maandag 13 december 2010

Poelekie goes to makeupschool - dag 6

Met lood in de schoenen stiefelde ik naar school: vandaag zou de dag zijn dat ons huiswerk voor het eerst voor de gehele klas besproken zou worden. Ik vermoedde dat het ook de dag zou worden waarop ik de "hoe vind je zelf dat het gaat?"-vraag zou krijgen, want het gaat allemaal nogal matig. Niet dramatisch slecht, maar wel heel veel matiger dan zou moeten. Het is ontzettend frustrerend om bezig te zijn met iets waar (al is het maar voor mijn gevoel) werkelijk nul komma nul schot in zit. Nu voelde ik me al niet bijster hoe (want extreem misselijk), wat niet erg bevorderlijk is voor de levensvreugd.

Het bleek mee te vallen: de vraag werd niet gesteld, maar ik kreeg wel een boel verbeterpunten (lees: terechte kritiek) en tips. En alsof de duivel er mee speelt: die middag lukte het me zowaar om een goede wenkbrauw te zetten! Altijd leuk voor de succesbeleving, zullen we maar zeggen. Dus nee, ook na dag 6 ben ik nog niet van de opleiding gekickt, maar de twijfels of ik hier wel mee door moet gaan worden wel per week heviger. Dat ligt overigens totaal niet aan de opleiding, maar 100% aan mij. Aan de andere kant geloof ik heilig in "bij twijfel niks drastisch doen", dus vooralsnog ga ik rustig door en hoop ik dat het bijtrekt.

8 opmerkingen :

 1. Hou goede moed Logpoes. Echt, je kunt breken met je Grease voorbeeld. Jij wordt geen drop out maar maakt een enorme carriere als visagiste/styliste/whathaveyou en ik kan zeggen dat ik je nog kende van voor je succes. W00T!!! Nee serieus, ik denk dat je een motto als 'bij twijfel niks drastisch doen' erg verstandig is in dit soort kwesties.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het niet leuk voor je, maar ik kon niet anders dan lachen bij de zinsnede "hoe vind je zelf dat het gaat?".
  Dat is inderdaad de meest achterbakse manier om iemand te veroordelen, het die persoon zelf laten doen.

  Maar inderdaad; bij twijfel niet inhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms duurt het gewoon even voordat je je eigen vooruitgang ziet. Ik heb dat zelf altijd bij dansen: mijn spieren moeten eerst goed doorkrijgen wat ze nou precies moeten doen voordat het soepel gaat - misschien is dat bij jou nu ook zo?

  - Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voowwal doowgaan Poelekie! Je kunt het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Laurent: volgens mij heb ik die van jou, die "hoe vind je zelf dat het gaat?". :-D Hij is inderdaad dodelijk, zeg dan gewoon: "Nee, da's niks!".

  Ik heb inderdaad niet ingehaald, en zie na de les van gisteren (blogstukje daarover volgt nog) het allemaal gelukkig wat zonniger! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ wontletlifedefineme: ja, ik denk dat dat het ook wel is, ik ben alleen zo vreselijk ongeduldig, raak gefrustreerd en dan wil helemaal niks natuurlijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Esther: ik ga nog steeds doowww! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished