woensdag 25 mei 2005

Australiëverslag, deel 1

Na drie dagen vruchteloos getiepel en niet verder gekomen te zijn dan 20 regels en Singapore Airport besloot ik het eventjes helemaal anders te gaan doen:

Australië, de zeer korte versie

Wie is wie?

Nadia: nichtje
Brian: haar man
Jordan: zoontje van bijna 4
Cayden: zoontje van anderhalf
Kathi: tante, moeder van Nadia
Jurek: oom, vader van Nadia
Tante Hella: peetmoeder van Nadia
George: broer van Nadia
Rodney: zoon van George

Op vrijdagochtend stapte ik op Schiphol in en zaterdagavond kwam ik, na overstap in klef warmig Singapore, in Melbourne aan waar ik opgewacht werd door Nadia, Kathi en Jordan. Na aankomst “thuis” heb ik kennisgemaakt met Brian en Jurek, en ben daarna snel naar bed gegaan aangezien ik tijdens de hele reis geen oog had dichtgedaan.

De volgende ochtend fijn op tijd opgestaan en naar het huis van Kathi en Jurek gegaan voor lunch, cadeautjes uitgewisselen en samen met George en Rodney gekeken naar Australian Football, naast cricket de nationale volkssport. ´s Avonds gekeken naar de uitreiking van de Logies, waardoor ik in een klap volledig op de hoogte was van alle Australische beroemdheden en bijbehorende roddels.

Op maandagochtend voor het eerst de Australische middenstand bezocht: allemaal fijne spulletjes en relatief goedkoop. Vooral de zgn. “2 dollar stores” zijn geweldig: een soort Xenos meets rommelmarkt, waar ze alles hebben wat je wel en niet wilt hebben. De rest van de dag in en rond het huis doorgebracht, beetje bijgekomen van de reis en wat tv gekeken.

Op dinsdagochtend vertrokken we (Nadia, Jordan, Cayden, Jurek en ik) naar Healesville sanctuary, een natuurpark waar alle Australische dieren in een min of meer natuurlijke omgeving leven.
Voor het eerst een vogelbekdier gezien, die (in tegenstelling tot wat ik na het zien van diverse natuurdocumentaires dacht) helemaal niet “maatje flinke pinguin” zijn, maar meer “maatje 6 weken oude kittens”. Geweldig te zien hoe zij zich door het water heen bewegen! Iets verderop in het park kwam er zowaar een wallaby (kleine kangoeroe) op ons af gehupt, die gekriebt wilde worden, wat we dus ook gedaan hebben.

Op woensdag vroeg op weg gegaan naar de Melbourne Zoo, waar we een fijne variëteit aan bekende en (voor mij) onbekende dieren hebben gezien, waaronder een clubje puberleeuwjongens en zeeleeuwen die allerlei zeeleeuwige zwemdingen deden.

Donderdag weer een rustige dag tussendoor, ´s middags met de kinderen naar het zwembad geweest, waar een heuse regenwolk aan het plafond gemonteerd was die regende! *schijft brief naar het De Mirandabad: “Ik wil ook een regenwolk!”*

Vrijdagochtend rond een uur of 10 met Nadia de trein gepakt naar het centrum van Melbourne. Daar halve stad doorgestiefeld, de Rialto toren belift, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Melbourne en omgeving. Ook door het casino heen gelopen, mensenkinderen wat een lichtjes en belletjes! Na nog wat rondgewandeld te hebben rond een uur of 5 de trein naar huis genomen en weer heerlijk vroeg mijn bed ingedoken aangezien we een druk weekend voor de boeg hadden.

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished