maandag 8 november 2010

NaNoWriMo week 1

Weken, zo niet maanden liep ik te twijfelen of ik dit jaar weer mee zou doen aan NaNoWriMo, of "Elk jaar hetzelfde gezeur" zoals The Big Kahuna het noemt. "Geen zin", "Niks te melden" en "NaNoWriMo is stom!" waren mijn (overigens uitstekende!) argumenten. Hoewel, niks te melden: er is wel 'iets' waar ik al 13 jaar mee rondliep, maar waar ik niet van zag wat ik er precies mee moest doen en al helemaal niet hoe.

Gelukkig zijn er dan andere mensen die je respectievelijk vertellen dat je er 1) wat mee moet doen en 2) hoe je dat dan het beste aan kan pakken. Ik probeerde er nog onderuit te komen door te stellen dat dit een verhaal is dat éigenlijk door Harry Mulisch geschreven moest worden: hij is een kei in de ellipsen en het beschrijven van de grijsnuances en het onuitgesprokene. Althans, in De Aanslag deed hij dat uitstekend. Maar goed, met 3 dagen voor de start van NaNoWriMo en mijn niet heel ver reikende contacten hield ik er rekening mee dat ik het toch zelf zou moeten doen.

En inderdaad, op zondagochtend de 31e kreeg ik een smsje:"Je zult je boek zelf moeten schrijven. Mulisch is gisteravond overleden". Dus na een uiterst geslaagde Halloweenparty zette ik, in het gezelschap van twee andere pyjamadragende NaNo-ers met elk een bak thee voor de neus, mijn Alphasmart aan en begon ik met tikken. Ondertussen ben ik 1 week en zo'n 17.000 woorden verder en het is heel anders dan andere jaren: ik heb 1 verhaal en dat vertel ik van a tot z. Natuurlijk verspring ik af en toe ("Oh ja, dat moest daar"-style), maar mijn gewoonlijke hak-tak-all-over-the-place qua zowel onderwerpen als tijd is deze keer volledig afwezig. Heel interessant! Ik ben benieuwd hoe de volgende week gaat zijn!

2 opmerkingen :

  1. Blijkbaar was de tijd er rijp voor. En bovendien was Mulisch compleet met alle eer gaan strijken.
    Fijn dat het bij jou zo lekker loopt, die van mij wil maar niet op gang komen. Maar niet getreurd, ik sleep er wel 50k uit. Al is het het laatste dat ik doe! (fantaseer hier zelf even een Gargamel stemmetje bij)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Daphne: Ja, blijkbaar! Ik had het niet erg gevonden hoor, als Mulisch met de eer was gaan strijken. Hij had tenslotte het grootste deel van het werk gedaan.

    ROFL @ het Gargamelstemmetje! :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished