vrijdag 27 november 2015

Beter

En toen was ik weer beter. Nou ja, voor zover ik beter kan zijn, want natuurlijk chronisch ziek, maar de infectie is vertrokken, mijn bloed is prima, mijn longfoto netjes. Ik stond op de stoep van de huisartspraktijk en dacht: “Zo, dit hebben we ook weer overleefd. Hoewel…” en ging even op het trapje zitten.

Want ondanks dat “beter” voel ik me alsof ik eerst door een vrachtwagen overreden ben en vervolgens door 25 paarden overlopen. Mijn door chronisch corticosteroïdegebruik altijd al wat dikke kop heeft momenteel formaat Ninja Turtle: bijwerkinkje van de prednison. Als ik omlaag kijk, kan ik letterlijk mijn voeten niet meer zien omdat ik vol-ko-men geïmpacteerd ben: bijwerkinkje van de antibiotica. Daarnaast heb ik een vaag zeurende pijn in mijn buik die ik nog nooit eerder gehad heb en waarvan ik hoop dat die me snel verlaat, want hoewel je "helicobacter pylori" minstens net zo sappig op z'n Amsterdams kan uitspreken als "mechanische ileus", zit ik op geen van beide te wachten. Nou ja, als ik moet kiezen dan liever de pylori dan de ileus uiteraard, maar ik vind dat ik wel voldoende voor mijn bakkes gehad heb eigenlijk.

Ook hoop ik dat ik volgende week eindelijk weer eens een volledige dag wakker kan zijn, en dat ik niet nog steeds na 10 meter lopen hijg ik als een bronciteus nijlpaard van 85. Voor de mensen die nu met ~tips~ willen komen: nee, ik moet niet “lekker sporten”. Ik moet verhuizen naar een land met een ander klimaat met minder rokers. Of voortaan van begin oktober tot begin januari binnenblijven. Ben ik ook in 1 klap van die feestdagenterreur af.

“Heb je ook nog iets leuks te melden, zeikerd?” Jawel! Ik heb ondanks al deze malaise mijn vak Online Business Writing weten af te ronden. Met z’n allen: “Yay!” *murmelt “Echt, als ik mijn hele studie online kon doen, dan was ik al 3 keer klaar geweest…”* Het “enige” wat mij nog rest is Wetenschapsfilosofie en De Scriptie. Als u collectief de pootjes kruist dat mijn gezondheid nu in een opgaande lijn opgaat, dan zorg ik ervoor dat ik dat paper en die drie tentamens haal. Deal?

2 opmerkingen :

 1. *kruist pootjes*
  Online cursus kan echt een enorme uitkomst zijn: dat is nu wederom bewezen! verder wens ik u ontzettend veel sterkte met het afschudden van de blurgh - ik hoop dat dit een beetje lukt. Ik heb afgelopen week mijn tweede antibiotica-kuur ooit gehad en whoa. Niet okay. Veel (doorlopende) beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u! :-) Ja, online is wat mij betreft the way to go. Ik ben momenteel druk bezig met het voorbereiden van mijn tentamens, merk dat ik nog steeds sneller moe ben dan gebruikelijk, maar ik kan in ieder geval mijn voeten weer zien.

   Antibiotica is (soms helaas noodzakelijke) narigheid! Ik wens u veel beterschap!

   Verwijderen

Blog Design by Get Polished