dread falls dusdanig bij te snoeien dat ze draagbaar zijn natuurlijk. ;-)

woensdag 5 december 2007

Owww!!!

Snorhaarpís! Ik kan mijn Emilie Autumn-kaartjes nergens vinden! Aaargh!!! *rent heen en weer met de handen boven het hoofd zwaaiend*

ETA: Pfew! Ik heb ze! Na een zeer grondige zoekpartij waarbij Kattenfluisteraar T. uiteindelijk de hulp inriep van Sint Antonius vond ik ze terug onder Les-Mioux' kattentent. *slaakt nogmaals diepe zucht van opluchting*

maandag 3 december 2007

Yup, het is weer zover!

Mail me je adres en ik stuur je een fijne kerstkaart! Ik kan niet beloven dat hij even spectaculair is als vorig jaar, maar de beste wensen komen wél uit mijn tenen!

zaterdag 1 december 2007

Over schot en hoe het eindelijk weer een beetje in zit

Ondanks de steeds donkerder wordende dagen begint alles weer een beetje op pootjes te komen hier in Huize Poelekie. De blogspotversie van LogPoes ziet er dankzij Meneer de Poes weer uit zoals het hoort, de nieuwe wasmachine spint als een naaimachientje (maar verder is ie prima in orde*), Rood is ondertussen aan zijn 5e (of 6e) sharpscontainer toe en Les-Mioux heeft na 12 jaar eindelijk ontdekt dat als je aandacht wil, je gewoon op mijn toetsenbord moet gaan zitten.

Hoewel het om 06:00 uur opstaan nog steeds niet went (als extreem avondmens geloofde ik er nooit een zak van als mensen zeiden: “Oh, om 06:00 uur opstaan, dat went hoor!”. En ik had gelijk: het went niet. Ook niet een klein beetje.) blijft de winterdepressie op afstand door een heus limpje; een extreem vroeg verjaardagscadeau van The Big Kahuna. Ook het feit dat Meneer de Poes en ik afgelopen weekend een heerlijk “snurk-sauneer-en-laat-je-potelen”-weekend in Scheveningen hebben doorgebracht maakt dat ik de vandaag volledig in de soep gelopen zoektocht naar een kerstkrans-met-rode strik (don’t ask) voor op de deur luchtigjes van me af kan zetten. Nou ja, bijna dan…

Ook ben ik sinds vanmorgen 11:30 eindelijk weer in het bezit van al mijn tanden**. Het schijnt dat kiezen in de droomduiding symbool staan voor het hebben van kracht om zaken die je (ha!) voor je kiezen krijgt op te nemen, aan te kunnen en te ervaren. Mooi op tijd dus voor mijn helaas al weer spoedig startende zoektocht naar een nieuwe baan. Hey, misschien heb ik zelfs wel genoeg kracht om eindelijk eens te beslissen wat ik wil worden als ik later groot ben. En wat ik met mijn haar ga doen… ;-)

* Wie weet van wie deze grap is krijgt bonuspunten!
** Zelf betaald is ook eigen tenslotte.

Blog Design by Get Polished