woensdag 26 augustus 2015

Stijl

Een van de redenen dat het hier de afgelopen weken redelijk stil is geweest, is vanwege de verhuizing van The Big Kahuna. Na 35 jaar in ons oude familiehuis (file under: klinkt imposanter dan het is) te hebben gewoond, woont ze nu op stand in haar fancy bejaardenflat seniorenappartement.

"Ja, en bij die stand hoort een nieuwe garderobe," volgens TBK.
"Je hebt volkomen gelijk!" zei ik. Dat zij voldoende kleding heeft om van nu tot 2016 elke dag iets anders te dragen en meer schoenen bezit dan Imelda Marcos in haar praaijm, vergeten wij beiden voor het gemak even. Verder enablen wij elkaars shopperitis helemaal niet hoor, dat lijkt maar zo.

The Big Kahuna vervolgde het gesprek door merken en namen te noemen van jurken en schoenen die ze aangeschaft had, terwijl ik als een malle googelde om daar letterlijk een beeld bij te krijgen. Terwijl zij in detail vertelde hoe absurd lang ze gezocht had naar een specifiek paar schoenen, kwamen ze in beeld. "Oeh, DIE zijn leuk!" riep ik enthousiast, waarop TBK "Ja duh, ik kijk niet naar 800 paar schoenen om lelijke uit te zoeken!" deadpan-de en ik bijna van mijn stoel pleurde van het lachen.

***

Volgende week (lees: dinsdag) begint het aller- allerlaatste loodje: mijn laatste semester. Hoewel ik er minder dan nul trek in heb, kijk ik er ook enorm naar uit: hoe vroeger het zover is, hoe sneller ik klaar ben. Of zoiets. En met dit gebrek aan logica moet ik me door wetenschapsfilosofie heenslepen... Vinger- en/of pootkruising, kaarsenbranderij en/of enthousiast gezwaai met pompoms is zéér, ZEER welkom!

8 opmerkingen :

 1. Oh, ik ben vergeten te vertellen dat alle kleding uit de vorige eeuw ondertussen naar de kringloop is gebracht of tot stofdoek is verknipt wegens gebrek aan kastruimte hier. Bovendien heb ik, met smart, afscheid moeten nemen van wel 6 paar schoenen!!! "Nee, mevrouw, die kan ik echt niet meer repareren. En nee, u mag ze ook niet in de oude schoenen-bak deponeren." :-((

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL @ "En nee, u mag ze ook niet in de oude schoenen-bak deponeren"! :-D

   Verwijderen
 2. Heel heel veel succes met de laatste loodjes! Thumbs up & fingers crossed (niet tegelijk, dat kunnen mijn hersens niet bolwerken :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :-) Ik heb uiteraard geprobeerd of het mogelijk is om dat tegelijkertijd te doen, en het is nogal complex inderdaad! :-D (en ziet er bovendien zeer mal uit)

   Verwijderen
 3. *zwaait met pompoms* Het laatste semester = het beste semester. Want daarna is het Over. Good riddance. (oh en ik vind het nieuwe thema van uw blog echt heel mooi! ik zie het nu pas, want ik volg u normaliter in mijn voetenlezen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u, dank u! Ja, ik kijk er echt naar uit om KLAAR te zijn en eens iets anders met mijn leven te doen. Het thema is overigens spiksplinternieuw, ik heb hem er vannacht (konnieslapuh) op gezet. Nu nog even uitvogelen hoe ik de links een kleurtje geef en dan is hij helemaal good to go! :-D

   Verwijderen
 4. Hier ook pompoms, go for it, daarna wil je niks anders meer! Vrijheid, blijheid! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :-D Nou ja, daarna moet ik óf een vervolgstudie gaan doen óf ergens werk vandaan zien te halen, dus helemaal vrijheid blijheid wordt het niet, maar ik ben dan in ieder geval uit deze situatie. :-)

   Verwijderen

Blog Design by Get Polished