zondag 8 mei 2011

About a squirrel

Wie mij al een poosje volgt (zij het online of IRL) heeft mij vast wel een keer horen refereren aan "de eekhoorns" op een toon die impliceert dat iedereen weet waar ik het over heb. De laatste tijd blijkt met enige regelmaat dat dat niet het geval is. Daarom (en ook een beetje omdat ik momenteel blijkbaar een raaijtursblok heb terwijl ik niet eens geloof in het bestáán van raaijtursblok) is hier de Grote Eekhoorns In Mijn Kop-post die hopelijk alles duidelijk maakt.

Ik stel mij mijn hersens voor als een grote boom met daarin lades vól indexkaarten. Die indexkaarten worden beschreven, gecorrigeerd, gearchiveerd, opgezocht en, indien de informatie op het kaartje van toepassing is, hardop voorgelezen door een groep continu bewegende en kwetterende eekhoorns. Ze zijn ontzéttend efficiënt, maar houden werkelijk geen seconde hun klep dicht. Ja, dat is vermoeiend.

Ook voor de eekhoorns zelf trouwens, want ik denk altijd wel iets. Met enige regelmaat flipt er een eekhoorn volledig vanwege de té hoge werkdruk en brult: "Ik ga naar Tenerife!", waarop hij zijn koffer pakt en vertrekt. Zijn werk wordt over het algemeen vlotjes door een andere eekhoorn (die net fris terug is van vakantie in Tenerife) overgenomen. Dit verklaart waarom dingen die ik niet uit mijn geheugen kan opdiepen, na een paar uur plots boven komen. Een van de eekhoorns laat af en toe een kaartenbak vallen, met overal dwarrelende kaartjes en extreme warrigheid mijnerzijds tot gevolg.

Voor wie nu denkt dat ik werkelijk ~batshit insaaane~ ben: valt wel mee. Dit is slechts een leutige manier waarop ik aan mensen die geen last hebben van Continu Denken kan uitleggen hoe het nadenktechnisch voelt om mij te zijn. Overigens ben ik door Echte Dokters getest op (onder andere) ADHD en ADD en dat schijn ik niet te hebben. Niet dat íemand op deze aarde, inclusief ikzelf, dat gelooft, maar soit.

Hoe ik aan het beeld van de boom met lades kwam, ontdekte ik in het Dalì museum in Parijs, maar waarom het eekhoorns zijn, bleef lang een mysterie. Tot The Big Kahuna een paar weken geleden tijdens het opruimen mijn oude kinderbordje tegenkwam:

5 opmerkingen :

 1. Uw eekhoornbrein! Helemaal duidelijk nu.

  Ik zou eerder in de categorie 'piekeren' zoeken dan in ADHD trouwens. Piekeren, zo is mij herhaaldelijk op het hart gedrukt, is het denken van gedachten zonder reden of conclusie. Het zomaar non-stop denken van seemingly random dingen dus, zonder een eindconclusie of beginprobleem te hebben. En dat kun je dus deels afleren, met een beetje hulp. Kleine waarschuwing: als het stiller wordt, dan ga je meteen aan je hersencapaciteit twijfelen. In jouw geval aan het nog in leven zijn van de eekhoorns dus. ;) Maar dat zou van voorbijgaande aard moeten zijn, als ik de psychiaters en therapeuten mag geloven. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het veel raarder als mensen niet geinfesteerd zijn door eekhoorns of iets anders in die trant. Het allerengst? Tijdens die allereerste (en tevens allerlaatste) yogales: 'Maak je hoofd leeg".

  Ehm.

  Nee.

  (en dan dat bordje! *squee*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Wenz: nee, piekeren is het niet, daar was men het collectief over eens. De ADHD/ADD was technisch gezien "niet keihard te bewijzen" en aangezien ik er verhoudingsgewijs redelijk weinig last van heb én toch niet van plan ben om aan de Ritalin et al. te gaan, hebben we niet verder getest. Maar poinkend beweren dat je écht geen ADHD hebt, is een leutiger verhaal. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Daphne: ROFLMAO @ "maak je hoofd leeg"! :-D Echt, ik zou dus jánkend van het lachen op die yogamat liggen. Heb al moeite genoeg met de opdracht "ontspannnnnnnnn". Alsof dat op commando kan. #IlVago

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poinkend beweren dat je écht geen ADHD hebt is inderdaad een mooie binnenkomer. :P En mee eens, als je toch al zeker weet die Ritalintroep niet te gaan nemen, dan heeft diagnose stellen op zich toch nog weinig invloed. Dus gewoon verder stuiteren met al die eekhoorns in uw hoofd! :D (Nu zie ik ze allemaal wiebelen, mopperen en van hun takken vallen terwijl jij rondspringt. :D)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished