maandag 15 juni 2009

K*tvogel

Mijn slaapkamer grenst aan een binnentuin. Lekker rustig, geen last van verkeer of uitlaatgassen, echt perfect. De enige die de rust periodiek verstoort, is K*tvogel. Gezien de tijd dat wij aan-de-binnentuin-slapers last hebben, zal het ondertussen waarschijnlijk Grand-grandson of K*tvogel zijn, maar voor het gemak doen we net alsof het één en dezelfde vogel is, al 11 jaar lang.

K*tvogel is óf in de war, óf gewoon niet zo snugger, want hij begint rond half 5 met Zeer Luid Kletsen, waarschijnlijk omdat hij de lantaarnpaal aanziet voor de opkomende zon. Het feit dat hij nul sjoege krijgt van de andere vogels maakt hem niet uit, hij blijft gewoon doorleuteren. U kent dat type wel. Ik vermoed dat de andere vogels hem ook een idioot vinden en hem af en toe de tuin uit schoppen, want wekenlang is het stil, tot hij weer begint. En ach, op een gegeven moment wen je er ook aan en slaap je er doorheen.

Vannacht werd ik wakker van het meest geflipte geluid dat ik ooit uit een vogel heb horen komen. Ik weet dat sommige vogels ringtones nafluiten, maar dit was echt bi-zar. Even dacht ik dat K*tvogel stembandproblemen had of nu eens en voor altijd de weg kwijt was, maar nee, al snel hoorde ik zijn vertrouwde gezwam. Toen stilte. En weer dat geflipte geluid. Na een minuut of 5 werd me duidelijk wat hier aan de hand was: K*tvogel heeft een vriendje. Een vriendje met een bloedirritant stemgeluid, die het ook normaal vindt om om half 5 's ochtends te converseren. Ik geloof dat ik een geluidwerende schuifpui bij mijn slaapkamerraam moet gaan aanvragen... *zucht*

6 opmerkingen :

 1. Vriendje? Wel nee, de volgende generatie (dochter of zoon) natuurlijk, want in mei leggen alle vogeltjes een ei en het is nu 16 juni :-))

  The Big K.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hier ECHT een tweelingvogel. Van de week werden wij 's nachts wakker van het weirdste geluid ever. Het was dus onze Geflipte Vogel. Heel eng! wat zijn dat voor beesten??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vannacht hoorde ik ineens een uil.
  Dat vond ik dan wel weer heel bijzonder, en dan is het prettig slapen met "Oeh-Oeh, Oeh-Oeh".

  Misschien oordopjes indoen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ The Big Kahuna: het was duidelijk een ander soort vogel, hoewel het natuurlijk kan dat het een soort secret mutant vogel is die voortkomt uit K*tvogel en zo'n verwilderde parkiet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Esther: bizar he? Ik heb ook werkelijk geen idee wat voor vogel dat kan zijn, maar zoals ik hierboven al opperde in mijn reactie op The Big Kahuna: een mutant offspring van K*tvogel & verwilderde parkiet? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Jacobdus: uilen produceren een zeer fijn geluid, maar die hebben we helaas niet, nou ja, als de wind goed staat hoor ik die in Artis wel eens! ;-) Met oordopjes ben ik te bang de wekker niet te horen. Vooralsnog moet ik zeggen geen last meer van die freaky vogel gehad te hebben. Afkloppen maar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished