maandag 25 juli 2016

En Dee Es

De term “NDS” is in en om Huize LogPoes een vaste code geworden in de afgelopen jaren. “NDS” staat voor, u heeft het waarschijnlijk al geraden, “Na De Studie”. Zoals bekend is die hele studiesituatie een compleet uit de hand gelopen gevalletje sunk cost fallacy met hopelijk uiteindelijk toch nog enige return on investment. Verder ben ik helemaal niet bezig met een Coursera specialisatie Career Success, hoe komt u erbij?

Vooral toen het einde in zicht was, probeerde ik alles wat niet direct tot mijn Core Business hoorde, uit te stellen. Meestal was dat legitiem, maar soms was het ook gewoon een uitstekend excuus om dingen niet te doen:

TBK, wijzend naar een wankelende stapel papier: “Yo, LP, zou je die wankelende stapel papier niet eens opruimen?”

LP: “En Dee Es!!!” en gooit er nog een paar blaadjes bovenop, waarna de stapel nog vervaarlijker begint te wankelen. En omvalt.

U krijgt wel een idee, denk ik zo.

Nu mijn studie nog steeds niet af is, maar ik wel een officiële break genomen heb tot februari 2017 omdat uiteindelijk ook ik inzag dat “LP’s Grote Ziekenhuistournee 2016” niet te combineren viel met “Afstudeerdatum: 31 juni 2016”, ben ik maar begonnen aan het afstrepen van zaken die op De Grote NDS-Lijst stonden.

Dit uiteraard pas nadat ik eerst een kwartier in een deuk lag omdat ik blijkbaar ooit “A la recherche du temps perdu lezen [dit is een grap – red.]” op de lijst heb gezet. Ja, ook mijn niet-gepubliceerde schrijverij staat vol met redactienoten aan zelf. Hashtag: zó meta.

In de afgelopen weken ben ik begonnen met het afmaken van diverse projecten die al letterlijk jaren slepen, waaronder een aantal Sketchbook Projects en een kudde duo zines. Ook De Ultieme Huisuitmest vordert, slow motion is better than no motion-style. De keuken is opnieuw geverfd, het kattencafé in Amsterdam bezocht, evenals het kattencafé in Groningen.

Ik kan ze beide warm aanbevelen. Hoewel ik bij “warm aanbevelen” spontaan een associatie heb met “warme bakker” en gluten en jeuk. Nu ben ik ook allergisch voor katten, dus jeuk heb ik sowieso en associëren kun je leren en mijn hersens staan nooit stil. Maar goed, kattencafé = yay dus.

Ook yay is de Coursera specialisatie die ik al tijden wilde doen, omdat ik 1) bevestigd krijg dat er met mijn cognitie niets mis is (opluchting!), 2) bevestigd krijg dat afstandsonderwijs perfect bij mij past (wel prettig gezien het feit dat ik een low residency master wil gaan doen) en 3) ik zowaar nuttige en nieuwe dingen leer (iets wat ik bij mijn studie tragisch genoeg zelden heb meegemaakt).

Dat zijn zoal de dingen waar ik me de afgelopen weken mee bezig gehouden heb, nog op de lijst staan zaken als “nadenken over waar ik sta, waar ik heen wil en hoe ik daar kom”, “tekenfilms inspreken – moet ik daar eerst beroemd voor worden?” [gezien het feit dat DJ Hardwell films inspreekt is het antwoord daarop waarschijnlijk helaas “ja” – red.], “excuses aanbieden aan The Bass of Awesomeness en kijken of ik er nog een noot uit krijg”, “stop-motion documentaires maken”, “boekbindopleiding doen (op termijn)”, “cursus keramieken – Noot van TBK: GEEN KILN KOPEN”, “me een paar nieuwe tanden aan laten meten en eens kijken of ik al een leesbril nodig heb”, “Joliet Jake Blues spelen in een musicalversie van The Blues Brothers”*, en uiteraard “aquarobics!!!”, want aquarobics is het meest hilarische EVER. Dat u het even weet.


*Voor alle types die nu denken: “Jamaardakaaannieeee! Dat is een maahaaan!”, heb ik twee opmerkingen: 1) gender is een aflopende zaak en 2)  ik heb al een boom, een paard, een heks én Hamlet gespeeld, dan is een man niet zo moeilijk. Hoewel ik dan wel eindelijk de radslag moet gaan leren, maar dat heb ik er wel voor over.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished