maandag 29 november 2010

NaNoWriMo = klaar


Op donderdag de 25e typte ik de laatste woorden aan NaNoWriMo 2010, maar zoals ik in mijn vorige NaNo-post schreef, was ik er al lang en breed meer dan klaar mee. Deels omdat ik mijn (emotioneel toch behoorlijk uitputtende) verhaal al afgeschreven had en deels omdat ik dit jaar helemaal niet in de NaNo-swing of things gekomen ben. De officiële kick off in Utrecht heb ik gemist wegens moe en geen zin en de bijeenkomsten in Amsterdam worden gefrequenteerd door iemand die zich op een manier gedraagt waar ik zó godsgruwelijk de fuck van krijg, dat ik na 3 weken "proberen te negeren" en 1 keer "middelhard mijn irritatie uiten", besloten heb om maar niet meer te komen zolang als zij wel komt. Voor de mensen die denken: "Hee, had jij eerder dit jaar niet iets vergelijkbaars?", het antwoord daarop is yup! Met als grote verschillen dat 1) ik de mensen van de NaNo-schrijfgroep vaak genoeg buiten de schrijfgroep om zie, 2) ik het niet drie jaar lang blijf "proberen" met absurd veel stress tot gevolg en 3) ik er een rotsvast vertrouwen in heb dat ze na november niet meer verschijnt. *doet wat kattenmagie*

Om deze post niet één grote (zoals H., mijn favoriete collega ooit, dat altijd noemt) dumper te laten zijn, hieronder een fijn lijstje bedankjes, want deze schrijftechnisch in ieder geval erg vruchtbare en mentaal flink opluchtende (dit verhaal was 13 jaar in the making!) NaNoWriMo was nooit geschreven zonder de primaire aansporing ("doe er iets mee") van EstherDo & Vrouw Polle, de "zo pak je het aan"-adviezen, de paniekbeperking en de Russian Style coaching van Jedidjah (yes, you get 10%) en het overlijden van Harry Mulisch (RIP).

Verder was de steun van (in random volgorde) alle Wrimo's op Twitter (u weet wie u bent!), Meneer de Poes, Kattenfluisteraar T., The Big Kahuna, een boel mensen die ik zomaar vergeet omdat ik tegenstelling tot voorgaande jaren geen lijstje heb bijgehouden en mijn Spotify playlists "Schrijven" en "Poelekie's Malle Mix" onontbeerlijk! Oh, en ik schijn elk jaar na afloop te zeggen dat ik het nooit meer doe, dus hierbij: ik doe het nooit meer! Dat u het even weet.

6 opmerkingen :

 1. En je hebt het dus toch weer gedaan.
  Dat is gewoon knap werk.
  Het maakt niet uit wat anderen vinden van je werk.
  Jij staat achter wat je maakt en zo hoort het!

  Die paar keer in 020 dat je er wel was (en ik toevallig ook een keer) waren wel leuk.

  Ik ben blij geen deel uit te maken van de NaNoWriMo community want schrijven is en blijft - ook voor mij - een eenzaam vak dat zich op tijden en plaatsen laat beoefenen die geen WriMo kan bevroeden.

  Wees niet ontmoedigt maar schrijf. Niet alleen in november maar op ieder moment dat je daartoe aandrang voelt. NaNoWriMo is gewoon een leuk gek project dat soms dat duwtje geeft om als schrijver een stap verder te komen. Maar dat duwtje kan ook van de buurvrouw twee deuren verder komen. Of van die vreemde vriendin ergens.

  groet,
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh, na deze shit ben je er heerlijk van af! Na 13 jaar, net voor de verjaringsperiode, dus alle reden om nu heerlijk achterover te leunen en te zeggen: dit doe ik nooit weer.
  Oh, en die swing? Compleet afwezig dit jaar. Vandaar slechts 25k. Ik weiger TW de schuld te geven, het was gewoon de vibe die miste.
  Hey! Gefeliciteerd trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige verhalen moeten gewoon geschreven worden. Goed dat je het gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Alice: vrees niet, ik laat me niet door een onsympathiek persoon tijdens een write in in de OBA van de schrijverij afhouden. :-)

  Ik vond het alleen jammer dat er in die ene niet-solitaire schrijfmaand, waarin ik in voorgaande jaren zulke ontzettend prettige en lieve mensen ontmoet heb, toevallig zo'n stoorzender aanwezig is, maar goed, dat kan gebeuren. Is ook weer materiaal, zullen we maar zeggen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Daphne: jaaa, wat een opluchting is dat zeg, shit pleite! Ik denk dat ik zowaar helemaal voorgoed uitgeschreven ben! ;-)

  Dude, 25k is een geweldige prestatie en nee, TW krijgt absoluut niet de schuld, want TW is Le Awesome! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Polle: dank je! Ik weet nog niet of ik er verder ooit iets mee kan, maar ik ben blij dat het nu uit mijn hoofd is en op papier staat. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished