zondag 3 oktober 2010

Poelekie goes to makeupschool - dag 1

Na op dinsdag uitgebreid uitgewaaid te zijn in Bergen aan Zee, stond ik woensdagochtend (22 september 2010) fris en fruitig op, pakte mijn schrijfblok, kleurpotloodset en pluizige eenhoornpen en nam de bus & tram richting school voor De Eerste Schooldag.

Gek genoeg was ik, in tegenstelling tot bij mijn vorige eh, 12 Eerste Schooldagen, niet mild-hysterisch, maar slechts lichtelijk nerveus. Eenmaal binnen schudde ik diverse handen, dronk ik wat thee zonder over mezelf heen te morsen en zocht ik een plekje uit, rechts op de tweede rij. De docente stelde zich voor, deed een aanwezigheidsturf/voorstelrondje en begon met de les.

De opleiding (die eens in de twee weken is) wisselt theorie en praktijk af: de ene week wordt de theorie besproken en door de docente voorgedaan. Het is de bedoeling dat je thuis gaat oefenen op je slachtoff... eh, modellen en daarvan foto’s van maakt die je inlevert als huiswerk tijdens de eerstvolgende les. Je oefent de look dan ook nog een keer op een klasgenote en zij op jou. De les daarop krijg je nieuwe theorie.

Omdat dit de eerste les was, moest het makeuppakket aangeschaft worden (voor de inhoud van het pakket zie hier), wat in de pauze tot een uitgebreide wandeltocht naar de pinautomaat op het Johnny Jordaan- én het Leidseplein leidde. Altijd geweten dat het feit dat ik in Amsterdam woon en er de weg ken handig zou zijn! ;-)

Rond half 5 verliet ik, mild-gaar van alle indrukken, met makeuppakket, een flink pak aantekeningen en meerdere voorbeeldfoto’s het pand.

8 opmerkingen :

 1. En? Staan de slachtoffers al in de rij? *memememe!*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mag ik na 1-11 een keer komen? Dan heb ik heel veel behoefte aan even niks behalve met een gemake-upt hoofd rondlopen.. lijkt me zaaaaalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Esther: uiteraard! We maken gewoon even een date in die periode!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh... ben ik dus toch de enige die al hyperventilerende in de trein naar zo'n eerste schooldag zit. VRESELIJK! En eigenlijk vind ik de tweede dag bijna net zo naar. Socially awkward? Le moi? Neueueueueuhhhh...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Daphne: dit was echt de eerste keer dat ik niet mild-hysterisch hyperventilerend in de tram/bus/trein zat, dus echt een bijzonderheid! Meestal slaap ik de nacht ervoor ook totaal niet, maar naar het strand gaan was een uitstekende zet. Ik heb het qua klas gewoon getroffen denk ik, want zoals u weet ben ik Le Socially Awkward, zeker bij bepaalde types mensen.

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished