zondag 30 oktober 2011

Uitslag enquête "De Vragen van de Week - Bis"

Ook deze vragen werden met enthousiasme ontvangen, maar liefst 19 mensen vulden de enquête in. Deze keer was er zowaar géén corrupte data, want alle vragen konden maar 1 keer ingevuld worden. U bent natuurlijk reuze benieuwd naar de antwoorden, dus zonder verdere omhaal (da’s Nederlands voor “without further ado”):

Dertien mensen hebben wel eens een zine gelezen. Dat verbaasde me een beetje, want de gemiddelde persoon die ik tegenkom reageert als de rest van de respondenten “nee” (twee mensen), “een wát?” (drie mensen) of “tell me more!” (eentje). Een zine is, heel kort door de bocht, een zelfgemaakt, niet-commercieel, onafhankelijk tijdschrift. Dit is wat Wikipedia erover te zeggen heeft, er is een heuse Zinewiki en hier vindt u profielen van diverse zinemakers. Overigens draaien @_kouw en ik er af en toe ook eentje in elkaar, die kunt u vinden op onze website. Issie fancy of issie fancy?

Op één “Que?” en twee mensen die voor Wee Wee Wee punt Goegeliegoegel punt en El gingen, had u had weinig moeite met de vraag over de tijdsverdichting en/of vertraging. Acht mensen zeiden verdichting, vier zeiden vertraging. En ik, ik ben er nog steeds niet uit. Hoogst verwarrend.

U dacht gemiddeld dat ik mezelf op de schaal van 1 tot 10 een 9,5 gaf voor mijn “uit mezelf, zonder miepen naar een tentamen gaan”-stoerheid. Ik vond het zelf inderdaad een behoorlijke 9. Voor het feit dat ik ondanks dat ik gezakt ben als een baksteen, ik niet gehuild heb en ook niet geroepen heb dat ik met mijn studie ga stoppen, vermoedde u (gemiddeld) dat ik mezelf een 9,5 gaf. Ik wilde dat ik mezelf een 11 kon geven, maar de schaal gaat maar tot 10, dus een 10. Overigens vond u mijn algehele stoerheid een 9, waarvoor ik u hartelijk wil danken! #Yay

De muziekvraag! Eén persoon ging voor “What is what whát sounds like?”, wat geheel begrijpelijk is als je geen idee hebt welk nummer het is. Vier mensen gingen wat vlot door het nummer heen, want “Du dudu du, du du dudu”, komt pas ná, wat tien mensen aanklikten, “when doves cry”. Het is al sinds ik het in 1985 voor het eerst hoorde vanaf een krakerig cassettebandje een van mijn favoriete nummers (over het hoe en waarom kan ik een 900-woorden blogstuk schrijven, iemand geïnteresseerd?) en het eerste nummer dat ik ooit op basgitaar leerde spelen. Ik zou “When doves cry” van Prince (want daar hebben we het over), graag aan u laten horen, maar, zoals vier mensen aanklikten “This audiotrack has been removed due to copyright infringement”, dus helaas.

Vraag 7 a was “Wat is de meest hilarische zin waarmee u ooit een (telefoon)gesprek begonnen bent?”. Drie mensen lieten hem open, een iemand neemt nooit de telefoon op, een ander noemt zichzelf “onorigineel” en gaat voor “Hallo, met…”, weer een andere respondent antwoordt licht panisch en verrast met “h-hallo?” en weer een andere persoon zegt niets meer te onthouden, maar alles te googlen. En dit viel nu eenmaal niet te googlen.

De andere antwoorden waren “Met het Nederlands Instituut Telefoonbeantwoording”, “Politie Utrecht, goedemiddag...”, “Dit is de automatische telefoonbeantwoorder van Willem, ik ben nu onderweg naar Willem. (Bij het opnemen van telefoon van zwager)”, “Goedemiddag! Kippenslachterij 'De kip zonder kop', zegt u het maar!”, “Gemeentemortuarium, heeft u een momentje, dit lijk is niet helemaal dood *ploink* Zo, nu wel. Zegt u het maar”, “Jullie hebben ze natuurlijk 24 uur per dag! (een lastige tweeling)”, “Slagerij van Kampen! (tegen schoonmoeder)”, “I wish to make a complaint” en het pareltje “Enig idee waarom er opeens een harmonium in mijn woonkamer staat?”.

Dan was er nog een respondent die refereerde aan die keer dat zijn telefoon mij automatisch pocketcallde en iemand die een dusdanig complex telefoongesprek had dat zij zich na afloop afvroeg of ze naar een gehoorapparaatjesmeneer moest. En iemand die zegt alleen postduiven te gebruiken. Waarop ik slechts zeg: “Pics or it didn’t happen”. :-)

Mijn meest hilarische opener was “Ik heb een patiënt ontslagen!”, die begrepen werd als “Ik ben ontslagen”, wat een bijna-hartverzakking bij de persoon aan de andere kant van de lijn tot gevolg had.

7 b, “Wat is de meest hilarische zin waarmee een ander ooit een (telefoon)gesprek met u begonnen is?”, hing hiermee samen. Drie mensen vulden niets in, een iemand wordt nooit gebeld en twee mensen hadden geen idee. Ook was er iemand die een mysterieus smsje kreeg: “Ik heb vleerkuikens”.

De andere antwoorden waren “Wassup?”, “Met de Rijkspolitie” (door een vader met nummerherkenning), “Politie Utrecht goedemiddag...” (alleen toen was het wel echt de politie Utrecht), “Jij kunt toch dementors verslaan?”, “Dus, ik zeg tegen m’n moeder, kijk, zeg ik, zo'n bloemetjesgordijn is leuk, maar kijk, dat doe je niet om je lijf.”(gebeld door een vriend die helaas niet meer is), “Voulez-vous coucher avec moi?” (om 1 uur 's nachts, was een weddenschap), “Ben jij het?” (een verkeerd verbonden oud vrouwtje), “Jij bent ook niet helemáál stom”, “Spreek ik met mevrouw Swart?” (dit nadat ik mijn naam al heb gezegd, die in verte niet op Swart lijkt), “Wil je met me trouwen?”, “Hello is my passport ready?” (telefoonnummer bleek bijna hetzelfde als dat van de Amerikaanse Ambassade) en de briljante “Mam? Ik ben ontmaagd!”(En verkeerd verbonden).

Het meest hilarische wat ik ooit hoorde nadat "Hiii!" zei, was “Wait, let me put on pants!”

Vijf respondenten slapen genoeg. De acht “nee”-zeggers, zes “#zzz”-ers en ik zijn bruut jaloers op up.

En dan de tofuvraag! Wat brengt u De Levensvreugd? Drie mensen vulden niets in, ik hoop omdat ze de vraag niet snapten en niet omdat ze geen Levensvreugd hebben, want alleen al daaraan denken maakt me heel verdrietig.

Men wordt vrolijk van boeken, films, tortilla’s, dingen brouwen, een avondje The Nightmare before Christmas, Never Ending Story én Labyrinth kijken, rondhangen met vrienden net zo gek zijn, Pinkie Pie, LogPoesPolls, muziek (met uitzondering van Kane, Coldplay en Radiohead), het feit dat Kane het komende jaar geen nieuw album uitbrengt, lunchen met leuke peeps, de track “Around van Noir & Haze, (al dan niet zwartgallige) humor, kunstuitingen, contact met mensen die iets willen (veranderen/bereiken), koffie verkeerd en een croissant als ontbijt, een nieuwe e-reader, erachter komen dat Justice 28 februari komt optreden in Amsterdam, een slaapdronken kind uit z’n bedje vissen, knussen op de bank, vriendinnen, zines, vilt, gitzwarte humor over doodgaan, meer zines, meer vilt, witte bolletjes met roomboter en hagelslag, een peut bashen, sex, Lego, zines maken, Project52, blogs, friet bij de Bijenkort, daarna iedereen lopen bashen die bij de Bijenkorf loopt, een door oma gehaakte sjaal, zonneschijn, epic lurve van SD, koken/bakken als alles meezit, douchen, badderen (alleen of met een kindje), Sharpies, QDB, Questionable Content,vrienden waar je kwetsbaar bij durft te zijn, poezebeesten, familie, vriendlief, een dagje dierentuin, een stevige voetmassage, gepofte kastanjes, mooie liedjes, herfstige bomen, een middelbare schoolklas die blij is je te zien, een kat die dol van geluk met haar nieuwe speelgoedmuis door het huis dartelt.

Wat mij De Levensvreugd brengt? Onder andere poezen, daglicht, matties, zines, dit soort stomme polls maken, mijn studie (nou ja, meestal dan), Projecten en het brengen van De Levensvreugd. En met deze zeer incomplete en zéker niet op volgorde staande opsomming komt er een einde aan de állerlangste LogPoesPost uit de geschiedenis van LogPoes. Als u tot hier gekomen bent: hartelijk dank voor het lezen en tot ziens, hier op LogPoes!

vrijdag 28 oktober 2011

De Vragen van de Week bis

Aangezien het de vorige keer met veel enthousiasme ontvangen werd, gooi ik er weer een negental leutige vragen in! Bent u er klaar voor?

KLIKKEN MAAR!

woensdag 26 oktober 2011

Boekpresenté van Esther D.

Al maanden stond het in de agenda als "Boekpresenté van Esther D." en vanavond was het dan zo ver! Mattie @_kouw was ook uitgenodigd (ETA: haar hilarische verslag van deze dag vindt u hier), dus na het doen van mijn Eerste Echte Tentamen reisde ik van de Plantage Muidergracht naar het ABC op het Spoo Eeh, waar ik zowaar hé-le-maal niets kocht. Niet veel later kwam @_kouw binnen en na tot grote hilarité van de kassameneer een zeer geanimeerde conversé over eh, geen idee te hebben gevoerd, stiefelden we naar 't Pakhuis voor wat nom. En een voortzetting van die geanimeerde conversé natuurlijk.

Na wat war paint op mijn snoet gesmeerd te hebben, banjerden we rond 20:00 met kwieke tred naar Spui 25, waar de bundel gepresenteerd zou worden. Bij de deur bleek dat mijn naam op de lijst stond, dus dat was al een meer dan uitstekend begin. #Yay

Wat ook uitstekend was, was het zien van oude bekenden en het eindelijk Aai Ar Ell ontmoeten van mensen die ik al jaren ken via het internet. Esther las voor uit eigen werk en werd vervolgens geïnterviewd over haar boek door haar collega Martin Laning, wat behalve een goed, ook een leuk en ontspannen gesprek was. Na afloop van het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje, wat uitgebreider gebabbel met nieuwe en oude bekenden en natuurlijk het laten signeren van mijn exemplaar. De schoonmoeder van Esther, die prachtige dingen van keramiek maakt, had voor de gelegenheid broches gemaakt, die u hieronder op het boek ziet liggen:


Geweldig, toch?

Mocht u nu denken "Allemaal leuk en aardig, maareh... waar kan ik dat boek kopen?": bij alle echte én virtuele boekhandels van Nederland. "Berichten uit de Zorg" van Esther Donkers, uitgegeven door De Bezige Bij.

woensdag 19 oktober 2011

Project Spullies! Batch 5


Een toepasselijke strip op de kattenkalender vandaag, want de boeken zijn aan de beurt! U weet ondertussen hoe het werkt, toch? Veel plezier met het uitzoeken!

zondag 16 oktober 2011

Uitslag enquête "De Vragen van de Week"

Sohee, mijn ingeving om een enquête op LogPoes te mikken afgelopen vrijdag, was één van mijn betere, want mensenkinderen wat bracht dit De Levensvreugd!

In het kader van "u zit op de université en bent het aan uw stand verplicht een (pseudo)wetenschappelijke houding aan te nemen" volgt hieronder een analyse die van corrupte data aan elkaar hangt en ook nog volledig incorrect geanalyseerd is!

Komtie!

Het aantal respondenten was 5 op Livejournal en 19 op Google, in totaal waren het er dus 24.

Bij vraag 1 "Wat moet ik doen met mijn haar?" ging het al mis: sommige mensen gaven twee antwoorden. Ik heb besloten die maar gewoon mee te tellen, want een dubbele mening is ook een mening. Ofzoiets. 1 persoon gaf geen antwoord, 3 mensen vonden dat ik voor kaal & pruik moest gaan, er waren 6 stemmen voor terug naar een bob en maar liefst 15 stemmen voor laten groeien en Frida Kahlo-style. Gelukkig was ik dat zelf ook al van plan, dus dat gaat hem worden! Yay! De Levenskwestie "wat moet ik met mijn haar?" is (voorlopig) opgelost.

Ik kreeg een boel kijktips bij vraag 2, de meeste heb ik nog niet gezien, dus ik kan vooruit! Dit waren ze:

Mythbusters, The Colbert Report, Pokemon, My Little Pony, Downton Abbey (2 keer), Stargate SG1, The Killing (Deense versie) (2 keer), Lie to Me, TLC of Disney Channel de hele tijd aan laten staan, QI, naar buiten (2 keer), seizoen 4 van Doctor Who, Waiting for God, True Blood, Breaking Bad, Mad Men, Beck (Zweeds), Slings and Arrows, Doc Martin, Little Mosque on the Prairie, Kingdom, Ringer, The Hour, Little Britain, The Killing, Oh oh cherso, A Bit of Fry and Laurie en “Set je webcam op elke minuut foto's maken en laat die als een ongoing film de hele dag op je bureaublad draaien!”.

Vraag 3, over de hekel die ik heb aan mijn buum. Volgens u was mijn hekel aan mijn buurman gemiddeld een 7,6, afgerond een 8. Dat is een "goed", maar het enige correcte antwoord is 10. Vraag 4 hing hiermee samen. U kwam uit op een 8, het correcte antwoord is 9. Omdat ik natuurlijk Poelekie de Vries a.k.a. de LogPoes a.k.a. de brenger van De Levensvreugd ben, ben ik altijd úiterst voorkomend richting mijn buurman. Hij denkt dus al 13 jaar dat wij de beste matties zijn, wat op zich geen probleem is. Behalve als ik hem, zoals deze week, niet kan ontlopen, met vijf (voor hem waarschijnlijk gezellige en voor mij zéér ergerniswekkende) gesprekjes tot gevolg.

Stephen Fry deel 1 had een zeer verrassende uitslag: u zei collectief "ja!" behalve die ene persoon die hem niet ingevuld heeft. You know who you are. ;-) Op deel 2 (ook hier dubbele antwoorden) zei u 16 keer "ja", 5 keer "meestal", 1 keer "soms", 1 keer "nee" (echt waar? Nee toch? *kijkt met grote poezenogen*), en een heuse "Wie?". Nou, die. Overigens schijnt Stephen Fry-fangirlism onder jonge(re) dames redelijk gegeneraliseerd te zijn. En dan val ik nog wel mee, Wilgje linkte naar deze dame.

De tofuvraag over Occupy Waddinxveen Amsterdam! 3 respondenten gaven hierop geen antwoord, 16 peeps krijgen bonuspunten voor het gebruik van het woord "community" in hun antwoord, 1 iemand krijgt dubbele bonuspunten en er was zelfs 1 persoon die 3x community gebruikt heeft, wat een mega-extra-bonus oplevert. 5 mensen zeiden "WTF?!", maar ik gok dat die inmiddels ook op de hoogte zijn. Het was erg interessant om te lezen wat u ervan vond (of wat u dacht dat ik ervan vond). Zelf hang ik nog op 5 gedachten, een post daarover volgt binnenkort.

Get your booty on the floor tonight... leverde 10 keer #oohbaby, 1 keer "yes", 4 "nah"'s en 8 "make my day"'s op. Het was er eentje in de categorie "Ken uw klassiekers". Swingt u even mee?

Hieronder de suggesties gegeven bij de "Boekje/hoekje"-vraag:

Th. Roosevelt - Through the Brazillian Wilderness; David Sedaris - Me Talk Pretty One Day; Neil Gaiman – Stardust; Emma … - The Room; Terry Pratchett - Unseen Academicals; Frederick Forsyth – De Wreker; John Boyne - Noah Barleywater gaat er vandoor; dit beeldscherm; Terry Pratchett – Snuff; een enorme shopper vol zines, aanrader: list #12 Goodbye Baltimore van Everydaypants; Allan & Barbara Pease - Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen; de Lidl folder bij gebrek aan een goed boek- moet nodig weer eens een aanschaf doen. Geen aanrader. Veel te dure spullen daar; het gehele oeuvre van Joke van Leeuwen; David Sedaris – Van je familie moet je het hebben; Tom Robbins – Fierce Invalids; Christos Tsiolkas – The Slap; een poll, Jaap van Ginneken – De kracht van de zwerm; "Ik lees het internet. Als ik dat uitheb, begin ik weer aan een boek."

Iedereen hartelijk dank voor het invullen van de enquête, ik werd er erg vrolijk van en heb een boel uitstekende kijk- en leestips gekregen, waar u als LogPoescommunitylezer hopelijk ook nog wat aan heeft!

vrijdag 14 oktober 2011

De Vragen van de Week

Jaaa! Om de sikkeneur wat te bestrijden en omdat ik weet dat publieksparticipatie altijd ENORM op prijs gesteld wordt (zie: stemmen voor Idols/X-factor/So you think you can dance?), behalve als het daadwerkelijk ergens over gaat (zie: stemmen voor de Tweede Kamer/Gemeenteraad) brengt Zure Rotkatprodukties de LogPoes u iets nieuws: De Weekpoll! Doe ik ook nog eens wat met dat betaalde Livejournalaccount.

EDIT: de LJ-poll bleek voor niet-LJ peeps niet in te vullen te zijn.

De hopelijk nu wél invulbare poll vindt u hier: KLIK!

donderdag 13 oktober 2011

Gearriveerd!

Yup! De ring is binnen! Twee weken geleden was hij al af, The Big Kahuna heeft hem afgelopen weekend gebracht. Vindt u hem niet prachtig?


Dit lijkt me hét bewijs dat geduld een sjeune ring oplevert, of hoe dat spreekwoord ook luidt.

maandag 10 oktober 2011

All is well at the Cat Citadel

Vanochtend keek ik uit het raam om te zien wat voor weer het was en hoe het stond met ~The Bane of my Existence~, en dit was wat ik zag:


The Big Kahuna en ik hebben er gisteren nog leut mee gehad, maar ik ben tóch blij dat ik mijn uitzicht weer terug heb! :-)

vrijdag 7 oktober 2011

Buitenlandmanifestatie

Hoewel ik van plan ben alles wat studiegerelateerd is, op mijn Engelse blog te mikken, blijkt in de praktijk dat verhalen het makkelijkst te vertellen zijn in de taal waarin ze gebeurd zijn, dus dit verhaal staat hier.

Tijdens de Introductiedag eind augustus werd ik verwelkomd door een ouderejaars studente die de folder "Verleg je grenzen tijdens je studie" in mijn handen drukte. Je bent nog niet binnen, of je krijgt info over hoe je weg kunt. Zie je dan maar eens níet onwelkom te voelen! Maar even serieus: plannen voor studeren en/of stages in het buitenland dienen lang van tevoren ingediend te worden, en aangezien ik best wel ergens anders wil zijn, zéker als het er zonnig is, ging ik met mijn mattie @Schildpad naar de HvA/UvA Buitenlandmanifestatie! Ik had matig geslapen en was (zoals @_kouw dat zo mooi noemt) forking misselijk, @schildpad had een voorhoofdsholteonsteking, kortom: we waren een lekker stel.

Na elkaar ergens halverwege ontmoet te hebben, kwamen we redelijk moeiteloos bij het gebouw achter station Amstel aan, waar we begroet werden door vlaggen. Serieus: wilt u veel geld verdienen? Ga in de vlaggenbizz. Elk evenement (lees: elke bijeenkomst van meer dan 3 mensen) heeft tegenwoordig zijn eigen bedrukte vlaggenrijtje, het liefst van die langwerpige met van-boven-naar-beneden tekst. Let er maar eens op, de volgende keer dat u bij Een Evenement bent. Vlaggen dus.

Wij stiefelden langs de vlaggen naar binnen, waar al bij de rij voor de aanmeldbalie iemand links voordrong. Ik, droogjes: "Er wordt voorgedrongen." @Schildpad, nog droger: "Yup." Dit zou een thema blijken. Toen we eindelijk aan de beurt waren was ik líchtelijk melig en er ontspon zich het volgende gesprek:

PdeV, joligjes: "Hallo! Wij komen manifesteren!" (Jaaa, die kwam uit mijn ténen, mensen!)
Baliemevrouw: "..." (Nope, die had ze niet.)
PdeV: *stralende glimlach*
Baliemevrouw, realiseer/beseffend: "Oh, jullie komen hier werken?"
PdeV: "Nee, wij zijn studenten. Ik weet het, ik ben iets ouder..."
Baliemevrouw: "Ja, maar je zei manifesteren?"
PdeV: "Dit is de buitenlandmanifestatie? Manifesteren? Grapje?"
Baliemevrouw: *lege blik*
PdeV: "Er is een programma, zie ik?"

Gelukkig kon ze dáár wel iets mee, en ze legde ons uiterst lief en behulpzaam uit wat er te doen was en waar we moesten zijn, waarop we met papiertjes in de pootjes richting de beursvloer slenterden, ik "Manifesteren! Die was toch dólkomisch!" herhalend, gebackt door @Schildpad die zei dat ze hem ook vrij briljant vond. En daarom zijn wij nou matties.

Onze eerste stop was de balie van de HvA, waar we echt völlig genegeerd werden door twee dames die het heel druk hadden met hun eigen conversé. Wij voelden ons zeer welkom en zeer voorgelicht. Nadat we de twee folders hadden meegenomen, togen we naar de algemene UvA-balie. Eenmaal in de rij, toen ik overwoog me voor te stellen als "Berend Botje", werd er voorgedrongen van links. Dat kon ons weinig schelen, want we lagen volledig in een deuk. Ik wist me te bedwingen en stelde me voor als mezelf. We werden significant enthousiaster ontvangen dan bij de vorige stand. Zo kregen we behalve papieren en informatie ook allebei een pen en ze hadden zelfs snoepjes met eekhoorns erop! Yay!

Iets te voortvarend (@Schildpad: "Au! Als je een voorhoofdsholteontsteking hebt, merk je pas hoe vaak je je hoofd beweegt!") poinkten we naar de UvA-balies "Stages" en "Uitwisselingen", waar we (uiteraard nadat er van links voorgedrongen werd) nog twee zeer prettige en nuttige gesprekken hadden over de mogelijkheden van, duh, stages en uitwisselingen.

Tegen die tijd waren @Schildpad en ik compleet out-peopled en was het tijd voor lunch. Na wat etikettenlezerij en wat gesteggel met een chipknipkaart wisten we zowaar vegetarisch voedsel te scoren. Toen we rondkeken, zagen we echter nul plek om te zitten. PdeV: "Dat wordt weer als een stelletje anarchisten op de vloer zitten, he?" @Schildpad: "Yup." 't Zal ook eens niet.

De rest van de middag brachten we door met het nommen van onze lunch, babbelen met elkaar, babbelen met een 2e jaars student Economie die naar China wilde, getting glared at for sitting on the floor (like you do), haken (@Schildpad) en geïnterviewd worden door Michael uit China die wilde weten waarom wij wilden uitwisselen:

PdeV: "Because of the weather"
Michael, met een "je maakt een grapje"-blik: "Really?"
PdeV, bloedserieus: "Yes!"
Michael, mild beteuterd door dit soort oppervlakkigheid: "Oh..."
PdeV, de kwaadste niet: "And the possibility to see other countries and meet other people of course! And to study at a prestigious university and take classes that the UvA doesn't offer!"
Michael keek gelukkig duidelijk opgelucht na dit "World Peace"-antwoord en ging de 2e jaars economiestudent voorlichting geven over studeren in China.

Na vervolgens nog een half rondje op de eerste verdieping te hebben gemaakt, vonden we dat we wel weer sociaal genoeg geweest waren, en taaiden we elk af naar ons eigen huis.

Voor de tl;dr-crowd een samenvatting van Dingen Die We Geleerd Hebben:

- vlaggen zijn booming business;
- Poelekie de Vries is een incurable wiseass die zichzelf té grappig vindt;
- @Schildpad is een held die ondanks een voorhoofdsholteonsteking deze manifesté wist te doorstaan;
- de UvA-stand had aardige mensen, pennen én eekhoornsnoepjes;
- voordringen van links is het nieuwe voordringen van rechts;
- geen chipknip = geen nom, dus zorg dat je er eentje hebt;
- als er nergens stoelen staan en je gaat in een hoekje op de grond zitten, you WILL get glared at;
- uitwisselen binnen Europa kan in het 2e jaar en dat moet je ergens in het 1e jaar al aanvragen;
- uitwisselen buiten Europa kan in het 3e jaar en dat moet je ergens in het 2e jaar al aanvragen;
- zo'n Buitenlandmanifestatie is best een jolige bedoening

Disclaimer: aan deze info kunnen geen rechten worden ontleend. Nee, ook niet stiekem.

woensdag 5 oktober 2011

Project Spullies! Batch 4

De vierde batch alweer! Waar ik de vorige keer diverse media aanbood, zijn het deze keer alleen cd's. Heel Erg Veel cd's. U weet ondertussen hoe het werkt: u kijkt hier en als u iets wilt hebben, dan stuurt u mij een mailtje zodat we het verder kunnen afhandelen! Ook deze lijst blijft twee weken staan, op 19 oktober 2011 verschijnt er weer een nieuwe batch: dan zijn de boeken aan de beurt.

maandag 3 oktober 2011

Nieuwe maand, nieuwe projecten!

Jawel, dat was september! Een vrij uitstekende september, kan ik wel zeggen. En aangezien ik nogal bijgelovig aangelegd ben, zo bij vlagen, begin ik ook deze maand gezellig op de 3e!

Ergens in juli ontdekte ik het bestaan van The Sketchbook Project. Zoals u weet, word ik altijd érg enthousiast van het woord "Project" en toen ik las dat de schetsboeken ook nog op tournee gaan, was ik verkocht. Ondanks dat ik geobsedeerd ben door op tournee gaan, is het er tot nu toe nog nooit van gekomen wegens 1) een gebrek aan band en 2) een milde afkeer van het betere kampeergebeuren. En wat is er nou geweldiger dan kunnen zeggen dat je "op tournee" bent, zonder daadwerkelijk op tournee te zijn?

Dus voor de mensen die zich nog steeds afvragen wat nou dat nieuwe supersecret project was waar ik het ergens in juli over had: dit dus. Ik heb het boekje ondertussen ontvangen en het is té schattig. Dat ik nauwelijks een potlood vast kan houden en naast al mijn tekeningen een pijltje moet zetten met wat het is, is nog iets waar ik een oplossing voor zal moeten verzinnen. Ik laat me er echter niet door weerhouden, want "daag jezelf eens uit" en "leermoment" en "if all else fails: mixed media".

Dit betekent tevens, dat ik dit jaar niet mee zal doen met NaNoWriMo. Los van het feit dat ik naast mijn studie, Project Spullies! en The Sketchbook Project geen tijd heb, is de uitdaging er na 5 keer een beetje af. Hiermee is overigens niet gezegd dat ik het nooit meer ga doen, maar áls, dan in een andere vorm. Maar dat is iets waar ik volgend jaar september eens over na ga denken.

Verder heb ik me neergelegd bij het feit dat ik, helaas, nooit langdurig van mijn schrijfcompulsie af zal komen en eigenlijk ook altijd wel Een Mening zal hebben, zelfs als niemand me leest. Dus wat doe je dan? Dan begin je nóg een blog. In het Engels. Bringing the LogPoes to the masses, als het ware. Dus als u denkt: "Natúúrlijk wil ik met enige (on)regelmaat iets over die studie Engels/een Keiharde LogPoes-mening/andere LogPoes-avonturen in het Engels lezen!" dan kunt u hier terecht!

Blog Design by Get Polished