dinsdag 16 oktober 2007

Knoop, type: doorgehakt

De holtes zijn eindelijk meukvrij, waardoor het vroege opstaan, het uit elkaar houden van 7 identiek uitziende, maar anders hetende labformulieren en het heel interessant uitspreken van diverse TLA’s me stukken minder moeite kost.

Nu ik tijdens de heen- en terugreis niet halfsnurkend tegen het tramraampje geplakt zit, kom ik zowaar aan wat contemplatie toe. Daar was het wel weer eens hoog tijd voor, want hoewel ik misschien een richtingsloze malloot lijk, valt dat eigenlijk enorm mee. Ik heb gewoon een boel dingen op mijn “zou ik nog graag willen doen”-lijst én een panische angst voor het “Talking heads”-gevoel: je dabbert maar wat doelloos door het leven tot je plots op een dinsdagmiddag door paniek overvallen wordt: “How did I get here?

De enige manier om dit vóór te zijn, is eens in de zoveel tijd sleutelen aan mijn “vijfjarenplan” (leuk dat Oost-Europese genenpakket!) zoals ik het gekscherend noem: waar “sta” ik (qua huis, werk, persoonlijke ontwikkeling en dergelijke) wat “houd” ik, waar houd ik mee op en wat wil ik nog gaan doen. Met als extra aandachtsgebieden “Wat wil ik worden als ik later groot ben?” en “Wat doe ik met mijn haar?” ;-)

Mijn haar blijft bij gebrek aan inspiratie voorlopig maar even hetzelfde en wat ik wil worden als ik later groot ben, daar ben ik nog niet helemaal uit. Wel heb ik besloten NaNoWriMo dit jaar maar eens over te slaan. Geen fut, geen inspiratie, geen zin. Volgend jaar misschien weer. In plaats van me scheel te schrijven ga ik met de co-assistent op weekendbreak naar een niet nader te noemen badplaats en met The Big Kahuna naar een stoot tentoonstellingen. Hell, nu ik na 3 jaar eindelijk eens een nieuwe biebpas geregeld heb, ga ik misschien spontaan nog een paar boeken lezen ook! ;-)

PS: Totaal niet gerelateerd, maar ik kon hem jullie niet onthouden: Een Grote Witte Zwemkater! Klik ook even op het filmpje, in actie is hij zo mogelijk nóg geweldiger! *poinkt wat*

4 opmerkingen :

 1. Ahh dat filmpje, geweldig! Wat een prachtig beest. Mijn kat Poek is qua gedrag precies een tijger, gelukkig wel iets minder gevaarlijk ;)

  Ik neem aan dat je geen chicklit gaat lenen? ;)

  NaNoWriMo moest ik even googlen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, ik moest ook al even googelen op NaNoWriMo. Zo'n vijf jaren evaluatie klinkt me geheel niet slecht in de oren, zoiets wilde ik ook maar eens gaan starten. Enne, een boek lezen is altijd aan te raden. Zelfs een chicklet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Esther: Ja, die tijger is écht briljant, het is dat ik niet dusdanig in de slappe was zit dat ik zomaar even naar de VS kan vliegen, want anders wist ik het wel! :-)

  En uiteraard ga ik héle stapels chicklit lenen, je kent me toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Cinner: ik had van NaNoWriMo idd even een linkje moeten maken, want weinigen kennen het.

  Die "vijfjaren-evaluatie" verdeel ik onder in jaar-periodes en ik stuur bij per 3 maanden ongeveer. Zo heb ik wel een soort overkoepelend idee van waar ik mee bezig ga in de komende jaren, maar ben ik wel flexibel genoeg om het bij te sturen als het niet werkt/ik van mening verander! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished