vrijdag 6 augustus 2004

Toerist in eigen durp, eh, stad

Als je langere tijd op een bepaalde plek woont, ontwikkel je standaardroutes en standaardplekken. Zeker in een stad zo groot als Amsterdam zijn er plaatsen waar je als bewoner eigenlijk nooit komt; ik woon bijvoorbeeld al zo´n jaar of 8 op halve rol-afstand (think Red Guy) van een museum waar ik nog nooit geweest ben.

Het leuke van exotisch bezoek (behalve het bezoek zelf uiteraard!) is dan ook dat je "toeristendingen" gaat doen, zoals musea, taarteetgelegenheden en straten bezoeken waar je normaal gesproken óf niet, óf veel minder vaak komt dan je zou willen. Vandaag bezocht ik o.a.:

* De taart van m´n tante-konditorei. De inrichting is mierzoetkitch en de caramel-pecan taart fantastisch. De andere taarten zagen er dusdanig fijn uit dat ik vrees dat er niets anders opzit dan regelmatig teruggaan en proeven.

* Het goeie oude Rijksmuseum, dat ondanks de verbouwing nu stiekem overzichtelijker is dan ooit, hoewel er natuurlijk veel minder te zien is dan gewoonlijk. Het prachtige poppenhuis hoort gelukkig wel tot de hoogtepunten.

* Ook het Joods Historisch Museum is in verbouwing, maar Max de Matze is (én spreekt!!!) nog even plat als altijd.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished