donderdag 24 februari 2011

Groot nieuws!

a.k.a. Een studie kiezen met Poelekie en The Big Kahuna

Als je iets nieuws met je leven wilt gaan doen, moet je 1) niet over één nacht ijs gaan en 2) je goed oriënteren en 3) eventueel de hulp van professionals inhuren. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet alleen van de 5-jarenplannen ben, maar ook honderd jaar pieker, peins en nadenk over elke mogelijke optie, dus punt 1 was gekuffurd, zoals dat zo mooi heet in het Amsterdams.

Punt 2 bestond uit het downloaden én doorlezen van 20 pdf's studie-informatie en het maken van een voorselectie. Voor punt 3 had ik The Big Kahuna (in haar werkzame leven 10 jaar lang decaan) ingehuurd. Van haar kwamen de geweldige oneliners: "Nooit iets kiezen waar 'algemene' of 'communicatie' in voorkomt, want dat is vaag geleuter", "Doe maar geen Frans, want dan voel ik me verplicht je huiswerk te maken" en "Nee, ik dok niet opnieuw voor een filosofiestudie. Je bent nu al een onuitstaanbare betweter!".

Na pdf 14 waren we dusdanig melig dat we bedachten dat 'Algemene communicatie' dan wel de ultieme vage l*lstudie zou moeten zijn en verzonnen we vage, logisch klinkend maar inhoudelijk niets betekenende frases voor in de opleidingsinformatiepdf. Uiteindelijk hield ik 3 pdf's over en dit weekend koos ik uiteindelijk toch voor de studie waarvan ik éigenlijk in december al besloten had dat ik hem zou gaan doen...

Dames en heren LogPoeslezers, zit u er klaar voor? Vanaf september 2011 gaat deze malle katachtige weer terug naar de UvA om The History of Social Theory regarding West-Aztec Underwater Basket Weaving ENGELSE TAAL EN CULTUUR te studeren. Met een minor in filosofie, maar dat vertel ik The Big Kahuna zo aan het einde van het tweede jaar wel een keertje.

22 opmerkingen :

 1. Gefelicteerd, en veel succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee wat leuk! Spannend ook hoor, zo'n nieuwe studie! En ja, hoe breng je filosofie wat minder vaag aan de man? ;-) Succes en veel PLezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nadat je het eerste jaar gehaald hebt, kunnen we nog wel eens over die minor filosofie discussiëren. Heb ik nog even de tijd mijn wat uitgebluste discussietechnieken nieuw leven in te blazen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The History of Social Theory Regarding West Aztec Underwater Basket Weaving sounds rad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. W00t! (ik had al zo'n donkerbruin vermoeden, prima keuze. Vooral die minor)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Marielle: dank je! :-) Ik heb er helemaal zin in! Ik denk vooral dat de vraag is "Hoe studeer ik filosofie zonder een nóg grotere onuitstaanbare betweter te worden?". ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ The Big K.: ROFLMAO! :-D Ik vind het Een Plan! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Esther: yup, dat vind ik nou ook! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Daphne: Dank je! :-D En heel erg ROFL @ 'vooral die minor'! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, dat is heel groot nieuws! Wat leuk. En spannend. En groot. En nieuws. Maar dat had ik al gezegd :).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Polle: Ja, ik vind het ook helemaal leuk! Spannend nog niet echt, maar dat komt nog wel, mezelf kennende. En het is inderdaad een vrij episch levensveranderend iets. Yay! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gaaf!!

  Mocht je trouwens hulp nodig hebben tijdens je studie: ik heb dezelfde gedaan, maar dan in Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ wontletlifedefineme: Dank je! :-D Mocht ik mild-jammerend met de handen in mijn haar zitten, dan zal ik voorzichtig uw kant op kijken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Nee, ik dok niet opnieuw voor een filosofiestudie. Je bent nu al een onuitstaanbare betweter!" hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Laurent: ja, die vond ik ook DOLKOMISCH, vooral omdat het waar is! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Excellent choice. Ik heb zelf in een donkerbruin verleden Engels gestudeerd en later bij filosofie gewerkt (in Utrecht dan wel, maar daar klinkt het Engels ongeveer hetzelfde en zijn de filosofen bijna net zo vaag. En grappig)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Maz: Dank je! :-D ROFL @ "in Utrecht dan wel, maar daar klinkt het Engels ongeveer hetzelfde en zijn de filosofen bijna net zo vaag. En grappig". :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished