zondag 9 januari 2011

Beroofd

Zo loop ik met mijn handtas-met-mijn-hele-leven-erin in mijn ene hand en mijn Carmenset-stijltang-föhnborstels-en-andere-haarzooi-tas over de Kattenburgerbrug, zo rijden er twee heren op een scooter voorbij en weg is mijn uiltjesportemonnee met pinpassen, mijn creditcard, mijn NS voordeelurenkaart, mijn OVchipkaart, diverse andere pasjes en wel 3 hele euro contant geld, mijn huissleutels, mijn agenda, mijn paspoort, mijn rijbewijs-met-soccermomfoto, mijn al lang verlopen maar toch dólkomische Portugese identiteitskaart, mijn roze mobiele telefoon met al mijn nummers, mijn roze fotocamera met daarop mijn huiswerk voor school, mijn paraplu, twee usbsticks, mijn agenda, mijn etui met mijn Paper Mate Phd die 5 euro kost, maar waar ik zeer aan gehecht was, mijn mp3speler met voornamelijk Fall Out Boy en My Chemical Romance die ervoor zorgt dat ik geen mensen vermoord in het openbaar vervoer 's ochtends, mijn awesome unicornpen, de limited edition oogschaduw van Aromaleigh, de lipbalsems met theesmaak die ik gekregen heb, mijn bril en dan nog dingen zoals een notitieboekje, stickers, een dictafoon van Kattenfluisteraar T., losse batterijen, een Snoopy makeupspiegeltje, etcetera. Ik neem het u overigens niet kwalijk als u bij deze opsomming spontaan aan Gerda Smit moet denken, daar had ik tijdens het schrijven ook last van.

En toen stond ik daar, om kwart voor 2 's ochtends vanuit mijn tenen te brullen op een brug. Gelukkig kwamen er toen 3 exchange students langs die me een beetje tot bedaren wisten te brengen en een stuk meegelopen zijn naar het huis van Kattenfluisteraar T., die reservesleutels van me heeft. Eenmaal daar aangekomen, deed hij gelukkig de deur open en gingen we met de taxi naar mijn huis: de dieven hadden zowel mijn adres als mijn huissleutel en ik was doodsbenauwd dat ze, gefrustreerd over hun zeer karige buit, mijn toko en mijn poezen zouden slopen. Gelukkig bleek dat niet het geval.

Nu, drie dagen later, heb ik de belangrijkste dingen alweer geregeld: er zit een nieuw slot in mijn deur, mijn pasjes zijn geblokkeerd en ik krijg aan het eind van de week nieuwe, mijn SIM-kaart is geblokkeerd en vernieuwd, ik heb aangifte gedaan bij de politie en dankzij Breyten ben ik weer in het bezit van een telefoon, een mp3speler en een fotocamera. Die overigens alle drie een upgrade zijn van de spullen die ik had (lees: I can haz smartphone!).

Morgen ga ik pasfoto's laten maken waarop ik er hopelijk niet al te erg uitzie als een terrorist, waarmee ik een nieuw paspoort en rijbewijs kan aanvragen. En overmorgen wordt hopelijk mijn nieuwe nieuwe modem geleverd, want als klap op de vuurpijl heeft zaterdag mijn oude nieuwe modem het ook nog spontaan begeven! *roept "Ho! Stop maar! 't Is genoeg!" tegen het het universum*

12 opmerkingen :

 1. Super-kutkutkut zeg.

  Ik hoop dat je nieuwe tas-met-inhoud nog cooler wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh nee! Niet je huiswerk! (oftewel de 'ik word van school getrapt Carmenset styling sjit') Mocht je het opnieuw willen doen (ja,vast), dan kan ik morgen wel ( di 10-01-01), maar ik zou lekker zeggen dat je beroofd bent en lekker janken als ze het niet geloven. BTW- die Gerda rap! *is ded*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O jee, man zeg! Wat kut, wat schrikken en wat een klotezooi dat het me zo normaal in de oren klinkt, ik was niet eens meer verbaasd.
  Geniet dan in elk geval van de upgrade.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sjusjun: Dank je! :-) Ik ga mijn uiterste best doen om mijn nieuwe tas nóg gaver te laten zijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Daphne: ik heb vrijdag meteen gebeld om ze te zeggen dat ik beroofd ben van o.a. mijn huiswerk en dat ik het niet vóór woensdag voor elkaar kreeg om het opnieuw te doen. Ik heb gisteren nog 1 model gedaan, dus de helft van mijn huiswerk is in the pocket.

  Gerda brengt de levensvreugd! Ik ga dit jaar ergens een rapalbum opnemen, puur voor de LOLs, en ik ga haar noemen in de linernotes! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Zezunja: mijn eerste gedachte was ook "yup, ik was aan de beurt", is toch een hersenkronkel die je oploopt van hier in Amsterdam wonen denk ik. Ik ben in de 15 jaar dat ik hier woon nog nooit beroofd, dus "'t zat eraan te komen". Bizar eigenlijk.

  De upgrade is inderdaad een geluk bij een ongeluk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, dat heb je dan ook maar alvast gehad dit jaar...:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Laurent: ja, zo probeer ik het ook maar te zien... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgende keer toch maar een plofkoffer mee? God wat treurig...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Cath: ik oefen nu met het binnen 3 seconden iemand van een scooter af beuken met een Carmenset, maar 't blijft een barre ellende. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Euh... de Carmen-set is eigenlijk bedoeld om gloeiend heet rectaal te inserteren *nadat* je de onverlaat van de scooter gebeukt hebt. Er is echter hoop. Momenteel buig ik mij over een verzwaard model damestas met fietskettingen als schouderriem en met boksbeugel-handgrepen. Ik moet alleen nog Ria Stalman bereid vinden het lieftallige accessoire te demonstreren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Cath: ROFLMAO! :-D *ziet het voor zich*

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished