woensdag 22 juli 2015

Oplossingsgericht

Toen ik me deze eerder week in het kader van “ruim die t*ringzooi nou eens op” stortte op het doornemen en vervolgens wegpleuren van een halve meter hoge stapel notitieboekjes uit het jaar nul, ontdekte ik twee dingen: 1) Ondanks al mijn gemekker dat "het niet opschiet", is zowel mijn existens als mijn persoonlijkheid er in de afgelopen 15 jaar behoorlijk op vooruit gegaan* en 2) de volgende Kahuna-convo:

The Big Kahuna en ik waren ergens uit eten, waarna ik waarschijnlijk weer eens uit het niets opmerkte: “Weet je wat deze toko nodig heeft?”

TBK, niet opkijkend van haar menukaart: “Nou?”

LP, redelijk voorspelbaar: “Een kat!”

TBK, altijd praktisch: “’t Is te groot.”

LP, niet voor 1 kat te vangen: “Twee katten!"

TBK, realistisch: “’t Is te luid”

LP, onverstoord: “Dove katten!”

TBK: BRUL!


*Voor alle zure mensen die nu denken: "Kun je nagaan hoe erg het was!" - Klopt! :-D

vrijdag 17 juli 2015

Corbijn in Den Haag (foto's!)

Enkele weken geleden versleepte ik mezelf en mijn brakke harses richting Den Haag om naar de twee Anton Corbijn tentoonstellingen te gaan met The Big Kahuna. Uiteraard schoot ik een boel foto's, die u hier na uitgebreid geselecteerd en soms ook bewerkt te zijn, hier kunt vinden.

De tentoonstelling in het Gemeentemuseum is ondertussen afgelopen, maar de 1-2-3-4 tentoonstelling in het Fotomuseum is nog tot 16 augustus 2015 te zien en, als u van (muziek)fotografie houdt, zeer zeker de moeite waard.

woensdag 8 juli 2015

Recappen

De cijfers en studiepunten zijn definitief binnen, de laatste nasleeploodjes geregeld, kortom: ik heb nu echt, écht, ECHT vakantie. In de afgelopen week ben ik begonnen met het ontmesten van mijn huis, een klus die nogal gehinderd werd door de Bloedhitte™ en het feit dat ik het boven een bepaald troeplevel allemaal niet meer overzie. Gelukkig komt TBK een dezer dagen assisteren bij dit toch altijd weer moeizame proces. Lees: zij ruimt op, ik schiet de voor en na foto's. Dit is overigens slechts half een gebbetje.

Ondanks de zooi ben ik verder behoorlijk productief geweest deze week, zeker gezien de hiervoor genoemde Bloedhitte™ en de stiekem-toch-wel-een-post-prestatie-depressie: mijn schrijverij voor Camp NaNoWriMo ging als een speer. Ook heb ik me een weg door 1 maand achterstallige email op 3 accounts gemaaid, 700+ emails gewist en me door een bovenbeenhoge stapel wasgoed heen gewassen.

Ik heb Clark naar de dierenarts gesleept voor een check up van zijn na een val moeizame linkerachterpoot: na een hoogst onprettig maar noodzakelijk houdgreep-en-rek-onderzoek blijkt zijn poot inderdaad gekneusd te zijn, wat ik al vreesde. Hij heeft nu een pijnstiller, maar laat zich helaas niet weerhouden van springen en/of zich op mij storten. Zo heb ik hem eerder vanmiddag letterlijk op z'n La La La Human Steps (voor de niet-dansers hier een video) uit de lucht moeten vangen. Geen greintje zelfbehoud, die kerel. Wel lief.

Daarnaast heb ik zowaar twee boekjes in elkaar gedraaid voor twee achterstallige Sketchbook Projects die ik deze zomer eindelijk ga afmaken en het derde boekje leutig gekaft. Tevens heb ik een halve meter hoge stapel notitieboekjes doorgewerkt, voor een deel overgetikt en vervolgens weggepleurd. En tot slot schreef ik eerder vandaag een recap blogpost over mijn studiejaar voor mijn Engelse blog.

Van het uploaden, bewerken en van leutige onderschriften voorzien van de batch foto’s van mijn avonturen in Den Haag enkele weken geleden is daarentegen nog niets gekomen, dus die heeft u nog tegoed.

woensdag 1 juli 2015

Vakantiepost (titels zijn nog steeds niet mijn sterkste punt)

Jawel lieve mensen, het is 1 juli en dat betekent dat ik klaar ben met dit academische jaar en dat mijn vakantie begonnen is. Met z’n allen “Yay!”

In tegenstelling tot vorig jaar heb ik besloten dit jaar niet elke dag te gaan bloggen, maar mij te concentreren op het afronden van een aantal zines en andere projecten die al veel te lang “liggen”. Dit jaar doen ik overigens wel weer mee aan Camp NaNoWriMo, daar moet uiteindelijk (materiaal voor) een nieuw kort verhaal uitkomen.

Ook leef ik momenteel weer eens in een onplofte (kantoor)boekhandel, dus ook daar moet hoognodig wat aan gedaan worden.

Tot slot is het tijd om wat vooruit te gaan denken en plannen voor Na De Studie. Want waar het lang zo was dat “Na De Studie” ongeveer gelijk stond aan “Met St. Juttemis”, ben ik nu nog slechts een vak en een scriptie verwijderd van een diploma. Ja, ik kan het zelf ook nauwelijks geloven.

Om te voorkomen dat ik ergens in februari met een 4e typediploma BA Engels op de stoep van het PC Hoofthuis sta zonder ook maar enig idee te hebben wat ik met mezelf aanmoet, ga ik me deze zomer actief oriënteren op Hoe Kom Ik Aan Een Carrière Die Ik Wil, Kan En Waar Ik Bovendien De Huur Mee Kan Betalen. HKIAECDIWKEWIBDHMKB. Catchy.

In de komende weken blijf ik dus gewoon 1 keer per week updaten op de woensdag hier, en op zondag op YourfriendLP. Tenzij ik plots enorm graag iets kwijt wil, dan post ik tussendoor ook nog wat. Voor dagelijks een leutig foto van bloemen/Clark/mijn harses verwijs ik u naar mijn Instagram, voor andere leutige plaatjes naar mijn Pinterest en/of Tumblr. *gaat verder met het wegwerken van 1 maand achterstallige emails*

Blog Design by Get Polished