zondag 10 april 2011

Workshoppen!

Vandaag toog ik naar Huize Baardmans waar @_kouw en ik een workshop Columns schrijven gingen volgen van Esther Donkers. Nou, dat bracht behóórlijk de levensvreugd! We maakten onder andere (ik ga niet alles spoileren natuurlijk) een collage, u op de foto klikt, gaat u naar flickr en kunt u zien waaróm ik deze uitspraken geknipt en geplakt heb.

Collage 10 april 2011 by Poelekie
Collage 10 april 2011, a photo by Poelekie on Flickr.


Ook schreven we elk twee stukjes op basis van een thema dat we (lees: @_kouw) van tevoren bedacht hadden. Hieronder twee ongeëditte stukjes die ik 2x 15 minuten in elkaar fröbelde.

Tekst 1:

"En daar zit je dan, in de bus die stilstaat voor de openstaande brug. Op vijf minuten lopen van je huis zit je gevangen tussen sikkeneurig kijkende forenzen en het enige wat in je omgaat is "IK. MOET. PIESEN. NU!"

Je blaas heeft een beroerd geheugen blijkbaar: je bent een kwartier geleden in de HEMA op de Nieuwendijk nog geweest. Je hebt sindsdien niets gedronken en ook niet gehuild (iets wat vreemd genoeg ook een plasreflexopwekker is), dus het kan niet anders dan dat dit een gevalletje Neurotisch Zeiken is: je kunt niet, dus je MOET.

Buiten vaart uiterst traag een vrachtschip voorbij."

Tekst 2:

"Yup, dit jaar ging het er van komen. Ik, notoir tenthater en volgens mijn moeder "luxedier pur sang", ging naar Lowlands! Het jaar daarvoor was ik één dag naar Pinkpop geweest. Ik had, toen ik verbrand, verregend en met een verrekte bovenbeenspier half-extatisch het terrein verliet, geroepen: "Volgend jaar Lowlaaaaaands!" Ontkennen had geen zin, er was beeld- en audiomateriaal van.

Omdat ik de flauwste niet ben, kocht ik kaartjes, regelde ik een tent en een slaapmatje. Het zou best lachen zijn, toch? Drie weken van tevoren kreeg ik echter een realiseer/besef-moment: ik. In een tent. Temidden van meutes. In de polder...

Gelukkig werd ik gered door mijn beroerde gezondheid: 3 dagen voor vertrek kreeg ik bronchitis. En voor het eerst van mijn leven vond ik dat helemaal niet zo erg."

ETA: wat @_kouw schreef, kunt u hier lezen.

6 opmerkingen :

 1. Die schoenlepelfunctie... ik blijf echt maar aan de opgetrokken wenkbrauwen van die (denkbeeldige) journalist denken. Verder blijf ik gieren van de lach om je Lowlands-verhaal. Fab.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ _kouw: ja, die schoenlepelfunctie blijft briljant. Dank u voor de LOLz! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah, gered door de hoest. Wel balen dat je Lowlands gemist hebt toch. Of niet? Als het zonder tent kon? In een luxe camper ofzo? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @BoringBits: nee, ik denk dat ik me er doodongelukkig gevoeld had. De tent is een groot deel van het probleem, maar ik ben daarnaast ook niet zo'n fan van (al dan niet stronken) meutes. Het hoeft voor mij echt niet luxe te zijn, ik heb op genoeg vloeren geslapen, ik trek alleen tenten ("het lijkenzakgevoel") en slapen in auto's slecht. In de open lucht zou wel een idee zijn eigenlijk, maar dat is met het onvoorspelbare weer hier in NL waarschijnlijk niet zo'n plan! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished