woensdag 9 juli 2014

Summer Bloggin' Dag 9: Introducing De Sprietvogel (aka kindergarten realness)

En ook vandaag moest er weer hardcore gecreëerd worden: in een kleine twee uur (op woensdag is de cursusdag maar half) werden we verondersteld een tekening te maken die in een zeefdrukraam gebrand kon worden, zodat we de laatste twee dagen van de cursus (o.a.) kunnen zeefdrukken. Ik had uiteraard nul inspiratie en ik kan nog steeds niet tekenen, dus ssstresss lag op de loer, maar... die kwam niet. Wat wél kwam, was de al-zeg-ik-het-zelf briljante ingeving om het figuur direct uit papier te knippen en op basis daarvan te tekenen:


Wat uiteindelijk, na wat aanpassingen en uit-de-hand, met een gecustomisede (lees: door mijn harde geduw compleet vervormde) HEMA not-so-fineliner getrokken lijnen, dit opleverde:


De Sprietvogel!

Ik zeg u: kindergarten realness wordt dé nieuwe trend in kunstland. Updates over sprietvogel's verdere trudjekturie (er zijn geruchten dat hij op een tasje komt!) volgen aan het eind van deze week.

6 opmerkingen :

 1. Heel goed gelukt die sprietvogel! Poten en sprieten zijn uitstekend bijgewerkt. Ook het oog kijkt nu kwiek de wereld in. Fantastisch idee dat knippen en schuiven als basis en je dan concentreren op de finishing touch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is inderdaad erg sprietig! Ja, ik zat zó vast met schetsen, dat ik dacht "Hierrr met die schaar!" en dat bleek een uitstekend plan! :-D

   Verwijderen
 2. ik vind dat dus echt een top sprietvogel. Daar kunnen die kinderkarten kinderen een puntje aan zuigen, een buiging voor maken en een voorbeeld aan nemen. Dus.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is gewoon superleuk!
  Groeten uit Zweden :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished