zondag 30 oktober 2011

Uitslag enquête "De Vragen van de Week - Bis"

Ook deze vragen werden met enthousiasme ontvangen, maar liefst 19 mensen vulden de enquête in. Deze keer was er zowaar géén corrupte data, want alle vragen konden maar 1 keer ingevuld worden. U bent natuurlijk reuze benieuwd naar de antwoorden, dus zonder verdere omhaal (da’s Nederlands voor “without further ado”):

Dertien mensen hebben wel eens een zine gelezen. Dat verbaasde me een beetje, want de gemiddelde persoon die ik tegenkom reageert als de rest van de respondenten “nee” (twee mensen), “een wát?” (drie mensen) of “tell me more!” (eentje). Een zine is, heel kort door de bocht, een zelfgemaakt, niet-commercieel, onafhankelijk tijdschrift. Dit is wat Wikipedia erover te zeggen heeft, er is een heuse Zinewiki en hier vindt u profielen van diverse zinemakers. Overigens draaien @_kouw en ik er af en toe ook eentje in elkaar, die kunt u vinden op onze website. Issie fancy of issie fancy?

Op één “Que?” en twee mensen die voor Wee Wee Wee punt Goegeliegoegel punt en El gingen, had u had weinig moeite met de vraag over de tijdsverdichting en/of vertraging. Acht mensen zeiden verdichting, vier zeiden vertraging. En ik, ik ben er nog steeds niet uit. Hoogst verwarrend.

U dacht gemiddeld dat ik mezelf op de schaal van 1 tot 10 een 9,5 gaf voor mijn “uit mezelf, zonder miepen naar een tentamen gaan”-stoerheid. Ik vond het zelf inderdaad een behoorlijke 9. Voor het feit dat ik ondanks dat ik gezakt ben als een baksteen, ik niet gehuild heb en ook niet geroepen heb dat ik met mijn studie ga stoppen, vermoedde u (gemiddeld) dat ik mezelf een 9,5 gaf. Ik wilde dat ik mezelf een 11 kon geven, maar de schaal gaat maar tot 10, dus een 10. Overigens vond u mijn algehele stoerheid een 9, waarvoor ik u hartelijk wil danken! #Yay

De muziekvraag! Eén persoon ging voor “What is what whát sounds like?”, wat geheel begrijpelijk is als je geen idee hebt welk nummer het is. Vier mensen gingen wat vlot door het nummer heen, want “Du dudu du, du du dudu”, komt pas ná, wat tien mensen aanklikten, “when doves cry”. Het is al sinds ik het in 1985 voor het eerst hoorde vanaf een krakerig cassettebandje een van mijn favoriete nummers (over het hoe en waarom kan ik een 900-woorden blogstuk schrijven, iemand geïnteresseerd?) en het eerste nummer dat ik ooit op basgitaar leerde spelen. Ik zou “When doves cry” van Prince (want daar hebben we het over), graag aan u laten horen, maar, zoals vier mensen aanklikten “This audiotrack has been removed due to copyright infringement”, dus helaas.

Vraag 7 a was “Wat is de meest hilarische zin waarmee u ooit een (telefoon)gesprek begonnen bent?”. Drie mensen lieten hem open, een iemand neemt nooit de telefoon op, een ander noemt zichzelf “onorigineel” en gaat voor “Hallo, met…”, weer een andere respondent antwoordt licht panisch en verrast met “h-hallo?” en weer een andere persoon zegt niets meer te onthouden, maar alles te googlen. En dit viel nu eenmaal niet te googlen.

De andere antwoorden waren “Met het Nederlands Instituut Telefoonbeantwoording”, “Politie Utrecht, goedemiddag...”, “Dit is de automatische telefoonbeantwoorder van Willem, ik ben nu onderweg naar Willem. (Bij het opnemen van telefoon van zwager)”, “Goedemiddag! Kippenslachterij 'De kip zonder kop', zegt u het maar!”, “Gemeentemortuarium, heeft u een momentje, dit lijk is niet helemaal dood *ploink* Zo, nu wel. Zegt u het maar”, “Jullie hebben ze natuurlijk 24 uur per dag! (een lastige tweeling)”, “Slagerij van Kampen! (tegen schoonmoeder)”, “I wish to make a complaint” en het pareltje “Enig idee waarom er opeens een harmonium in mijn woonkamer staat?”.

Dan was er nog een respondent die refereerde aan die keer dat zijn telefoon mij automatisch pocketcallde en iemand die een dusdanig complex telefoongesprek had dat zij zich na afloop afvroeg of ze naar een gehoorapparaatjesmeneer moest. En iemand die zegt alleen postduiven te gebruiken. Waarop ik slechts zeg: “Pics or it didn’t happen”. :-)

Mijn meest hilarische opener was “Ik heb een patiënt ontslagen!”, die begrepen werd als “Ik ben ontslagen”, wat een bijna-hartverzakking bij de persoon aan de andere kant van de lijn tot gevolg had.

7 b, “Wat is de meest hilarische zin waarmee een ander ooit een (telefoon)gesprek met u begonnen is?”, hing hiermee samen. Drie mensen vulden niets in, een iemand wordt nooit gebeld en twee mensen hadden geen idee. Ook was er iemand die een mysterieus smsje kreeg: “Ik heb vleerkuikens”.

De andere antwoorden waren “Wassup?”, “Met de Rijkspolitie” (door een vader met nummerherkenning), “Politie Utrecht goedemiddag...” (alleen toen was het wel echt de politie Utrecht), “Jij kunt toch dementors verslaan?”, “Dus, ik zeg tegen m’n moeder, kijk, zeg ik, zo'n bloemetjesgordijn is leuk, maar kijk, dat doe je niet om je lijf.”(gebeld door een vriend die helaas niet meer is), “Voulez-vous coucher avec moi?” (om 1 uur 's nachts, was een weddenschap), “Ben jij het?” (een verkeerd verbonden oud vrouwtje), “Jij bent ook niet helemáál stom”, “Spreek ik met mevrouw Swart?” (dit nadat ik mijn naam al heb gezegd, die in verte niet op Swart lijkt), “Wil je met me trouwen?”, “Hello is my passport ready?” (telefoonnummer bleek bijna hetzelfde als dat van de Amerikaanse Ambassade) en de briljante “Mam? Ik ben ontmaagd!”(En verkeerd verbonden).

Het meest hilarische wat ik ooit hoorde nadat "Hiii!" zei, was “Wait, let me put on pants!”

Vijf respondenten slapen genoeg. De acht “nee”-zeggers, zes “#zzz”-ers en ik zijn bruut jaloers op up.

En dan de tofuvraag! Wat brengt u De Levensvreugd? Drie mensen vulden niets in, ik hoop omdat ze de vraag niet snapten en niet omdat ze geen Levensvreugd hebben, want alleen al daaraan denken maakt me heel verdrietig.

Men wordt vrolijk van boeken, films, tortilla’s, dingen brouwen, een avondje The Nightmare before Christmas, Never Ending Story én Labyrinth kijken, rondhangen met vrienden net zo gek zijn, Pinkie Pie, LogPoesPolls, muziek (met uitzondering van Kane, Coldplay en Radiohead), het feit dat Kane het komende jaar geen nieuw album uitbrengt, lunchen met leuke peeps, de track “Around van Noir & Haze, (al dan niet zwartgallige) humor, kunstuitingen, contact met mensen die iets willen (veranderen/bereiken), koffie verkeerd en een croissant als ontbijt, een nieuwe e-reader, erachter komen dat Justice 28 februari komt optreden in Amsterdam, een slaapdronken kind uit z’n bedje vissen, knussen op de bank, vriendinnen, zines, vilt, gitzwarte humor over doodgaan, meer zines, meer vilt, witte bolletjes met roomboter en hagelslag, een peut bashen, sex, Lego, zines maken, Project52, blogs, friet bij de Bijenkort, daarna iedereen lopen bashen die bij de Bijenkorf loopt, een door oma gehaakte sjaal, zonneschijn, epic lurve van SD, koken/bakken als alles meezit, douchen, badderen (alleen of met een kindje), Sharpies, QDB, Questionable Content,vrienden waar je kwetsbaar bij durft te zijn, poezebeesten, familie, vriendlief, een dagje dierentuin, een stevige voetmassage, gepofte kastanjes, mooie liedjes, herfstige bomen, een middelbare schoolklas die blij is je te zien, een kat die dol van geluk met haar nieuwe speelgoedmuis door het huis dartelt.

Wat mij De Levensvreugd brengt? Onder andere poezen, daglicht, matties, zines, dit soort stomme polls maken, mijn studie (nou ja, meestal dan), Projecten en het brengen van De Levensvreugd. En met deze zeer incomplete en zéker niet op volgorde staande opsomming komt er een einde aan de állerlangste LogPoesPost uit de geschiedenis van LogPoes. Als u tot hier gekomen bent: hartelijk dank voor het lezen en tot ziens, hier op LogPoes!

2 opmerkingen :

Blog Design by Get Polished