donderdag 19 maart 2009

U had er bij moeten zijn...

Middellange voorgeschiedenis: bij ons in de Albert Heijn draaien ze de meest bizarre muziek. Echt, er is geen peil op te trekken: van The Beatles tot belazerde “boem tjak boem boem boem tjak-arrenbie”*, van Sting tot van die irritante zeiknummers die in je hoofd blijven plakken zoals dat ene duet van Oliva Newton John met geen idee** dat gaat van "... and ah-hahahahaaaaaaaaay..." en natuurlijk "Play it cool" van Münchener Freiheit.

Kattenfluisteraar T. en ik maken er dan ook een gewoonte van om bij het brood onder de luidspreker te blijven staan en dom mee te zingen/een dansje te doen/te klagen over wat een k*tnummer het is/te discussiëren of het nu een échte modulatie is of een George Michael-modulatie***. U weet wel, dingen die alle normale mensen in een supermarkt doen.

Maargoed, ook vandaag stonden Kattenfluisteraar T. en ik in de Albert Heijn bij de speaker bij het brood:

Uit de speaker: “…I don’t know if I feel that what I’m feeling is for real…”
Kattenfluisteraar T., luid en mild-bozig: “Dat heet Chlamydia, trut!”
Poelekie de Vries: *klapt dubbel en komt niet meer bij*

Zoals de titel al aangeeft: u had erbij moeten zijn…


* Geen link, sorry. Er zijn grenzen.
** Cliff Richard blijkbaar.
*** George Michael-modulatie: het lijkt een modulatie, maar het is er geen. Het enige George Michael-nummer met een échte modulatie dat wij in onze youtube zoektocht hebben kunnen vinden is "Wham Rap". Yup, na zijn eerste single vond hij blijkbaar dat hij wel bewezen had dat hij het kon, zo’n modulatie schrijven.

2 opmerkingen :

  1. De 'daar had je bij moeten zijn' momenten zijn voor jezelf vaak de allerleukste. En dat een ander dat dan niet snapt...tsja. Overigens doe ik zelf ook regelmatig een dansje in de supermarkt. Al was het alleen maar omdat ik het daar zo nikserig vind. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Dre: mijn halve existens hangt van de inside jokes en binnenpretjes aan elkaar en er is weinig wat ik grappiger vind dan als andere mensen het níet grappig vinden. Dansjes in de supermarkt zijn een brilant plan, want supermarkten gaan feitelijk nergens over. Ik kan het weten, ik heb er ooit in een gewerkt... *rilt*

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished