maandag 2 december 2002

"Sint-ellende, een sketch"


Spel: Poelekie de Vries

Decorstukken: 1 computer, 35 cd´s, 3 cd-r´s, een pen, vel papier en een rekenmachine

Synopsis: Cd´r branden als Sinterklaassurprise voor Grote Onbekende, geloot bij het Subjectivisten-Sinterklaasfestijn.


Poelekie is er helemaal klaar voor. Alles ligt klaar en de missie is simpel: Stel een cd samen met daarop je favoriete nummers. Brand ze op een cd-r en stuur ze op via de post. Eitje.

Drie uur later, een wankelende stapel van 35 cd´s en een volgekalkt vel later is er een tracklist. Op alfabetische volgorde want muzikaal gezien is er qua volgorde geen touw aan vast te knopen. Grijp rekenmachine. Stoot stapel cd´s om en bezorg slapende kat hartverzakking. Reken uit. Precies 78 minuten. Perfect. Branden dan maar.

Anderhalf uur later. Tracklijst is een onleesbare vlekkenboel geworden. Bij het optellen even vergeten dat in 1 minuut maar 60 en geen 100 seconden gaan. Dan maar 2 cd´s branden. Shit, hij skipt een nummer. Opnieuw.

Anderhalf uur later. Tracklijst in computer ingevoerd en de eerste mislukte gebrande cd door de woonkamer heen gesmeten. Humeur ongeveer -15°C. Eindelijk alle tracks op 2 cd´s gekregen. Cd draait op de pc. Wegens zelf niet in het bezit van normale stereo op naar T. om de cd´s te testen.

Bij T. Stap met sikkeneurig pesthumeur de wietdampen in en schuif stonede kat opzij. Cd 1 in de stereo. Track 1 doet het. Yes!!! Track 2 doet het. Nog meer Yesss!!! En dat was het. Track 3 t/m 15 weigeren ook maar enige sjoege te geven. Humeur zakt met stip naar -30°C...Cd 2 dan maar proberen. Track 1 doet het. Track 2 t/m 7 zijn bij deze cd nergens te bekennen... Agressielevels stijgen naar gevaarlijke hoogtes en Poelekie brult uit: "SNORHAARPIS!!! DÁT KRIJG IK ERVAN!!!"

Half uur later. De betekenis van het woord "snorhaarpis" gededuceerd (Quote van T.: "Het klinkt als iets heel ergs voor een Poes, dat je bij het staartschoonmaken per ongeluk op je eigen snor pist. Ofzoiets."), vervolgens met grafhumeur weer naar huis. Van pure ellende maar naar bed.

De volgende middag, meel checkend, komt de geniale ingeving: disk image maken en dan opnieuw branden! Volgend probleem: cd-r´s zijn op. Pleur twee knippen in het haar en ren als een malloot naar boven, ontfutsel je buurman 2 cd-r´s, brand de hele mikmak, schrijf bij elke track een vrolijk achtergrondverhaaltje, ga nogmaals naar T., test de cd´s, YESSS!!! ZE DOEN HET! Grijp fiets die hoognodig eens wat lucht in de banden moet, sjees naar het postkantoor, koop een envelop, schuif het hele pakket erin en post de zooi. Het is 17:55. Volgend jaar met Sinterklaas: kattensnorharen permanenten. Is vast stukken makkelijker dan compilatiecd´s branden.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished