maandag 25 juni 2012

Klaar met het studiejaar!

Afgelopen donderdag (gevoelstijd: 3 weken geleden) deed ik mijn laatste tentamen, waar ik vanavond de uitslag van kreeg en daarmee kwam er een einde aan dit studiejaar. Ik heb het ondanks alle malaise voor elkaar gekregen om dit semester 7 vakken te doen en te halen, wat betekent dat ik in totaal 11 van de 12 vakken gehaald heb en dat ik door mag naar het 2e jaar. Jawel, “Huize Roofbouw” heeft het weer eens geflikt.

Dat is aan de ene kant natuurlijk prettig, omdat het harde werken en de ellende wél iets opgeleverd heeft. Aan de andere kant is het ook gevaarlijk, omdat ik de grens tussen “nog even doorzetten” en “volslagen onverantwoord” (waar ik hier al eens over schreef) feitelijk 10 maanden lang keihard overschreden heb, met gezondheidsschade, karakterversikkeneuring en ernstige Levensvreugdderving tot gevolg.

De gezondheidsschade is voor zover we nu kunnen zien verholpen en ik hoop dat zowel de karakterversikkeneuring als de Levensvreugdderving door 2 maanden relatieve rust vanzelf bijtrekken, maar u begrijpt dat ik me niet nog twee jaar op deze manier door mijn studie heen kan blijven rammen zonder dat dat een keer definitief fout gaat.

Ik ga de komende weken dan ook hard nadenken over óf het wel verstandig is met deze studie door te gaan en zo ja, hoe ik het dan op een andere manier kan doen. Nu is het wel zo dat volgend studiejaar ik minder vakken tegelijkertijd volg en ik denk (lees: hoop vanuit mijn tenen) dat dat voor mij gaat schelen: de eekhoorns hebben significant minder moeite met Heel Veel Stof van 1 vak verwerken, dan in totaal evenveel stof, maar dan bestaande uit kleinere hoeveelheden van 7 verschillende vakken. Nou ja, eerst het realiseer/besef-moment dat dit studiejaar voorbij is afwachten (de post-uitslag jankbui heb ik al achter de rug gelukkig) en me wijden aan alle dingen die ik van plan was om het momentum er een beetje in te houden en totale inkeeving te voorkomen!

In geheel ander nieuws (lees: om u na deze serieuze semi-simmigheid nog iets leuks te lezen te geven): ik droomde twee dagen geleden dat ik een tattoo had laten zetten op mijn onderarm, die vlak na het zetten al vervaagd was. Terwijl ik die tattoo aan iemand-van-wie-ik-in-mijn-droom-wist-wie-het-was-maar-die-ik-IRL-niet-ken liet zien, verschenen er op mijn handpalm en vingers spontaan diverse andere tattoos, die verkeerd gespeld waren en die ik bovendien helemaal niet wilde! Op het moment dat ik in gillende paniek dreigde te raken, verdwenen die tattoos vanzelf. Toen werd ik wakker en dacht ik: "Dafuq!?"

Dat denk ik nu nog steeds, dus mocht u droomuitlegger, (al dan niet amateur) psycholoog (al dan niet van de koude kat), Freudiaan of eh, gewoon iemand met een leutige uitleg van waar deze droom in PIEPSNAAM over ging zijn, schroom dan niet om uw uitleg in het reactievakje te typen! Ik ben heel benieuwd!

6 opmerkingen :

 1. 1) Te veel foute tattoos en te veel spelfouten op internet gezien? Ze verdwijnen als je je laptop uitzet...
  2) Je hebt de uitvoering van de tattoo op je onderarm niet in eigen hand :-))
  3) Maar uiteindelijk heb je de juiste tattoo-meneer uitgezocht en de gewenste tattoo: eind goed al goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Project roofbouw afgesloten, start project tattoo. Daarna project mac&cheese, appeltaart en Bill Bailey? Ik noem een dwarsstraat...
  Daarnaast bent u natuurlijk held. Maar dat wist u al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kattenfluisteraar T.26 juni 2012 om 20:31

  Gezien de strekking van je huidige tatoeage reflecteert de droom wellicht bezorgdheid over jezelf verliezen of beschadigd raken in contacten met anderen, of domweg twijfels over de studie. De verschuiving van de focus van onderarm (passief) naar de hand (actief) en het oplossen van de paniek nog tijdens de droom lijken me positieve signalen, i.e. je hebt e.e.a. zelf in de hand.
  Het zou natuurlijk ook kunnen dat je bij het laten zetten van je volgende tatoeage even goed moet oppassen voor de debiele dyslectische halfeiïge tweelingbroer van de tatoeëermeneer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ TBK: dank u voor uw interpretatie! :-D Ik heb inderdaad een boel verkeerd gespelde/"ik hoop dat jij er in ieder geval blij mee bent"-tattoos gezien de afgelopen tijd, dus het zou best kunnen. Gelukkig heeft mijn komende tattoo geen tekst! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Kouw: dank u! :-D Yup, morgen Project Tattoo, donderdag Project Verf Schildpad blauw en daarna moeten we inderdaad hardcore Project mac & cheese, appeltaart en Bill Bailey inplannen! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Kattenfluisteraar T: ROFLMAO! :-D Ik geloof dat u hier uw core bizniz van moet gaan maken. #trufax

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished