donderdag 16 oktober 2008

Poelekie in het ziekenhuis

Dit keer niet Poelekie, maar Meneer de Poes die logt. Mevrouw de Poes is dinsdag onverwachts opgenomen in het ziekenhuis vanwege een te hoge bloeddruk en laat jullie weten hoe het nu met haar gaat.

Eigenlijk leek het eerst allemaal onschuldig.

Poelekie had al een paar dagen last van haar oog en was 's middags naar de oogarts gestuurd omdat het niet over ging. Nu vraag je je natuurlijk af hoe een oogarts er achter komt dat je bloeddruk te hoog is. Welnu, de oogarts keek in het oog en zag het aan de vaten. Vervolgens werd de bloeddruk gemeten en bleek deze ook extreem hoog te zijn. Te hoog om het ziekenhuis te mogen verlaten.

Ze werd naar de eerste hulp gebracht waarbij ze door de dienstdoende internist aan allerlei meet apparatuur werd gekoppeld, bloed voor onderzoek werd afgenomen en bloeddruk verlagende medicatie werd gegeven. Eerst was het nog niet helemaal duidelijk of dat ze in het ziekenhuis kon blijven of dat ze naar een ander ziekenhuis moest. Gelukkig reageerde uiteindelijk de bloeddruk op de medicatie en kon ze blijven.

Nu, een paar dagen later, gaat het inmiddels al stukken beter met haar. Haar bloeddruk is nog steeds te hoog, maar niet meer zo gevaarlijk als eerst. Ze is nu nog in het ziekenhuis voor onderzoek naar de oorzaak van haar hoge bloeddruk en het zoeken van de beste medicatie.

En Poelekie zelf? Zoals een echte katachtige betaamd wacht ze met smart op het moment dat ze weer weg mag. In een ziekenhuis werken is een ding, maar in een ziekenhuis liggen is niet iets wat leuk is. Vooral als jezelf niet ziek voelt.

Hopelijk wordt ze snel ontslagen en kan ze jullie vertellen hoe ze het allemaal beleeft heeft. Jullie reacties zullen doorgegeven worden.

2 opmerkingen :

  1. Hee wat schrik ik hiervan! Wil je Poelekie de allerbeste wensen overbrengen en ik hoop met haar mee dat ze gauw weer naar huis mag, naar haar eigen mandje ;)
    En hopelijk is er een onschuldige oorzaak voor te vinden!!!!
    Liefs van esther (webble)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Esther Webble (zo noemen we je hier thuis ook letterlijk!): Dank je voor je lieve reactie! Ik ben inderdaad weer thuis, in eigen mand. De acute "crisis" is bezworen en verder onderzoek is ingezet, men is er nog niet uit wat de oorzaak is, maar er wordt in ieder geval gezocht! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished