maandag 31 januari 2011

Poelekie goes to makeupschool - januari

Fris jaar, fris druk schema: deze maand had ik elke week les, en waren bovendien 3 van de 4 lessen een praktijkles waarbij ik een model mee moest nemen. Op 5 januari begonnen we met een theorieles hairstyling, want het is de bedoeling dat we aan het eind van de opleiding niet alleen make up kunnen aanbrengen, maar een, zoals ze dat noemen, "totaalplaatje" (haar, make up, accesoires) kunnen laten zien.

De week erop, de 12e, moesten we een model met "bh-bandje lang" haar op ongeveer 1 lengte mee naar school nemen, om verschillende kapsels op te oefenen. Ik had het geluk op twitter @contentgirl te vinden die én de juiste lengte haar had én graag naar Amsterdam wilde komen om model te zitten. Ja, da's hartje!

Natuurlijk kun je in één theorieles slechts wat basisdingen behandelen en het was dan ook grappig om het verschil te zien tussen de 'leken' en de kappers: op het moment dat ik het haar bij wijze van spreken net doorgeborsteld had, had mijn klasgenote die kapster is al een hele stellage van nephaar in haar model gevlochten. :-D

Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om toch een viertal kapsels te creëren en een beetje een indruk te krijgen van hoe je het recreëren van bepaalde kapsels aanpakt. Uiteraard is het de bedoeling dat ik dit buiten school nog heel veel vaker ga oefenen, dus mocht u zich geroepen voelen, u weet me te vinden!

Op 19 januari moest ik, net als de halve klas, een Aziatisch model meenemen, de andere helft nam een model met een donkere huid mee. Het vinden van een Aziatisch model was erg, erg lastig en pas op het moment dat ze daadwerkelijk de school binnen kwam lopen, wist ik zeker dat ik een model had. L. bleek een ontzettend aardig en geschikt model te zijn, waar ik 's ochtends eigenlijk zonder al te veel moeite een smokey eye look bij maakte.

's Middags oefende ik op model K. een heftige look, geschikt voor videoclips en dergelijke. Ook dit ging vlot en frustratieloos. Voor het eerst sinds ik begonnen ben, had ik het idee dat er zowaar wat schot zat in wat ik doe en dat ik begin te snappen waar ik mee bezig ben. *met z'n allen: "Yay!"*

Ondertussen had ik na weer een twitteroproepje afgesproken met @McCarmie, die op de 26e mee wilde als "model tweede leeftijd", zoals men in de biz vrouwen tussen de 40 en 65 wat oncharmant placht te noemen.

Het lastige van deze groep is, dat, los van dat de huid van een 60 jarige niet te vergelijken is met die van een 40 jarige, in de praktijk blijkt dat ook modellen van ongeveer dezelfde leeftijd er vaak totaal verschillend uitzien. De verschillen zijn véél groter dan bijvoorbeeld tussen de ene 21 jarige en de andere. Dat maakte dat ik bij @McCarmie een veel pittigere look kon doen dan bij het model dat ik daarna in mijn stoel kreeg. Het is heel belangrijk om goed naar het model dat voor je zit te kijken, flexibel te zijn en niet klakkeloos een "look" op een model te smeren.

Het derde en laatste model van de dag was een man, waar ik gezellig babbelend een natuurlijke mannenlook op heb aangebracht. Er volgde nog een korte instructie wimpers en wenkbrauwen verven (noot aan zelf: tutorial over vinden op youtube voordat je dat iemand daadwerkelijk aandoet), daarna was het tijd om de hele zooi aan make up en haarspullen weer naar huis te slepen en te gaan werken aan het boek over make up van 1920 tot nu, wat op 9 februari ingeleverd moet worden.

6 opmerkingen :

 1. Nou, als je weer eens een 2e/3e generatie model (jaja, ik heb goed opgelet ;-) zoekt met lichtgetinte huid, dan kom ik graag wéér hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mn moeder liet vroeger haar wimpers verven, die zijn namelijk blond. Zij ook tegenwoordig, rood haar is bepaald niet blijven. Mocht je dus een model 2de leeftijd met sproeten nodig hebben, call my mom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was iets te laat voor de gezamenlijke yay, dus bij deze: yay!
  Oh ja, wil je m'n man nog hebben als proefmodel? (helemaal vergeten)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Daphne: altijd goed om te weten! :-) *noteert*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Esther: Dank je! :-D Ja, mannen zijn absoluut welkom, zodra ik klaar ben met het werkstuk ga ik weer modellen inboeken, dan spreken we even af! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished