donderdag 28 augustus 2014

Summer Bloggin' Dag 59: Vogelformaat

The Big Kahuna en ik zijn ooit ergens in de prehistorie op natuurwandeling geweest. Terwijl TBK elke voorbijhoppende en/of langsvliegende vogelachtige opzocht in het foldertje, was ik irritant:

The Big Kahuna: "Kijk! Dat is de blauwe hotseflots!"
LogPoes: "Ja, ok, maar is er ook een DIKKE hotseflots?"
TBK, bloedserieus: "Ja, waarschijnlijk wel. Kijk, de lichtgevlekte zwiebelewots!"
LP, voorspelbaar: "Maar is er ook een DIKKE zwiebelewots?"
TBK, onverstoorbaar: "Ik denk dat dat ook een variatie is, ja. Kijk! Een pollewukwoerts!"

U kunt wel raden wat ik toen vroeg. Ik heb die middag uiteindelijk van een stuk of 30 dieren gevraagd of er ook een dikke versie van was, en TBK heeft al die keren bloedserieus antwoord op gegeven. Té hilarisch!

Voor wie zich afvraagt wat mijn obsessie met dikke dieren is: die heb ik niet. Ik had ook dunne kunnen zeggen, of hoge, maar ik geloof dat ik nogal dikke voeten (de voorloper van Swamp Thing waarschijnlijk) had die dag, dus het werd dikke. Ja, ook toen had ik al een hoog coolstorybro-gehalte.

Ik moest deze week plots weer aan deze conversatie denken toen ik iets opzocht op googelie maps en uitkwam in Amsterdam Noord bij de Vogelstraat en omgeving:

Yup, d'r is een brede vogelstraat! :-D

2 opmerkingen :

 1. De stratennaamgever had geen fantasie of was ... Just Back from the U.S. of A. De eerste tot en met de zesde Vogelstraat: dat verzin je toch niet :-))

  Binnenkort weer afspreken voor een NS-wandeling? Wel de kortste uitzoeken deze keer en graag zonder vogels :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En een Brede Vogelstraat en een Vogelplein en een Vogelkade en een Lange Vogelstraat en een Korte Vogelstraat en een Vogelplantsoen. Echt, die buurt is the gift that keeps on giving! :-D

   Lijkt me een strak plan! :-D

   Verwijderen

Blog Design by Get Polished