woensdag 24 augustus 2011

Project Spullies!

Wie mij kent en/of een poosje LogPoes leest, weet dat ik al jaren bezig ben met "Troep wegdoen". Voor wie zich afvraagt hoe ik aan die troep gekomen ben en hoe ik van "een IKEA vuilnisbelt met rood en grijs" naar een gezellig rommelig huis waar ik zowaar mensen durfde uit te nodigen gegaan ben: deze LogPoesPost legt het uit.

Ook in de jaren daarna heb ik, aangezien ik niet gigantisch woon én te veel verschillende interesses heb (het woord hobby wordt in Huize LogPoes niet gebruikt) met enige regelmaat dingen weggedaan om het "gezellig rommelig doch uitstekend leefbaar" te houden en dat werkte prima.

Fast forward naar nu: in Amerika leefde ik 6 weken lang grotendeels uit mijn koffer en ik realiseerde me dat ik eigenlijk niets écht miste. Die kwam keihard binnen. Het riep een boel nuttige vragen op: waarom zou ik me op dagelijkse basis omgeven met spullen die ik niet gebruik, die ik als ik ze niet heb niet mis en die dus eigenlijk geen functie (meer) hebben in mijn leven? Omdat het prima spullen zijn waarvan het zonde is om ze weg te gooien? Omdat ik vasthoud aan materiële dingen omdat ze symbool staan voor zaken die voorbij zijn en waarvan ik het pijnlijk vind om dat toe te moeten geven? Omdat ik mezelf vastanker op deze specifieke plek, "mijn (t)huis is waar mijn spullen staan"-style? All of the above?

Yup.

Au.

Tijd voor actie! In het kader van "Moedig zijn is bang zijn, maar het tóch doen" (en ook omdat je tenslotte niet de hele dag jankend naar Gotye kunt blijven luisteren) presenteer ik

CreationsByRichie.com - Web Banner Designs


Ik heb een pagina aangemaakt hier op LogPoes waar ik elke twee weken een batch spullen neerzet, die gratis en/of tegen verzendkosten weg mogen. Als dát niet De Levensvreugd brengt! *poinkt*

EDIT: Geweldig nieuws! Project Spullies! is goed onderweg: de spullies van deze keer hebben een nieuw thuis gevonden bij @EstherDo

8 opmerkingen :

 1. Ailimcgrawmyeyesglitter!!!
  Verder buig ik naar u, want ook al is 'pleur je troep weg' een doorlopend project hier in huize Baardmans, erg lukken doet het niet op het moment.
  Komende wegpleuractie: kledingkast ontdoen van kleding die ik een jaar niet heb aangehad, niet meer pas of uit elkaar dreigen te vallen... Pffffff...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woohoo! Wat een fijn pijnlijk inzicht. (Ja dat kan prima tegelijk.) Complimenten voor het uitmesten. (“Denk aan George Harrison!” -> Hahahaha!) En wat een fijn idee om de spullen allemaal aan te bieden hier, en na een week naar een kringloopwinkel te doen! U gaat hard in de win-win-collectie! En gelukkig neemt die collectie géén plaats in, dus die mag u gewoon houden. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb ook iets tegen het woord hobbies. #yuck

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ kouw: Thanks! :-D Het is ook een vrij arbeidsintensief iets, meuk wegdoen. Ik heb ook hele periodes gehad dat ik er gewoon niet aan toe kwam, maar nu ik er een project van gemaakt heb, moet ik wel! :-D En ik moet zeggen: het lucht enorm op als spullen gewoon wég zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Wenz: ja, absoluut! Dat zijn niet de leukste, maar vaak wel de beste inzichten, die fijn-pijnlijke. Ik hoop uiteindelijk inderdaad een zeer kleine hoeveelheid spullen en een enorm grote win-win-collectie te hebben! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ karin r: ik ben blij dat ik niet de enige ben! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished