dinsdag 21 december 2010

Poelekie goes to makeupschool - dag 7

Toen ik bruut misselijk wakker werd, dacht ik al: "Dit gaat niet goed!" en inderdaad, tegen de tijd dat ik in de bus had moeten zitten, bevond ik me semi-projectiel vomiterend in mijn badkamer... Hoewel ze op school uiterst streng zijn op te laat komen, besloot ik toch een poging te wagen en rende ik achtereenvolgens naar de bus, naar de tram en naar school, waar ik dusdanig Episch Zielig (lees: kokhalzend, huilend en amechtig hijgend) voor de deur stond, dat ik tóch binnengelaten werd.

We kregen les van de oprichtster van de school. Het leukste vond ik dat zij niet alleen de looks voordeed en het over producten had, maar het ook breder trok: de geschiedenis en ontwikkeling van visagie sinds het begin van de vorige eeuw, de invloed van kunst en maatschappelijke gebeurtenissen op looks en trends. Hierdoor was er veel minder sprake van de "paint by numbers"-sfeer van "dit spullie op die plek" die me soms doet twijfelen aan mijn geschiktheid voor het vak. Dát, en het feit dat ik geen wenkbrauwen kan tekenen, natuurlijk. ;-)

Na een uiterst leerzame les waarin we smokey eyes, een eyelinerlook, decoratief werk en ook een deel styling te zien kregen, was het tijd voor het huiswerk: we moeten elk een boek maken (70% plaatjes, 30% tekst) over de geschiedenis van de visagie van 1920 tot nu! *doet dansje* Dát was het moment waarop ik besloot op te houden met mijn gemauw en getwijfel en mijn opleiding gewoon af te maken. Zo eindigde een uiterst matig gestarte dag toch behoorlijk uitstekend!

2 opmerkingen :

  1. Maar dat is leuk! Plaatjes zoeken waarop dames echte kohl gebruiken en mascara opdoen met een mini-tandenborsteltje! En schrijven over hoe er lood werd gebruikt in gezichtspoeder en hoe alles Franse titels werd gegeven! Ah - ik mis school!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Daphne: Yup! Ik heb er helemaal zin in! :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished