donderdag 19 juni 2003

Eminem in de ArenA. Een belevenis.

Allereerst was daar het publiek, dat bewees dat er in grote gedeeltes van dit land nog steeds inteelt voorkomt. Hoewel ik vrij veel gewend ben (hey, ik kom tenslotte oorspronkelijk uit Deventer, hihi!) was ik geshockeerd: enge koppen, griezelige kapsels, oerlelijke inktkladsels op vreemde plekken die voor tattoos door moesten gaan en gouden piercings. Echt, deze mensen was de tekst van "Wat ben je lelijk van dichtbij" op het lijf geschreven. Ik dacht dat ze bij die reality-vakantie-tvprogramma´s een castingbureau belden en een grimeur lieten aantreden, maar nee, ze bestaan echt. Arena´s vol.

Belevenis twee waren de prijzen van de spijzen. Misschien ga ik te weinig uit, maar 3 euro voor een pizzaslice is heftig. Het betalen daarentegen gaat heel makkelijk met de ArenA Card en de bediening is lief. En niet eng.

Belevenis drie waren de optredens zelf natuurlijk. Xzibit beet het spits af met een bevlogen show, hij had er echt zin in en kreeg het publiek goed mee. Na het doen van een serie "hands in the air", "sway from side to side", "bounce" en de "X" waren de armspieren goed opgewarmd en was het wachten op het tweede voorprogramma, Cypress Hill. Misschien kwam het door de waardeloze acoustiek, misschien door het feit dat 3 kwartier liedjes aanhoren over stoned zijn en blowen alleen leuk is als je óf rond de 12 bent, óf niet in Amsterdam woont, óf Amerikaan bent, maar na liedje drie vond Poelekie het wel mooi geweest met die "hits from the bong".

Om half 10 was hij daar dan eindelijk: Eminem, bijgestaan door 50 cent, later voegden zich daar nog Obie Trice en D12 bij. Alle hits van alle deelnemende artiesten passeerden de revue in een superstrakke show. Tegen een uur of 23 was het optreden afgelopen en Poelekie dood op haar pootjes, doof in haar oren en schor in de keel. Poeh! Wat een uitputtingsslag!

Maar wel leuk!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished