dinsdag 7 juni 2005

Australieverslag deel 2

Zo, het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk het vervolg op dit postje:

Zaterdagochtend vroeg met het gezin naar William Rickett´s Sanctuary gegaan, een prachtige beeldentuin waar je heerlijk kunt verdwalen. Vervolgens net op tijd bij Puffing Billy aangekomen, die met veel stoom en geluid vertrok. Voor de liefhebbers hebben ze ook een paar keer per jaar tochtjes in een echte Thomas de trein! Fijn geluncht in het park (waar nog een fijne Kookaburra de onbedwingbare behoefte bleek te hebben op mijn nieuwe fleecejasje te vogelpoepen. Iets wat geluk schijnt te brengen! Die avond kwam de familie van Brian op bezoek, wat weer geen familie van mij is, maar dat mag de pret niet drukken!

Op zondag was het moederdag, wat zeer uitgebreid gevierd wordt in Australië. Met de hele club gegeten en uiteraard Australian football gekeken. Vervolgens met George gaan kijken naar de straat die gebruikt wordt als buitenopname-set voor Neighbours. Erg grappig om te zien dat de huizen die je kent uit de leader van de serie gewoon bewoond worden door mensen; ik dacht altijd dat het een studioset was. ;-) Die avond nog bij de familie van Brian langsgeweest, waar een verjaardag gevierd werd met massieve chocoladetaart.

De volgende dag wat rustig in en om het huis gebleven om bij te komen van alle activiteiten in het weekend (en ok, van de taart). ;-P

Dinsdagochtend vroeg opgestaan en met Nadia en de kinderen gaan lunchen bij tante Hella. Daar kennisgemaakt met Bobby, het superlieve maar ook meest neurotische hondje op aarde. ´s Middags naar Cook´s Cottage geweest, wat zich in een groot park bevindt waar we uiteraard ook uitgebreid gewandeld hebben. Aan het eind van de middag afgezet bij het huis van Kathi en Jurek, waar ik de komende twee nachten zou doorbrengen. Die avond veel gebabbeld over het leven in het algemeen en onze (wat onorthodoxe) familie(geschiedenis) in het bijzonder. Ook Amber, de gi-gan-ti-sche witte kater (die zich bij bezoek meestal onder het bed verschanst) gezien, gesproken en gekriebd! *doet blij dansje*

Fijn uitgeslapen en vervolgens met Kathi en Nadia naar Caribbean gardens geweest, een grote indoor markt die nog het meest lijkt op de Beverwijkse bazaar. Ook worden er planten geveild (In Australië zijn ze nogal dol op veilingen, ze verkopen hun huizen ook bijna uitsluitend via veilingen), ik heb me moeten inhouden om niet een setje palmbomen mee te nemen ;-P ´s Avonds weer gezellig doorgebracht met Kathi en Jurek.

Donderdag met Nadia en de kinderen naar het zwembad geweest, nog wat banen getrokken en wat gedobberd. ´s Avonds op de bank gehangen en films gekeken met Nadia.

Na Jordan bij Kathi en Jurek te hebben afgezet voor een playdate, gingen Nadia, Cayden en ik op weg naar het Melbourne Museum. Bij de Aboriginal-vleugel werd met zang en dans een nieuwe tentoonstelling geopend…geweldig om te zien!!! *doet de emoedans* Het Melbourne Museum is zo´n museum waar je dágen kunt doorbrengen, er is zelfs een indoor regenwoud!

´s Middags een sandwich besteld bij Subway. Waarom ik meld dat ik een bammetje gekocht heb, zult u denken… laat ik het erop houden dat met 5 soorten brood, 10 soorten beleg, 6 soorten garnering en een boel soorten saus het nogal een belevenis is om te bepalen wat je op je broodje wil…zeker voor een besluiteloos iemand zoals ik! ;-)

Zaterdagochtend zijn Nadia en ik gaan aquarobicen…ik kan eerlijk zeggen dat ik tijdens niet ZO gelachen heb, het is werkelijk dólkomisch! Spierpijn na afloop viel gelukkig mee, waarschijnlijk omdat ik daarna direct doorgegaan ben naar het shoppingcenter waar ik allerlei leuke dingies gekocht heb om mee terug te nemen. Die avond alvast begonnen met de triage: wat moet mee terug en wat kan eventueel blijven (lees: wat moet ik achterlaten om mijn koffer dicht te krijgen). Die nacht niet al te best geslapen helaas, zal de pre-reisstress wel geweest zijn.

Op zondag relatief vroeg opgestaan, na 3 zitpogingen mijn koffer dichtgekregen, een afscheidslunch met mijn familie gehad en vervolgens naar het vliegveld vertrokken. Daar nog een drankje genuttigd, afscheid genomen en voordat ik in janken kon uitbarsten snel door de douane gegaan. Na 24 uur reizen (inclusief tussenstop in Singapore) op Schiphol aangekomen waar ik onthaald werd met bloemen en fijne knuffels, wat een prettige afsluiter was van een geweldige vakantie!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished