maandag 16 maart 2009

Afwijkende anatomie

Ik zit hier met een half oog naar Cold Case te kijken waarin een charmant heerschap zeer overtuigend een Joodse ex-concentratiekampgevangene van Nederlandse afkomst probeert neer te zetten... jammer alleen dat hij een soort raar mid-Joegoslavisch accent opzet. Verder typ ik dit met een icepack op mijn hand omdat ik de knokkel van mijn middelvinger tot bloeduitstorting toe op het raam heb gebonkt in een (min of meer succesvolle) poging een duw- en trekruzie tussen een "stelletje" op te breken. Weer een heerlijk voorbeeld van "alcoholisme van anderen maakt meer kapot dan me lief is"...

Afgelopen woensdag ging ik met mijn homeboy Da B-man naar de film "Milk" in Kriterion. Ze hadden daar zowaar een heel nieuwe lounge én een nieuwe kat (deze heeft wel een staart), maar na wat nadenken geloof ik dat die beide eigenlijk al niet meer zo nieuw zijn. Over de film heb ik niet veel zinnigers te melden dan "ga erheen". En bedenk dat hoewel deze film over de stijd voor mensenrechten voor gays en lesbo's zich in de jaren '70 afspeelt, de thematiek nog zeer actueel is en ook sommige van de in de film door tegenstanders gebezigde ontiegelijk domme opvattingen (die door pure stupiditeit voor een komische noot zorgen) nog steeds aanhangers kennen. Ja, nu. Ja, ook in Nederland. Best wel BeAngstigend eigenlijk en zéker stof tot nadenken.

Verder nieuws van de afgelopen week:

- Da B-man had nog nooit van Buckaroo Banzai gehoord...

- Ik ben geobsedeerd door dit nummer en dan met name de bríl-jante baspartij (die beter uitkomt in de door mij hoogst illegaal geripte mp3-versie, als je hem wil: geef een gil!):- Mijn ogen zijn (op wat spannende in-oogse littekens na) in orde en "vrijgegeven" zoals men dat in de traumatologie noemt, zolang ik geen klachten heb, mag ik weer doen en laten wat ik wil.

- Uit de MRI is gebleken dat ik links wel TWEE nierarteriën heb en rechts, zoals het hoort, eentje. Mijn excuus om onder alles uit te komen is nu dus dat ik een afwijkende anatomie heb: "Nee, ik kan de was niet ophangen, ik heb een afwijkende anatomie!" en "Nee, ik wil niet vroeg opstaan, ik wil uitslapen, ik heb tenslotte een afwijkende anatomie!" werkten in ieder geval als een tierelier dit weekend! ;-)

Even serieus: die afwijkende anatomie kan geen kwaad, maar er is wel een hoog reninegehalte in het bloed wat vreemd is en kan wijzen op blokkades van arteriën die weer hysterisch hoge bloeddruk tot gevolg kunnen hebben, dus er wordt nu met de nefroloog (iemand die in nieren doet) overlegd of verder onderzoek en behandeling aangewezen en/of mogelijk is. Wordt nog steeds vervolgd dus!

2 opmerkingen :

  1. Gos, het blijft spannend met jouw anatomie hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Esther: ja, spannend he? Ik zou mezelf bijna als casus willen aanbieden op mijn werk, ware het niet dat wij niet in nieren e.d. doen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished