vrijdag 18 maart 2011

Poelekie goes to makeupschool - februari

Na de (niet alleen) lestechnisch pittige maand januari stoomden we in februari keihard door met een airbrushles. Docente Mariska (van wie u hier werk kunt zien) legde ons in de ochtend de basisprincipes van het airbrushen uit: hoe zit zo'n pistool in elkaar, wat voor foundation gebruik je, hoe haal je het pistool uit elkaar, maak je het schoon en (niet onbelangrijk) zet je het weer in elkaar zonder de naald te slopen. Hoe beweeg je het ding op de juiste manier dat je niet een blob foundation op 1 plek hebt en niets op de rest van het gezicht. 's Middags mochten we bij elkaar aan de slag en ik moet zeggen dat ik het úiterst leutig vond! Jammer alleen dat die dingen nogal aan de prijs zijn...

De tweede les van februari zou ik @schildpad omtoveren tot een bruidje én een supermodel, maar ik was geveld door snot en hoest, dus dat ging helaas niet door. Ik maakte nog wel op de valreep (ja, te laat begonnen) het werkstuk af, Kattenfluisteraar T. was zo lief om het naar school te brengen, de uitslag laat nog even op zich wachten.

De derde les van februari stond in het teken van stagework: 's ochtends zagen we hoe je met een paar welgemikte strepen een jong iemand in een omaatje verandert, hoe je van een er gezond uitziend iemand een verlopen junk met dealersores (blauw oog en later zelfs een schotwond) maakt en hoe je een revuemakeup met wenkbrauwen (daar zijn ze weer!) halverwege het voorhoofd opzet. Die middag mochten we elkaar in bejaarde, verlopen junkies met schotwonden en cokeneuzen veranderen, wat voor veel jolijt zorgde.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished