donderdag 18 december 2008

33, l'âge du Christ

Zoals u misschien weet is deze boom vandaag jarig! 33 alweer, l'âge du Christ zoals ze dat in Franssprekende landen noemen. In Nederland heb ik er nooit zo aan horen refereren, maar deze Vlaamse link toont aan dat het ook daar bekend is. Misschien is het iets Zuiderlijks (lees: alles vanaf Amstelveen). Ook het feit dat het getal 33 in bijvoorbeeld La Divina Commedia een belangrijke rol speelt, geeft aan dat het toch wel enig belang wordt toegekend.

In het kader daarvan heb ik geruime tijd geleden besloten dat het de ideale dag zou zijn om eindelijk eens te doen wat al jaren in de planning (ha! plan!) zat: een tatoeage laten zetten. Hierbij een zeer onflatteuze foto vlak na de prikkerij, met vershoudfolie er nog op:Zodra hij volledig toonbaar is (weekje of 2) zal ik een nieuwe kiek plaatsen, hopende op veel oh's, ah's en "hey, nu het folie eraf is, zie ik pas dat het geen regenworm is maar een heuse frase! Cool!". ;-P

Er staat overigens "Je suis à moi-même", wat "Ik ben van mezelf" betekent. U moet het zien als een noot aan zelf. Mocht u geïnteresseerd zijn in de redenen waarom ik nu specifiek deze zin en niet "Rood heeft diabetes, hiep hoera" heb laten prikken, dan hoor ik het wel. *wil mensen niet nodeloos vervelen met quasi-intellectuele "De achtergronden van mijn tattoo"-praat*

12 opmerkingen :

 1. en hoe voelde het, binnenkant van je pols lijkt me heel pijnlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou best willen weten waarom je precies die zin hebt laten zetten..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel GAAF!

  mooi lettertype ook, voor zover ik het kan zien.
  Goed tattoowerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij stoer!!!
  En wat ben ik te laat met jou feliciteren. Bij deze alsnog. Met je verjaardag en met je tattoo.
  Dikke klapzoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Au!
  Ik wil het ook wel weten :)
  En gefeliciteerd nog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Suavemente: ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het heel erg mee vond vallen, ik zat maar te wachten op die heftige krijspijn, maar die is nooit verschenen. Moet ik er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat ik een vrij hoge au-grens heb én uitstekend voorbereid was, ik denk dat dat behoorlijk scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Dre: allereerst: welkom bij LogPoes! Het hoe en het waarom heb ik beschreven in de (hele lange) entry die boven deze staat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Jacobdus: ook jij welkom bij LogPoes! Dankjewel voor de complimenten, de tattoeëer-meneer in kwestie maakt zeer mooi werk, dus ik had er alle vertrouwen in. Zodra hij helemaal "klaar" is, post ik weer een foto! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Polle: stoer? Ik? Naaah... *bloost een beetje* Dankjewel voor de felicitatie en uiteraard een dikke klapzoen terug! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Esther: de au viel reuze mee, maar zoals ik hierboven al ergens zei, ligt mijn au-grens relatief hoog. Zijn al die jaren klassiek ballet en spitzen-training toch érgens goed voor geweest! ;-)

  Bedankt voor de felicitatie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei.
  Mooi!
  Dat zeker, maar wat anderen ookal zeiden, het lijkt me een pijnlijke plek...

  Heb meer dan tien jaar gelee een tattoo op mijn schouder laten zetten, dat vond ik al pijnlijk genoeg... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Barbara: dank je! Ik moet heel eerlijk zeggen dat het reuze meeviel, ja, je voelt het, maar die heftige krijspijn waar iedereen het altijd over heeft, bleef uit, maar ik heb dan ook een vrij hoge pijngrens. Ook is het maar een simpel en klein iets, ik kan me voorstellen dat als het een grotere tattoo is met meer detail en schaduw, dat het dan behoorlijk au kan gaan doen daar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished