maandag 12 maart 2012

Lieve LogPoes - Poelekie goes adviescolumnist deel 2

Jawel, u was weer enthousiast aan de vraag! Laat ik eerst beginnen met de vraag waar ik geen antwoord op wist, want in tegenstelling tot mijn reputatie in bepaalde kringen, weet ik echt niet altijd alles.

Iemand wilde weten hoe je de halslijn van een patroon verlaagt. Laat kleding maken nu nét een van de weinige creatieve zaken zijn waar ik minder dan niets van af weet. Ik heb de persoon in kwestie doorgestuurd naar het Sancho-forum en naar youtube, mocht u nog een goede tip hebben, laat u het dan even achter in het reactievak?

Op naar de vragen die ik wél kon beantwoorden:

“Sinds een maand of vijf vind ik bijna iedereen in m'n Twitter TimeLine ontzettend stom. Ik heb al zo'n dertig mensen ontvolgd, maar de tweets over verveling blijven binnenstromen en ik erger me te pletter. Stoppen met Twitter valt me zwaar. Wat zou jij doen?”

Om het jeukwoord maar even uit de kast te trekken: herkenbaar. Ik overweeg met enige regelmaat om te stoppen met Twitter in het bijzonder en het internet in het algemeen. Waarom ik het niet doe? Geen idee eigenlijk, misschien omdat ik hoop dat zodra het weer weer wat beter wordt, de algehele teneur (ook de mijne) weer wat leutiger wordt? Zou het helpen om nog wat meer te wieden en echt alleen de mensen waar je blij van wordt in je TL te houden?

Wat betreft die "Ik verveel me"-tweets, die wekken bij mij behalve irritatie ("Ga wasseh wasseh! Loop een stukje! Ga een boek lezen! DOE WAT!") ook verbazing op: hoe kan het toch dat er hele volksstammen volwassenen zijn, die zichzelf niet kunnen vermaken? Dit is, net als "obsessief toeleven naar het weekend" en "niet zonder tv kunnen", een van de kwesties waar ik momenteel met enige regelmaat over nadenk. *voelt een zine aankomen*

Een andere anonieme mailer had zeer veel vertrouwen in mijn vraagbeantwoordingskunsten en stelde maar liefst 6(!) vragen! Om het leesbaar te houden, heb ik mijn antwoorden meteen na de vraag geplakt:

“Ik ben bijna door mijn hele lekkere muntthee uit Ergens Heel Ver Weg heen. Zal ik de boel opdrinken, of bewaren tot Een Speciaal Moment?”

Ik zeg: opdrinken die handel! Tenzij u in de zéér nabije toekomst Een Speciaal Moment verwacht. Ik geloof namelijk heilig in het niet (te lang) uitstellen van leutige dingen. Zie ook: "feestjurken" overdag dragen.

“Is het heel erg asociaal om na 10 uur 's avonds Let's Dance te spelen, ook als ik niet spring?”

Nee. Maar ik ben heel erg asociaal, dus ik betwijfel of ik de juiste persoon ben om deze vraag te beantwoorden. Briefje bij de buren onder de deur schuiven met "Peeps, als ik te luid ben, laten jullie het even weten?" is natuurlijk ook altijd een optie.

“Mijn knalroze muts kan alleen gemaakt worden met 4mm naalden. Het patroon zegt 5mm naalden, maar dat staat stom met mijn roze glitterwol. 4mm naalden betekent 2x zo veel werk wat, betekent dat ik pas in de zomer van 2013 dit ding op kan. Zal ik settelen voor een minder mooie wol en een dus minder glitterige muts, of verdergaan met mijn glittermuts, ook al duurt het 10x zo lang?”

Ik zou gaan voor de glittermuts. Want ik vrees dat een andere muts toch altijd "dit had eigenlijk een glittermuts moeten zijn, maar dat kon niet met die naalden en toen heb ik deze maar gemaakt" gaat blijven, en da's een bummer.

“Het huis van mijn overburen wordt af en toe bewoond door een meisje van ergens in de 20, een man van ergens in de 30, een vrouw van ergens in de 40 en een kind van onder de 10. En een kat. Ze wonen er nooit tegelijkertijd. Meestal zie ik alleen het meisje, soms meisje en man, soms vrouw en kind, soms vrouw alleen. Nooit man of kind alleen, nooit allemaal samen. Wat zou er hier aan de hand kunnen zijn?”

Een zéér creatieve manier van woningdelen? Ik heb werkelijk geen idee! Fork, hier ga ik dus nu echt TIJDEN over nadenken he? Lezer, heeft u een al dan niet plausibele theorie?

“W. T. Rat wordt volgende maand 2. Dat is in de 70 in mensenjaren. Haar tumor is enorm en zit een beetje in de weg, maar mevrouw W. heeft geen pijn en kan nog steeds redelijk klimmen. Operatie is pijnlijk en stressvol, maar dan is die stomme tumor tenminste weg, want hij is wel heel groot. Ik twijfel. Een dierenarts zei niet doen, een andere dierenarts zei wel doen. Het kost een hoop en betekent toch wel twee weken van pijn, en ik ben bang dat ze tijdens/na/vanwege de operatie sterft. Maar ik ben ook bang dat ze sterft aan de enorme tumor. Help! “

Pfoe, lastig. Bij Rood ging ik uit van levenscomfort: was hij pijnvrij en had hij er nog een beetje leut in. Als dat zo was, niet ingrijpen. Zodra hij pijn en/of last kreeg, was het tijd voor behandeling. Ik zou toch nog een keer met de dierenarts overleggen of er überhaupt nog behandelopties zijn, want als dat niet zo is, dan is het hartverscheurend, maar wel duidelijk. Sorry dat ik deze vraag niet beter kan beantwoorden. :-(

“Zal ik een 3DS kopen? Ik wil heel graag Zelda: Ocarina of Time spelen, maar ik heb al ongeveer 3 verschillende versies van dat spel en eentje meer is nou niet echt heel erg hard nodig (een beetje maar), maar er is ook een nieuwe Mario Kart en er komt een Animal Crossing. Aan de andere kant is zo'n ding duur en lastig en de nieuwe Pokemon spellen komen uit op de gewone DS, dus ik kan in principe zonder leven. Wat zal ik doen?”

*enabler modus aan* Heeft u ná aanschaf van dat dienk nog genoeg moolah om níet in een kartonnen doos terecht te komen én uzelf van hapjes te voorzien? Dan zeg ik: doen. *enabler modus uit* *grown ass mature responsible adult modus aan* Heeft u ná aanschaf van dat dienk nog genoeg moolah om níet in een kartonnen doos terecht te komen én uzelf van hapjes te voorzien? Dan zeg ik: doen. *grown ass mature responsible adult modus uit*

Jawel, dat waren ze! Rest mij nog alle vraagstellers hartelijk te danken voor het stellen van de vragen (duh!) en u te bedanken voor het lezen! *streept “adviescolumnist worden” van haar bucket list*

9 opmerkingen :

 1. Hahahahaha die grown ass mature responsible adult modus met exact hetzelfde advies deed me hardop lachen. :D

  Bent u nu al uitgeadviescolumnist? Jammer... maak er een wekelijkse vragenronde van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Wenz: ik ben blij dat u hem kon waarderen! :-D

  Ja, ik denk dat dit iets is wat 2x leuk is, daarna denken mensen "Heb je LogPoes weer met d'r advies!" :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en een hele fijne #schrijfveer, die van dat huis ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het allemaal PRIMA advies. Vooral het: hier weet ik niks van, maar ik heb het even gejoetjoebd. Daar word ik blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naar aanleiding van die roze glittermuts met naalden 4 mm. Daar doe je dus gewoon 20% oftewel 1,2 keer zo lang over als met die 5 mm naalden. Ik wil het patroon voor 5 mm wel omzetten in een patroon voor 4mm als de schone breister of breier daar prijs op stelt :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Halslijn van een patroon verlagen? Simpel: uit het papieren voorpand zoveel wegknippen als je wilt. Vanuit het midden werken: benodigde mm of cm lager markeren en dan de lijnen uittekenen tot aan de schouder. Het gemakkelijkst bij een V-hals, daar kun je een rechte lijn trekken vanuit het lagere punt naar de binnenkant van de schouder, maar het kan ook bij andere vormen. Papieren voorpand op jezelf leggen en beslissen of dit het is.
  Voor alle zekerheid het voorpand uit een goedkoop restlapje (of laken, of theedoek) maken en passen. Het liefst met iemand erbij die er kijk op heeft. Daarna uit de gekozen stof knippen et voilà.
  Is de halslijn dan te laag? Dan naai je er een randje kant langs of een gemacramé-d randje: erg in de mode deze zomer :-))
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @TBK Dat is psies wat ik gedaan heb. Omdat ik verder nergens iets kon vinden over het verlagen van de neklijn (ja, die vraag kwam van mij) dacht ik dat het wel zo simpel zou zijn. Of zo heel erg moeilijk dat niemand eraan zou beginnen maar bij nader nadenken leek mij dat toch wat onwaarschijnlijk. Dus, ik heb knipperdeknip gedaan, de stof was al niet zo duur dus als het mislukt, wat het niet gaat doen, is het geen gemis. En nu ga ik ook nog de mouwen aanpassen, maar daar staat wel instructie over in het knipperdeknip instructieboek. Dus ik ben gered, dank aan Poeleke en TBK!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeeh, wat weet TBK veel van breien + de hogere kunst van het naaien.
  Dat is fijn.

  En Logpoes, u wordt gefeatured op Met-K.com:
  http://www.met-k.com/2012/03/19/de-5-prangenden-vragen-deel-62/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Niki: ja, TBK is een expert op dat gebied! Mocht u vragen hebben, dan kunt u die altijd mijn kant op sturen, dan pass ik ze naar haar! :-)

  Oh, hij staat er al op! Dank je voor het attenderen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished