dinsdag 24 mei 2011

Hoe ik het voor elkaar krijg...

Afgelopen december was het weer eens tijd voor Nieuw Haar. Nou ja, éigenlijk is het bij mij om de zoveel dagen tijd voor Nieuw Haar, maar in het kader van doe-nou-eens-volwassen, verf-dat-haar-niet-stuk en zeur-The Big Kahuna-niet-zo-aan-haar-kop, wissel ik tegenwoordig nog maar 1 keer per jaar, zo rond mijn verjaardag, van haarkleur. Afgelopen december ging ik voor mooi rood met fijne streupen.

Dat beviel uitstekend! Ik had die kleur eerder gehad en vroeg me, toen ik bij de kapper vandaan kwam, serieus af waarom ik toch op een andere kleur overgegaan was. Toen ik later die week mijn kussensloop, mijn handdoek, de badkamermuur en eh, eigenlijk alles waarmee mijn haar in aanraking was gekomen, terugzag, wist ik het weer: het geeft af. En niet alleen geeft het af, het dondert ook met een noodgang je haar uit. Na twee weken was ik vaal oranje gestreept; Rood keek mij met dédain aan.

Gelukkig ben ik geen stranger to adventures in home cosmetology zoals we dat in goed Amsterdams zeggen, dus ik verfde mijn strepen bij. So far, so good. Toen werd het april, en zonniger. Vervolgens kreeg ik een realiseer/besef-moment: ik hang deze zomer in Californië rond en daar is het zo mogelijk nóg zonniger. En om nou elke 3 dagen rode smurrie in je haar te zitten smeren, nah.

Goed! Nieuwe kleur! Standaard procedure: blondeerwassinkje, heftigste rood eruit, koper verven. Fluitje van een cent. De kapster begon te wassen. Wassen. Wassen. Maar in plaats van dat mijn haar lichter werd, werd het feller. Chemisch fröbeltje. Na 3 kwartier inwerken was mijn uitgroei (ik ben zwart) blond en waren mijn voormalige rode strepen fel roze. Ja, daar heb ik een foto van gemaakt:


Je zou het niet zo kunnen krijgen als je het zou willen. Na 4 uur, 3 kleuringen en een bijna-huilbui van de kapster die dit in haar 26-jarige carrière nog nooit had meegemaakt, kwam ik met een nette koperkleur de salon uit. Mijn haar voelt alleen helaas aan als kapotgeblondeerd stro. Misschien is het een idee mijn "op mijn 50e scheer ik mijn kop kaal en neem ik een pruik!"-plan een jaar of 15 te vervroegen... Ik denk er nog even over.

26 opmerkingen :

 1. Zeer kleurrijk kapsel momenteel inderdaad.
  Maar misschien kan een tijdje je haar niet kleuren eens helpen? Wat is er trouwens mis met zwart haar? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het Heel Erg Gaaf. Helaas is het wat je zegt: je zou het niet krijgen als je het zou willen. Ik zou het willen. Echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha Poelekie,
  misschien komt er wel een cartoon van op mijn blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, wat raar en jammer dat je kleur zo afgaf! Helaas geen tips..

  In elk geval een kleurrijk verhaal zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kort haar is ook in verftechnisch opzicht heel praktisch. Bij tegenvallende resultaten ben je d'r zo weer van af en kun je gezwind met een nieuw experiment beginnen. Overigens is mooi roze helemaal niet lelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha grappig! Ik maak ook altijd alle kleuren mee! Groen, geel (niet echt blondt dus), paars. You name it. Alles gehad... Toch koester ik het. En behandel het altijd na met fijne cremespoeling. Het lijkt vooralsnog te werken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wahahahahahahaha, misschien ontketen je wel een trend. Samen met de binnenstebuitenjurk van @mavatu ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had dit gehouden! California Dreaming enzo, prachtige kleurschakering! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dude, mijn haar is een jaar lang knaller dan knalroze geweest. Het is gewoon bruut. Hangen laten, die lokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ smiley: oh, maar zo heb ik het maar 10 minuten gehad, we hebben er daarna nog 3 kleuringen overheen gemikt, want dit was fluoriserend Pipo de Clown-rose.

  Er is niks mis met zwart haar, ik was er na 20 jaar alleen een beetje op uitgekeken. ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ kat en hond: ik heb het maar 10 minuten zo gehad hoor, want 't was, zelfs voor mijn doen, té Pipo. Mocht je het écht willen, kan kan ik je vertellen wat er precies gebeurd is waardoor het zo geworden is. Garanties dat het bij u ook zo uitpakt geef ik echter niet! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Idé: LOL! :-D Dat zou hi-la-risch zijn! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Ria: dat afgeven is niet ongewoon bij de zogenaamde "crazy colours", het feit dat het felroze werd na bleken is een fout in het chemische proces waar de fabrikant nog over aan het puzzelen is. En inderdaad, 't is een leuk verhaal! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Marieke: klopt! Hoewel het er nu (koperkleurig, niet als op de foto!) ook best fatsoenlijk uitziet hoor, ik ben een béétje een ZeurPoes af en toe. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Irene: oh wat leuk! Ook iemand die al alle kleuren van de regenboog gehad heeft! Deze kleur had ik voor het eerst, maar ik heb idd ook alles al wel gehad. Ben nu weer redelijk neutraal koperkleurig. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Swan: LOL! :-D Ik zie het voor me! Nee, ik besloot dat dit toch een (zelfs voor mij, en ik heb multicolourdreads tot op mijn derrière gehad) te hoog Pipo-gehalte had, en heb het direct daarna koper laten verven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Esther: dit is een detailopname, de hele foto is vrij afschrikwekkend! :-D *jengelt "Kellufornja drieeemingggg..."*

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ karin r: 't Was niet haar schuld. :-) De semi-permanente verf (van een gerenomeerd kappersmerk overigens!) waar ik mijn strepen mee bijverfde, bevatte waarschijnlijk een metaal dat zich aan het haar gehecht heeft, waardoor de kleur er niet uit wilde en feller werd.

  Van henna is dat bekend: als je daarna blondeert, wordt het óf feller óf groen. Met deze semi-permanente verf had dit nooit mogen/kunnen gebeuren, dus de fabrikant vermoedt een produktiefout. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ _kouw: ik heb het 10 minuten zo gehad, 't was werkelijk géén gezicht! :-D Als het nu egaal roze was geweest, had ik het zo gehouden, want roze haar is absoluut de bom!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Woeha! Een kaalgeschoren kop, dat wil ik stiekem eigenlijk ook altijd. Terug naar lang haar op je rug gaat alleen stuk minder snel, dat is het nadeel...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een kleuren zeg! Maarre, ook wel begrijpelijk dat je er nou niet echt om stond te juichen! En die kapster dus ook niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Impa: ik hoop dat ik er ooit het lef voor heb. Ik heb wel gemillimeterd haar gehad (denk Annie Lennox kort en blond) en het was wel súperpraktisch. Nu groeit mijn haar heel snel, dus binnen 2 jaar had ik weer schouderlang haar. Wat ik er vervolgens weer afgeknipt heb. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ Lobdozer: nee, dit was heel erg niet de bedoeling! Ik moest er keihard om lachen, de kapster vond het heel wat minder leuk, die moest echt bijna huilen, zo erg vond ze het! #ikvindhetzielig

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Neneh: het is uiteindelijk allemaal goedgekomen hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished