dinsdag 7 juni 2011

Wat ik doe

Al sinds ik als 6-jarig kunstschaatsmeisje (op 16 februari 1982 om precies te zijn) mijn debuut maakte bij de amateurs, heb ik een enorme hekel aan het woord amateur gehad. Het feit dat zowel Van Dale als The Big Kahuna blijven volharden dat het in eerste instantie "iemand die iets uit liefhebberij beoefent" betekent, heeft er zelfs na al die jaren nog steeds niet voor gezorgd dat ik níet automatisch aan betekenis twee ("prutser, knoeier") denk.

Een soortgelijk probleem heb ik met het woord "hobby". De eekhoorns brullen "houten paard!" en zodra iemand zegt "Oh, dat is je hobby!" bespeur ik een ondertoon van "ah, je houdt je bezig met matig gekneuter in de marge wat je net zo goed zou kunnen laten".

Ja, ik weet het: dit ligt geheel en al aan mij. Ik ben een soms wat malle katachtige. Feit is, dat ik lang geen geschikte term had om mijn activiteiten mee te beschrijven. Vorig jaar echter kreeg ik van J. dit stripje toegestuurd, en sinds die tijd refereer ik aan mijn activiteiten als "Wat ik doe".

Na deze lange inleiding hóór ik u roepen: "Nou Poelekie, léuk die thie-oh-rieh, maareh, wát doe je dan eigenlijk?"

Nou, van alles:

Het #LCF werd gefeatured op het blog Enjoy Life, een zeer interessant Nederlandstalig blog dat aandacht besteedt aan zaken op creatief gebied in de breedste zin van het woord. Het artikel kunt u hier vinden.

About Blank postte een artikel over de blogrevivalweek.

Ik draaide letterlijk koortsig Zinederella zine #5 in elkaar. U kunt het hier downloaden en hier lezen op Issuu.

Omdat ik toch bezig was, besloot ik datgene waaraan ik voor de grap refereer als Mijn Levenswerk, maar waar ik stiekem toch best een beetje trots op ben ondanks dat het me slechts een voldoende heeft opgeleverd, namelijk mijn werkstuk "Make-up van 1920 tot nu" maar eens te uploaden ter lering ende vermaak. Hier kunt u het downloaden en hier kunt u het op issuu lezen.

En speciaal voor de (heel erg hardcore!) 2 1/2 fans van The Poeticores fröbelde ik een prachtige bandcamppagina in elkaar, die vindt u hier.

Overigens is het #LCF van plan om in haar volledigheid aanwezig te zijn bij de door de Guerilla Grannies georganiseerde World Wide Knit in Public Day 2011 in Castricum. Mocht u ook van plan zijn te komen, laat een comment achter, dan kunnen we een zwaaidate maken!

12 opmerkingen :

 1. Grappig, dat "matig gekneuter in de marge". Ik heb jaren geleden al eens besloten dat mijn autobiografie "Gepiel in de Marge" moet gaan heten. Maar het kan ook zijn dat ik uiteindelijk voor de titel "Meisjesnamen: een opsomming" kies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Marco: LOL! :-D Mijn autobiografie gaat heten "...maar zo ziet ze er niet uit".

  Met dank aan die hoogst onsympathieke verpleegkundige die me, toen ik me om 3 uur 's nachts tussen twee hevige koliekpijnaanvallen presenteerde op de spoedeisende, bij de dokter aankondigde met de onsterfelijke zin: "Deze mevrouw beweert dat ze buikpijn heeft, maar zo ziet ze er niet uit!".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 11 juni in Castricum? Eens kijken of ik die dag iets heb. Zo niet, dan is het praktisch om de hoek en ik heb nog genoeg breiwerk op mijn pennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Amateur' en 'hobby' zijn ontiegelijk stomme woorden die alleen maar negatieve connotaties hebben, hier in Huize Baardmans. Maar ja... Nu heb ik dus wel "Ik doe wat ik doe" van Astrid Nijgh in mn hoofd.
  Ook geen pretje... ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opvallend hoeveel mensen dat gevoel ook hebben bij die woorden. Kunnen de mensen van Van Dale niet gewoon vragen om als beschrijving bij "amateur" en "hobby" gewoon "een rotwoord" te zetten? Scheelt een hoop moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Kouw: yay! Ik ben niet de enige! :-D Ik kende het nummer helemaal niet, maar die versie van Annet Malherbe was behoorlijk briljant! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Lobdozer: tijd voor een petitie om dat te bewerkstelligen! *kijkt strijdlustig*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'Hobby', inderdaad. Zeer goede observatie!
  Ik werd er ook altijd helemaal kriegel van als mensen zeiden dat ik muziek beter maar als hobbby kon gaan doen. Dat ik er nauwelijks geld mee verdien wil nog niet zeggen dat het zoiets als figuurzagen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat die woorden inderdaad voor bijna iedereen die serieus met iets bezig is, als een belediging klinken.

  That said, ga ik nu even het aller- aller- allerergste woord zeggen dat er op dat vlak bestaat. Crea-Bea.

  Ja, krimpt u maar even ineen, ik wacht wel.

  *gruwel*

  Volgens mij heeft dat iets te maken met het echtebaansyndroom. Van die vastgeroeste mensen die dan maar boos gaan zitten zijn op iedereen die 'anders' zijn leven inricht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Laurent: ooh! Ergerlijk dat soort types! :-D Echt, ik wil dan altijd #keihardbeuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Wenz: keiharde Poelekie-mening van de dag: mensen die Crea-Bea zeggen, moeten vlotjes van hun stok vallen. #Poessienielief Of gewoon héél erg bij mij uit de buurt blijven.

  Ja, dat echtebaansyndroom is vérstrekkend. En toxisch.

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished