donderdag 16 december 2010

Onderdruk

IJskoude handen en voeten, niet in staat een fatsoenlijke lichaamstemperatuur te houden in een kamer van 21 graden én tegelijkertijd mild-subfebriel zijn, een vrij hevig gebrek aan Levensvreugd, zich uitend in een ergere labiele jankebel zijn dan gewoonlijk, slecht kunnen slapen, omvallen zodra ik omlaag kijk en sinds zondag die chronische misselijkheid, onafhankelijk van wel of geen voedselintake: ik wist hoe laat het was, maar ik wilde er, zelfs na "Yo, Poelekie, je weet hoe laat het is, doe er wat aan!"-gesprekken van mijn omgeving, niet aan. Wie denkt "Waarom dan niet?": zie hier, hier en hier.

Maar na gisterochtend mijn dag projectiel vomiterend gestart te zijn (het vervolg van deze dag leest u hoogst binnenkort in "Poelekie goes to makeupschool - dag 7") en vandaag ziek en slap wakker te zijn geworden, kon ik het niet langer ontkennen: yup, mijn pillen werken wat te hard en ik heb onderdruk!

In overleg met mijn dokter ga ik morgen, voor het eerst sinds 14 oktober 2008, een dag géén medicijnen innemen, in de hoop dat ik me daarna niet meer zo vaatdoekkig voel. De dokter opperde zelfs een "weekje zonder", maar dat vond ik dan weer niet zo'n denderend idee. Houdt u de pootjes gekruist dat het helpt en dat ik mijn verjaardag op zaterdag níet op Afdeling Interne hoef te vieren? Alvast bedankt! ;-D

6 opmerkingen :

 1. *houdt netjes haar pootjes gekruist* sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus... Pro: meer levensvreugd, con: Swamp-thing-inducing. Vraag is: heb je nu de 75 of de 150 pillen met de chicque hartjes? Enfin, het is en blijft een rottige zooi, maar al met al toch weer een beetje poooosietiefietijt in het grote geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ wontletlifedefineme: dank je! Tot nu toe helpt het uitstekend! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Daphne: momenteel ben ik al iets warmer, val ik niet om én heb ik geen Swamp Thing, dus 't is een succes te noemen. :-)

  Ik heb momenteel nog steeds de 150 mg met de hartjes, de 75 mg waren niet leverbaar indertijd en een 80 mg neefje was geen succes (aka Swamp Thing). In februari zie ik mijn dokter weer en ga ik overleggen over de 75 mg hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Esther: het gaat beter dan vorige week, maar ik merk nu al dat ik (nu weer 3 dagen met medicatie) toch weer koud-ig aan het worden ben, dus ik denk dat we een meer structurele oplossing moeten gaan zoeken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished