vrijdag 7 oktober 2011

Buitenlandmanifestatie

Hoewel ik van plan ben alles wat studiegerelateerd is, op mijn Engelse blog te mikken, blijkt in de praktijk dat verhalen het makkelijkst te vertellen zijn in de taal waarin ze gebeurd zijn, dus dit verhaal staat hier.

Tijdens de Introductiedag eind augustus werd ik verwelkomd door een ouderejaars studente die de folder "Verleg je grenzen tijdens je studie" in mijn handen drukte. Je bent nog niet binnen, of je krijgt info over hoe je weg kunt. Zie je dan maar eens níet onwelkom te voelen! Maar even serieus: plannen voor studeren en/of stages in het buitenland dienen lang van tevoren ingediend te worden, en aangezien ik best wel ergens anders wil zijn, zéker als het er zonnig is, ging ik met mijn mattie @Schildpad naar de HvA/UvA Buitenlandmanifestatie! Ik had matig geslapen en was (zoals @_kouw dat zo mooi noemt) forking misselijk, @schildpad had een voorhoofdsholteonsteking, kortom: we waren een lekker stel.

Na elkaar ergens halverwege ontmoet te hebben, kwamen we redelijk moeiteloos bij het gebouw achter station Amstel aan, waar we begroet werden door vlaggen. Serieus: wilt u veel geld verdienen? Ga in de vlaggenbizz. Elk evenement (lees: elke bijeenkomst van meer dan 3 mensen) heeft tegenwoordig zijn eigen bedrukte vlaggenrijtje, het liefst van die langwerpige met van-boven-naar-beneden tekst. Let er maar eens op, de volgende keer dat u bij Een Evenement bent. Vlaggen dus.

Wij stiefelden langs de vlaggen naar binnen, waar al bij de rij voor de aanmeldbalie iemand links voordrong. Ik, droogjes: "Er wordt voorgedrongen." @Schildpad, nog droger: "Yup." Dit zou een thema blijken. Toen we eindelijk aan de beurt waren was ik líchtelijk melig en er ontspon zich het volgende gesprek:

PdeV, joligjes: "Hallo! Wij komen manifesteren!" (Jaaa, die kwam uit mijn ténen, mensen!)
Baliemevrouw: "..." (Nope, die had ze niet.)
PdeV: *stralende glimlach*
Baliemevrouw, realiseer/beseffend: "Oh, jullie komen hier werken?"
PdeV: "Nee, wij zijn studenten. Ik weet het, ik ben iets ouder..."
Baliemevrouw: "Ja, maar je zei manifesteren?"
PdeV: "Dit is de buitenlandmanifestatie? Manifesteren? Grapje?"
Baliemevrouw: *lege blik*
PdeV: "Er is een programma, zie ik?"

Gelukkig kon ze dáár wel iets mee, en ze legde ons uiterst lief en behulpzaam uit wat er te doen was en waar we moesten zijn, waarop we met papiertjes in de pootjes richting de beursvloer slenterden, ik "Manifesteren! Die was toch dólkomisch!" herhalend, gebackt door @Schildpad die zei dat ze hem ook vrij briljant vond. En daarom zijn wij nou matties.

Onze eerste stop was de balie van de HvA, waar we echt völlig genegeerd werden door twee dames die het heel druk hadden met hun eigen conversé. Wij voelden ons zeer welkom en zeer voorgelicht. Nadat we de twee folders hadden meegenomen, togen we naar de algemene UvA-balie. Eenmaal in de rij, toen ik overwoog me voor te stellen als "Berend Botje", werd er voorgedrongen van links. Dat kon ons weinig schelen, want we lagen volledig in een deuk. Ik wist me te bedwingen en stelde me voor als mezelf. We werden significant enthousiaster ontvangen dan bij de vorige stand. Zo kregen we behalve papieren en informatie ook allebei een pen en ze hadden zelfs snoepjes met eekhoorns erop! Yay!

Iets te voortvarend (@Schildpad: "Au! Als je een voorhoofdsholteontsteking hebt, merk je pas hoe vaak je je hoofd beweegt!") poinkten we naar de UvA-balies "Stages" en "Uitwisselingen", waar we (uiteraard nadat er van links voorgedrongen werd) nog twee zeer prettige en nuttige gesprekken hadden over de mogelijkheden van, duh, stages en uitwisselingen.

Tegen die tijd waren @Schildpad en ik compleet out-peopled en was het tijd voor lunch. Na wat etikettenlezerij en wat gesteggel met een chipknipkaart wisten we zowaar vegetarisch voedsel te scoren. Toen we rondkeken, zagen we echter nul plek om te zitten. PdeV: "Dat wordt weer als een stelletje anarchisten op de vloer zitten, he?" @Schildpad: "Yup." 't Zal ook eens niet.

De rest van de middag brachten we door met het nommen van onze lunch, babbelen met elkaar, babbelen met een 2e jaars student Economie die naar China wilde, getting glared at for sitting on the floor (like you do), haken (@Schildpad) en geïnterviewd worden door Michael uit China die wilde weten waarom wij wilden uitwisselen:

PdeV: "Because of the weather"
Michael, met een "je maakt een grapje"-blik: "Really?"
PdeV, bloedserieus: "Yes!"
Michael, mild beteuterd door dit soort oppervlakkigheid: "Oh..."
PdeV, de kwaadste niet: "And the possibility to see other countries and meet other people of course! And to study at a prestigious university and take classes that the UvA doesn't offer!"
Michael keek gelukkig duidelijk opgelucht na dit "World Peace"-antwoord en ging de 2e jaars economiestudent voorlichting geven over studeren in China.

Na vervolgens nog een half rondje op de eerste verdieping te hebben gemaakt, vonden we dat we wel weer sociaal genoeg geweest waren, en taaiden we elk af naar ons eigen huis.

Voor de tl;dr-crowd een samenvatting van Dingen Die We Geleerd Hebben:

- vlaggen zijn booming business;
- Poelekie de Vries is een incurable wiseass die zichzelf té grappig vindt;
- @Schildpad is een held die ondanks een voorhoofdsholteonsteking deze manifesté wist te doorstaan;
- de UvA-stand had aardige mensen, pennen én eekhoornsnoepjes;
- voordringen van links is het nieuwe voordringen van rechts;
- geen chipknip = geen nom, dus zorg dat je er eentje hebt;
- als er nergens stoelen staan en je gaat in een hoekje op de grond zitten, you WILL get glared at;
- uitwisselen binnen Europa kan in het 2e jaar en dat moet je ergens in het 1e jaar al aanvragen;
- uitwisselen buiten Europa kan in het 3e jaar en dat moet je ergens in het 2e jaar al aanvragen;
- zo'n Buitenlandmanifestatie is best een jolige bedoening

Disclaimer: aan deze info kunnen geen rechten worden ontleend. Nee, ook niet stiekem.

10 opmerkingen :

 1. Hahaahaha. Als ik het zo lees was het werkelijke hoogtepunt qua nieuwe informatie dus vooral dat er snoepjes met eekhoorntjes op bestaan. Yay! (En applaus, voor jullie, dat jullie gingen, en bleven. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! Beste manier om die beurzen door te komen. Vooral als de HvA er qua organisatie tussen zit want...mán...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Wenz: nah, ik heb ook wel échte info gekregen, maar die had ik, extreem informatieverslaafde, voor 99% al van het internet geplukt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Lobdozer: ik vond het opvallend hoe significant minder jolig de HvA divisie was. Snap niet goed waarom, eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond manifesteren niet bijzonder melig. Ik vond het overduidelijk. Wat doe je anders op een manifestatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaaahahahahaha, ik word al melig van dit blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Elluf: ben blij dat ik de jolijt heb kunnen brengen! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished