dinsdag 14 augustus 2012

LP's excellent staycation - Dag 45

Aangezien ik me als door een kudde paarden overlopen voel en voornamelijk gedut heb vandaag, verwijs ik u terug naar mijn post van 2 dagen geleden: klik en naar dit mega-lange maar ontzettend interessante artikel dat dezelfde issues aankaart! *strompelt weer richting nest*

2 opmerkingen :

 1. Kattenfluisteraar T.16 augustus 2012 om 00:49

  Intelligent en goed geschreven stuk van Kim O'Connor, dank voor de link.

  Zo uit de context gelicht kan ik me niet echt vinden in het citaat van Lethem: ja, al het schrijven bestaat uit 'artifice, conjuration, the manipulation of symbols', maar er is een wezenlijk verschil of deze gebruikt worden om een ziel, een waarheid of betekenis tot uitdrukking te brengen, of om deze te verbergen. Ik ben het dan ook niet eens met een ander beroemd citaat (géén punten voor degene die weet van wie): 'Books are well written, or badly written. That is all.' Volgens mij kan een 'well written' boek nog altijd falen op de intentie van de schrijver.

  Maar ik ben dan ook au fond een moralist. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Kattenfluisteraar T: ik betwijfel hoe langer hoe meer of het nog uitmaakt of er 'feit' of 'fictie' boven staat en/of wat de intentie van de schrijver is, omdat 99% van de lezers er tóch in lezen wat ze zelf willen/wat in hun straatje past.

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Design by Get Polished