zondag 15 mei 2011

Poelekie goes to makeupschool - einde oefening

Hoewel ik weinig zin heb om deze post te schrijven, doe ik het toch maar even voor de volledigheid: mijn praktijktentamen afgelopen woensdag ging slecht en ik ben, zoals ik al verwachtte, gezakt.

Ik heb besloten geen hertentamen te doen. Los nog van het feit dat het tijd en geld kost (het hertentamen is in Middelburg), geloof ik niet dat ik wat ik in de afgelopen 9 maanden niet onder de knie gekregen heb, in 10 dagen wél onder de knie krijg. En na een jaar lang het gevoel hebben dat ik maar wat aanbeun en diverse lessen plus een praktijktentamen op de rand van tranen doorgeploegd te hebben, heb ik niet meer de emotionele reserves om het er maar op te wagen onder het motto "je weet nooit hoe een koe een haas vangt".

Dit alles neemt niet weg dat ik ontzettend, ontzettend verdrietig en teleurgesteld ben. Niet over het feit dat ik niet geslaagd ben, dat was terecht, want wat ik heb laten zien was gewoon slecht. Ik ben teleurgesteld in mezelf, omdat ik gehoopt had dat ik, als ik maar hard genoeg mijn best deed, toch op een niveau zou kunnen komen waarmee ik een diploma zou kunnen halen. Helaas is dat niet het geval gebleken, en op een gegeven moment moet je aan jezelf toegeven dat er dingen zijn waar je niet geschikt voor bent. Blijkbaar is dit iets wat ik niet kan. Au.

10 opmerkingen :

 1. Nou, dat is gewoon écht niet fijn! Na zo'n lange tijd proberen...

  Probeer je toch maar te troosten met de gedachte dat je, ondanks je twijfels, in elk geval de mentaliteit gehad hebt negen maanden lang door te zetten, dat is hoe dan ook een prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonde joh! Echt rot dat iets wat je graag wilt niet lukt. Maar je hebt vast wel iets opgestoken tijdens de lessen toch? Dan heb je er tóch wat aan gehad!

  - Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe je het ook noemen wilt, het is gewoon kut.
  Eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Laurent: ja, 't is echt een flinke klap, maar ik ben inderdaad trots dat ik doorgezet heb, ondanks alles. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ won't let life define me: het is inderdaad ontzettend teleurstellend. Of ik er iets aan gehad heb, weet ik op dit moment eigenlijk niet, maar goed, ik zit nu nog flink in de sim. Misschien dat ik het later anders zie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Daphne: ja. Dat is inderdaad precies wat het is: kut.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, heel erg kut. En goed dat je ermee gestopt bent als het je zo ongelukkig maakte. Moving on! Naar LA en volgend jaar aan de studie. Of wie weet blijf je in LA :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Esther: Ja, 't is blugh. Het geeft me inderdaad wat extra tijd om mijn reis voor te bereiden en te chilluh. Wat betreft dat in LA blijven: heb jij met mijn basjuf gebabbeld of zo? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, met jou, en je vertelde over de basjuf, en ik was het roerend met haar eens :-) Jij blijft als je de kans krijgt, denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Esther: LOL! :-D Ik ben maar een dag of wat in LA en ik denk niet dat ze me willen houden. Op de vraag "Wat doet u voor uw brokjes?" "Ik breng De Levensvreugd!" antwoorden is een garantie op géén verblijfsvergunning! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished