zaterdag 5 juni 2010

Boeddhisme & boekpresentatie Amsterdam: made by hand

Zoals wel vaker, waren er vandaag 2 dingen waar ik per se naar toe wilde: de Change your mind day en de boekpresentatie van het nieuwe boek van Pia Jane Bijkerk. Ik besloot, ondanks het feit dat ik al twee vrij uitputtende dagen achter de rug had én nog steeds in een, tot nu toe ok uitpakkende, medicatiewissel zit, toch te proberen of ik ze allebei kon doen.

Om 5 over 1 stond ik dan ook met Meneer de Poes bij de muziekkoepel in het Oosterpark, waar de dag geopend werd door Lucia Rijker. Hierna volgde een korte lezing van Kaye Miner, zelf volgster van het Tibetaans boeddhisme, waarna er in 4 verschillende tenten meditatie-introducties gevolgd konden worden. Aangezien het behoorlijk heet was (in de tent was het 32 graden) heb ik de meditatiesessie aan mij voorbij laten gaan. Terwijl Meneer de Poes Westers mediteerde, zat ik op een fijn bankje in de schaduw met een gratis gekregen Yoga Magazine. Ja, écht een gratis gekregen Yoga Magazine (dat ik volgens mij al gehad heb ooit), geen smoes. Uiteraard kon ik het niet nalaten om, toen hij uitgemediteerd was, tegen Meneer de Poes te poinken: "Zie je? Op deze dag, op dit moment: het is een vingerwijzing! Ik ben vóórbestemd om tijdschriften te hebben in mijn leven!". Waarop Meneer de Poes zei: "Eh, Poes, dit is boeddhisme, niet The Secret!". Mijn antwoord: "ROFL! :-D Best. Answer. Ever!". Want in het echte leven praat ik ook als een lolcat blijkbaar.

De zon brandde flink, dus ik klapte mijn parasol open en zo wandelden we langs de diverse kraampjes van de markt. Helaas moesten we toen richting tram om op tijd te zijn voor de boekpresentatie in het American Book Center. Ik hoop dat het volgend jaar opnieuw georganiseerd wordt, en dat er dan geen boekpresentaties zijn waar ik per se naar toe wil natuurlijk! ;-)

Boekpresentaties met signeersessies vind ik altijd wat ongemakkelijk: je staat tegenover iemand die je helemaal niet kent te poinken dat je haar boek zo gaaf vindt. Aan de andere kant: ik vind ongeveer élke gelegenheid met mensen die ik niet ken eng en ongemakkelijk, dus daar kan ik me niet door laten weerhouden. Ik bedacht dat ik in mijn leven ondertussen genoeg meet & greets/boekreleasedingies/(geek)meetups overleefd heb om deze ook heel door te komen, dus sloot ik me na het aanschaffen van het boekje, met een me bemoedigend toesprekende Meneer de Poes naast me, in de rij aan. Gelukkig was Pia Jane uiterst vriendelijk en makkelijk om mee te praten. Na een kort praatje en een vrolijke kriebel in mijn boekje, stapten we de bloedhitte weer in om richting huis te gaan om daar wat voor de airco te hangen en te bladeren in mijn nieuwe aanwinst:

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished