maandag 5 maart 2012

Lieve LogPoes - Poelekie goes adviescolumnist deel 1

Wat ik al wist, werd bevestigd: LogPoes heeft de beste lezers ever! Ik was nog druk aan het brainstormen wat voor vragen ik voor mezelf zou gaan verzinnen, toen de eerste vraag binnenkwam: een heuse kattengedrag-vraag! Helaas kon ik die, ondanks mijn katachtigheid, niet conclusief oplossen, dus heb ik doorverwezen naar iemand met meer vakkennis: de dierenarts.

De volgende vraag die ik kreeg, was weer een lastige: “Waarom zijn mensen soms hartstikke stom, ook als ze het goed bedoelen?” Dat vraag ik me namelijk ook al een jaartje of 31 af. Mocht ik er ooit achter komen, dan bent u de eerste die het hoort! Mocht u als lezer een idee hebben, voelt u dan vooral geroepen om dat even in het reactievak te mikken!

Niki vroeg het volgende: “Ik ben vrij inspiratieloos voor het voortzetten van mijn Project52. Help mij! Waar haalt u uw inspiratie vandaan voor leutige projecten?”
Mijn hoofd staat zelden tot nooit stil, wat vaak heel handig is en soms stomvervelend. Ik heb altijd een opschrijfboekje en een pen bij me, zodat ik invallen meteen kan noteren. Daarnaast lees en kijk ik absurd veel, zowel IRL (boeken) als online (blogs, documentaires op het internet, Pinterest). Ik beperk me daarbij niet tot dingen die 100% in mijn interesseveld vallen (zoals katten, zines, klassiek ballet en verder eigenlijk eh nâks), maar bestudeer ook dingen die compleet buiten mijn “veld” liggen. De laatste tijd heb ik me bijvoorbeeld verdiept in comics (tips: deze serie en dit boek) en in DTP (dit boek bijvoorbeeld). Dit heeft me een heel andere invalshoek gegeven, die ik kan toepassen in de dingen die ik zelf doe. Wat ik wel merk, is dat ik op een gegeven moment ook afstand moet nemen van alle input, om de throughput de kans te geven om vervolgens tot output te komen. Anders loop ik het risico lamgeslagen te raken door alle informatie die op me af komt. Overigens is sparren met matties ook een geweldige manier om tot ideeën en plannen te komen, mocht u dat willen dan kunt u me altijd mailen!

Esther vroeg “Waarom heeft uw weblog nog geen prijs gewonnen?” Nou, dat vraag ik me ook al jaren af! :-D Maar even serieus: ik denk dat het een combinatie is van verschillende factoren. In de dagen dat bloggen hip & happening was en er met enige regelmaat prijzen werden uitgedeeld, wist niemand dat ik bestond. Ik blogde, had geen reactievak en reageerde ook niet bij anderen. Het hele “blogcommunity”-gebeuren heb ik anoniem vanaf de zijlijn meegemaakt en ik voelde me niet geroepen om er deel van uit te maken. Ik grap regelmatig dat ik 5 lezers heb, maar jarenlang was dat ook letterlijk zo. En nu komen hier op een goede dag misschien 15 lezers langs. Behalve dat LogPoes volkomen onbekend een goed bewaard geheim is, speelt natuurlijk ook mee dat LogPoes heel specifiek en erg self-referential is. Mensen vinden het óf leuk en blijven lezen, of mensen kunnen er helemaal niks mee. Om populair te zijn en/of prijzen te winnen, zou de “soundbyte”/column-factor omhoog moeten en eh, neuj. *murmelt iets over “asociale kat is aso”* Daarbij zou ik dán juist mijn eigen publiek weer kwijtraken en wie moet er dán jolige vragen stellen, malle polls beantwoorden en mijn zines lezen?

Heldinne wil weten “Hoe krijg ik mijn kat aan het lezen van uw informatieve en amusante blog?” Ik meen dat het Remco Campert was die ooit schreef dat katten lezen met hun derrière. Althans, zo verklaarde hij de katse neiging om altijd precíes op de regel van de krant/het boek te gaan zitten die je net aan het lezen bent. Mocht dat echt zo zijn, dan denk ik dat “Tablet reader + kat erop = LogPoes lezen” de oplossing is, maar eigenlijk denk ik dat katten wel wat beters te doen hebben dan het lezen van deze ongein. :-D

Zo, dit was de eerste batch vragen! Hartelijk dank aan de vragenstellers voor het meedoen! Later deze week volgt er een tweede batch, mocht u plots een vraag voelen opkomen, stel hem dan gerust! Mail kan naar logpoes@gmail.com!

8 opmerkingen :

 1. Nuttige informatie voor iedereen!
  Yay!
  Beter dan die Mona die vroeger in de Storrie stond (ja, zo sprak mijn oma dat dus uit...). U begrijpt dat ik hoop dat dit een heel lange serie wordt, ik vinnut tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yay! dank dank! Ik heb mijn Pinterest account al aangemaakt, het ziet er goed uit. En horizon verbredende onderwerpen zijn inderdaad +1. En wat betreft het sparren: ik houd u op de hoogte! :)

  Dan heb ik nog een andere vraag. Een heel andere.

  Wat is het verschil tussen vanille vla en vanille yoghurt? #teluiomtegooglen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Kouw: ik ben blij dat u het Algemeen Nut Gehalte hoog vindt! Ik heb nog een batch vragen liggen, dus er komt in ieder geval nog een 2e installment! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Niki: ik zag het! Ik heb je toegevoegd! :-)

  Ai, ik heb werkelijk geen idee! :-D Ik ben melk/yoghurt/vla-intolerant, dus ik weet er zeer weinig van helaas! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanille yoghurt is zuurder.

  En voor inspiratie: www.instructables.com

  Die hebben echt de meest gave projecten, van dingen waar je zwaar gereedschap voor nodig hebt tot projecten voor mensen met twee linkerhanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Sahi, wat een geweldige tip, die Instructables-site!

  @Logpoes, dank zij uw link naar "Drawing Words and Writing Pictures" denk ik het perfecte verjaarscadeau voor De Woebielie gevonden te hebben. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Sahi: dank je voor de tip! Ik zet hem in de volgende blogpost als tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Cath: oeh, dat is inderdaad een uitstekend cadeau voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished