vrijdag 2 september 2005

"Daar bovenop die berrug..." (Zweden dag 3)

Vrijdagochtend bij het ontbijt bleek dat 2 van de Griekse jongens geen oog dichtgedaan hadden vanwege een lekkende tent, en de arme zielen hadden het al zo koud…
Twee mensen zouden de bus nemen naar Lysekil, en drie mensen zouden opgehaald worden door Jonas, ook een freediver. Besloten werd dat ik en de twee slapeloze jongens met de auto zouden gaan, Apneist en de andere Griekse jongeman zouden met de bus gaan.
Na een voorspoedige autorit kwamen we aan in de bergvilla, waar snel spullen uit- en ingepakt werden, waarna alle duikers vertrokken en ik (na uiteraard eerst het hele huis doorsnuffeld te hebben ;-P) heerlijk een dutje op de bank gedaan heb.
Tegen de avond kwam de kudde freedivers uitgeput en hongerig het huis binnen. Apneist was erg blij want was tot 37 meter diepte afgezakt. *applausje en knuffel* Na de duikers op de huisregels (“Schoenen uit! Geen natte duikzooi in de woonkamer! Helpen met opruimen en koken!”) te hebben gewezen dook ik de keuken in om Klara (freedivester en kok-voor-het-weekend) te helpen met het klaarmaken van het eten. Iets later die avond kwam Sebastien Murat (die de freedivecursus zou geven) aan, vergezeld door zijn vrouw en hun schattige 5 ½ maand oude dochtertje. Na een voorstelrondje begon in een razend tempo de cursus, want de stof die normaal gesproken in een week behandeld wordt moest in de komende 3 dagen behandeld worden. Rond half 1 vielen de meeste mensen van vermoeidheid bijna van hun stoeltjes, kortom: bedtijd!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Blog Design by Get Polished