maandag 29 augustus 2005

"Ik ben een beetje moe..." (Zweden dag 1)

Na op woensdagochtend veel te laat (4 uur ´s ochtends) ingeslapen te zijn wegens het nog moeten doen van vanalles (voornamelijk het fabriceren van een doos waarin de Hele Lange Vinnen veilig vervoerd konden worden) vertrokken we (Apneist & LogPoes) zo rond een uur of 8, om en om "Ik ben een beetje moe..." piepend, richting Schiphol, waar we moeiteloos rond 10en opstegen. Na een korte tussenstop in Kopenhagen, waar ik GEEN leuk kralentasje kocht bij Accessorize (ja, spijt) kwamen wij op tijd aan in Goteborg waar we opgewacht werden door…niemand…

Gelukkig zijn we (ook al zijn we een beetje moe) niet voor 1 gat te vangen, de onderwatermeneer ging op zoek naar een bus die ons naar het centrum, terwijl ik omringd door onze hysterische hoeveelheid bagage (54,7 kilo) een poging deed tot het ontcijferen van allerlei Zweedse vrolijkheid.

Na een busritje van een minuut of 40 kwamen we aan bij Göteborg centraal station, waar we toch maar even onze gastheer/organisator Sebastian gebeld hebben, die spoedig aangesjeesd kwam op zijn mountainbike (geen overbodige luxe trouwens, het is nogal “heuvelig” in Zweden). We kregen de sleutel van wat het Honinghuisje zou blijken, kochten een tramkaart en kwamen uiteindelijk uit bij Slottsskogkolonin, wat een soort volkstuincomplex met een gezellige commune-“feel” is. Na een hoogst noodzakelijke middagdut (we waren tenslotte een beetje moe) zijn we ´s avonds nog wat door de buurt gaan wandelen, waarbij we licht verdwaald zijn. ´s Avonds ondanks de tropische temperaturen in het huisje (verwarming bleek aan te staan) heerlijk geslapen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished