vrijdag 28 september 2007

*Zingend*: "Er zit een Rana temporaria in de gang..."

Kattenfluisteraar T. en ik lopen (zowel onafhankelijk van elkaar als als duo) met enige regelmaat tegen sneue dieren (en mensen, maar dat zijn eigenlijk ook gewoon dieren) op: ernstig verdwaalde toeristen, hevig bloedende, want van fiets gevallen meisjes, OD-ende junkies, gewonde duiven (véél gewonde duiven), eenden met pijnlijke tong, katten-in-het-nauw, eenzame Furby's, you name it, wij komen ze tegen. En helpen ze uiteraard.

Vanavond kwam Kattenfluisteraar T. de woonkamer binnen waarna zich het volgende gesprek ontspon:

Kattenfluisteraar T.: "Poes, het is weer "Zielige Dieren"-Reddag."
Poelekie de Vries, zuchtend: "Wat voor dier is het deze keer?"
Kattenfluisteraar T.: "Er zit een kikker in het trappenhuis..."
PdeV, spontaan enthousiast: "Grote kikker? Groene kikker? Tropische kikker?"
Kattenfluisteraar T".: "Uh, ik heb hem niet heel goed bekeken..."
PdeV, plots een realiseer/besef-moment krijgend: "Wacht effe...hoe komt die f*cking kikker in piepsnaam in het trappenhuis!?!?"

Het antwoord op die vraag hebben we niet kunnen achterhalen, maar we hebben met behulp van Wikipedia kunnen determineren dat het om een bruine, echte kikker ging en niet om een superdure, uit een terrarium weggesprongen Amazone-exemplaar. We gokken dus dat hij met iemand meegelift is, in een fietstas bijvoorbeeld.

Hij liet zich vrij makkelijk vangen in een wit plastic bakje en na een klein "we-doen-hem-in-een-ander-bakje-dan-kan-hij-leuk-rondkijken-AAAAH!-hij-springt-weg-VOORZICHTIG!!!-doe-hetzelfde-bakje-maar-dan-blijft-hij-rustig-HEBBES!"-intermezzo besloten we hem naar het Wertheimpark te brengen.

Onderweg kregen we veel nieuwsgierige blikken, maar ja, dat valt te verwachten als je met z'n tweeën tegen een wit plastic doosje loopt te kletsen. Eenmaal in het park hopte de kikker snel het water in, waarna hij de beschutting van de bosjes opzocht. Na dit avontuur was hij (of zij) hoogstwaarschijnlijk wel toe aan die winterslaap...

4 opmerkingen :

 1. T. de Kattenfluisteraar1 oktober 2007 om 16:48

  Hoi Poelekie,

  Nou, "hopte het water in"... Volgens mij was het toch meer "werd gegrepen door een boeggolf en wist tenauwernood het vege lijf te redden". Maar dat is een kwestie van interpretatie natuurlijk.
  We wensen de kikker veel succes en hopen dat we meer hebben gedaan dan op buitengewoon omslachtige wijze een reiger voeren...

  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Kattenfluisteraar T.: jouw versie ligt inderdaad dichter bij de realiteit, zelf geef ik de voorkeur aan mijn ver-"wollig en pluizigde" versie. En aan die reiger weiger ik gewoon te denken! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom van alles tegen hier.. Uit de kluiten gewassen spinnen, regenwormen (brengt kat B. voor me naar binnen), dooie muizen en mussen (dito), maar nou nog nooit een kikker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Esther: het was voor mij ook de eerste keer dat ik een kikker in Amsterdam zag, en ik woon hier toch al wel een poosje! :-)

  Een kat die regenwormen mee naar binnen neemt is wel heel bijzonder! Ik ben benieuwd hoe hij/zij ze vangt...

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished