zondag 16 oktober 2011

Uitslag enquête "De Vragen van de Week"

Sohee, mijn ingeving om een enquête op LogPoes te mikken afgelopen vrijdag, was één van mijn betere, want mensenkinderen wat bracht dit De Levensvreugd!

In het kader van "u zit op de université en bent het aan uw stand verplicht een (pseudo)wetenschappelijke houding aan te nemen" volgt hieronder een analyse die van corrupte data aan elkaar hangt en ook nog volledig incorrect geanalyseerd is!

Komtie!

Het aantal respondenten was 5 op Livejournal en 19 op Google, in totaal waren het er dus 24.

Bij vraag 1 "Wat moet ik doen met mijn haar?" ging het al mis: sommige mensen gaven twee antwoorden. Ik heb besloten die maar gewoon mee te tellen, want een dubbele mening is ook een mening. Ofzoiets. 1 persoon gaf geen antwoord, 3 mensen vonden dat ik voor kaal & pruik moest gaan, er waren 6 stemmen voor terug naar een bob en maar liefst 15 stemmen voor laten groeien en Frida Kahlo-style. Gelukkig was ik dat zelf ook al van plan, dus dat gaat hem worden! Yay! De Levenskwestie "wat moet ik met mijn haar?" is (voorlopig) opgelost.

Ik kreeg een boel kijktips bij vraag 2, de meeste heb ik nog niet gezien, dus ik kan vooruit! Dit waren ze:

Mythbusters, The Colbert Report, Pokemon, My Little Pony, Downton Abbey (2 keer), Stargate SG1, The Killing (Deense versie) (2 keer), Lie to Me, TLC of Disney Channel de hele tijd aan laten staan, QI, naar buiten (2 keer), seizoen 4 van Doctor Who, Waiting for God, True Blood, Breaking Bad, Mad Men, Beck (Zweeds), Slings and Arrows, Doc Martin, Little Mosque on the Prairie, Kingdom, Ringer, The Hour, Little Britain, The Killing, Oh oh cherso, A Bit of Fry and Laurie en “Set je webcam op elke minuut foto's maken en laat die als een ongoing film de hele dag op je bureaublad draaien!”.

Vraag 3, over de hekel die ik heb aan mijn buum. Volgens u was mijn hekel aan mijn buurman gemiddeld een 7,6, afgerond een 8. Dat is een "goed", maar het enige correcte antwoord is 10. Vraag 4 hing hiermee samen. U kwam uit op een 8, het correcte antwoord is 9. Omdat ik natuurlijk Poelekie de Vries a.k.a. de LogPoes a.k.a. de brenger van De Levensvreugd ben, ben ik altijd úiterst voorkomend richting mijn buurman. Hij denkt dus al 13 jaar dat wij de beste matties zijn, wat op zich geen probleem is. Behalve als ik hem, zoals deze week, niet kan ontlopen, met vijf (voor hem waarschijnlijk gezellige en voor mij zéér ergerniswekkende) gesprekjes tot gevolg.

Stephen Fry deel 1 had een zeer verrassende uitslag: u zei collectief "ja!" behalve die ene persoon die hem niet ingevuld heeft. You know who you are. ;-) Op deel 2 (ook hier dubbele antwoorden) zei u 16 keer "ja", 5 keer "meestal", 1 keer "soms", 1 keer "nee" (echt waar? Nee toch? *kijkt met grote poezenogen*), en een heuse "Wie?". Nou, die. Overigens schijnt Stephen Fry-fangirlism onder jonge(re) dames redelijk gegeneraliseerd te zijn. En dan val ik nog wel mee, Wilgje linkte naar deze dame.

De tofuvraag over Occupy Waddinxveen Amsterdam! 3 respondenten gaven hierop geen antwoord, 16 peeps krijgen bonuspunten voor het gebruik van het woord "community" in hun antwoord, 1 iemand krijgt dubbele bonuspunten en er was zelfs 1 persoon die 3x community gebruikt heeft, wat een mega-extra-bonus oplevert. 5 mensen zeiden "WTF?!", maar ik gok dat die inmiddels ook op de hoogte zijn. Het was erg interessant om te lezen wat u ervan vond (of wat u dacht dat ik ervan vond). Zelf hang ik nog op 5 gedachten, een post daarover volgt binnenkort.

Get your booty on the floor tonight... leverde 10 keer #oohbaby, 1 keer "yes", 4 "nah"'s en 8 "make my day"'s op. Het was er eentje in de categorie "Ken uw klassiekers". Swingt u even mee?

Hieronder de suggesties gegeven bij de "Boekje/hoekje"-vraag:

Th. Roosevelt - Through the Brazillian Wilderness; David Sedaris - Me Talk Pretty One Day; Neil Gaiman – Stardust; Emma … - The Room; Terry Pratchett - Unseen Academicals; Frederick Forsyth – De Wreker; John Boyne - Noah Barleywater gaat er vandoor; dit beeldscherm; Terry Pratchett – Snuff; een enorme shopper vol zines, aanrader: list #12 Goodbye Baltimore van Everydaypants; Allan & Barbara Pease - Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen; de Lidl folder bij gebrek aan een goed boek- moet nodig weer eens een aanschaf doen. Geen aanrader. Veel te dure spullen daar; het gehele oeuvre van Joke van Leeuwen; David Sedaris – Van je familie moet je het hebben; Tom Robbins – Fierce Invalids; Christos Tsiolkas – The Slap; een poll, Jaap van Ginneken – De kracht van de zwerm; "Ik lees het internet. Als ik dat uitheb, begin ik weer aan een boek."

Iedereen hartelijk dank voor het invullen van de enquête, ik werd er erg vrolijk van en heb een boel uitstekende kijk- en leestips gekregen, waar u als LogPoescommunitylezer hopelijk ook nog wat aan heeft!

6 opmerkingen :

 1. Yay! (Waarom yay? Nou gewoon, vanwege de Levensvreugd die deze blogpost bracht).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je nog eens zoiets hebt, laat maar weten. Vul de poll met graagte in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Marco: ben blij dat het u De Levensvreugd bracht! :-D #yay

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Branwen: het is me dusdanig goed bevallen, dat ik vermoed dat ik het binnenkort nog een keertje doe! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er werkelijk blauw om gelegen. Ik wil elke week wel zo'n poll invullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Esther: ik denk dat ik er een met enige regelmaat terugkerende feature van ga maken, want het bracht echt keihard De Levensvreugd! :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished