dinsdag 15 augustus 2006

Funda-fun

Bij tijd en wijle spiek ik wat rond op funda.nl. Niet dat ik plannen (of geld) heb om te gaan verhuizen, maar het is altijd leuk om te zien wat er allemaal aangeboden wordt. Na wat geklik kwam ik uit bij een kapitale villa in Bergen aan Zee, waarvoor de lieve som van 639.000 euro gevraagd werd.

Voor dat geld wil je natuurlijk wel in een nette buurt zitten, dus ik klikte het tabje buurtgegevens aan. Dat er vooral gezinnen met oudere kinderen en oudere koppels zonder kinderen wonen vond ik niet echt onlogisch in een buurt die voor meer dan 58% uit villa’s of bungalows* zijn.

Het gehalte aan HBO/WO opgeleiden viel mee (of tegen): 37,88 % maar, waarmee nogmaals bewezen wordt dat een hoog opleidingsniveau en (bakken) geld blijkbaar niet altijd samenhangen.

Bij het kopje “Top 3 meest voorkomende lifestyles” las ik dat de “financieel beperkte” lifestyle met stip op 1 stond. Dat leek me toch vrij vreemd: in een kapitale villa op droge krackers knagen, da’s toch niet logisch?

Ik kwam echter niet meer bij toen ik zag wat daar de waarschijnlijke oorzaak van was: een hypotheeklast van “slechts” 1.925 euro per maand! Dan blijft er inderdaad weinig geld over voor een pot pindakaas…


* In Australi├ź is een “bungalow” overigens een schuur. Als je daar vol trots zegt dat je in een bungalow woont, lachen ze zich dood. Dat u het even weet!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished